Algemeen

21 Beste e-mailmarketingsoftware, -services en -platforms (2020)

21 Beste e-mailmarketingsoftware, -services en -platforms (2020)We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Email reclame geeft u het hoogste investeringsrendement (ROI) onder marketingkanalen - een indrukwekkende 4.400% ROI. Dat is $ 44 voor elke uitgegeven $ 1.

Hoe ga je aan de slag?

De beste e-mailmarketingservices, software en platforms hebben allemaal verschillende prijspunten en functies.

De meeste van deze tools zijn geweldig - u hoeft alleen maar de beste match voor u te vinden.

Als u bijvoorbeeld verkoopgedreven bent en u zich zorgen wilt maken over de afleverbaarheid van e-mail en marketingtools, Voortdurend contact is een goede keuze.

Als je een blogger bent, een op tekst gebaseerde welkomst-e-mailserie van ConvertKit zou een sterke keuze zijn. Of als u producten online verkoopt, zien e-mails met veel afbeeldingen en producten er geweldig uit Benchmark.

In deze gids heb ik de beste e-mailmarketingserviceproviders onderzocht en gerangschikt om u te helpen kies de beste voor jou en bespaar het meeste geld.

Ook als je iets wilt leren hoe een blog te starten en geld verdienen, zorg ervoor kies webhosting die integreert met de tools op deze lijst.

Laten we beginnen.

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links waarvoor ik een kleine commissie ontvang zonder dat het jou wat kost. Dit zijn echter slechts de tools die ik volledig aanbeveel als het gaat om e-mailmarketing. U kunt mijn volledige affiliate-openbaarmaking lezen in mijn privacybeleid in de voettekst.

Inhoudsopgave

Wat is de beste e-mailmarketingsoftware?

Om te kiezen uit de beste e-mailmarketingsoftware, onderzoeksprijs, betrouwbaarheid, technische ondersteuning, sjabloonontwerpen, gebruiksgemak, leverbaarheid, automatisering, integraties en eventuele aanvullende functies die u nodig hebt.

Met de beste e-mailmarketingsoftware kunt u gemakkelijk e-mails ontwerpen, uw lijst segmenteren, uw berichten personaliseren en analytische rapporten bekijken. En ze zouden vooral de primaire inbox van gebruikers moeten raken.

Bij e-mailmarketing draait het uiteindelijk om het juiste bericht op het juiste moment naar de juiste gebruiker sturen.

Hier zijn mijn keuzes voor de beste e-mailmarketingsoftware en -services om dit jaar te proberen:

1. Voortdurend contact.

Beste e-mailmarketingservice ($ 16 / maand)

Voortdurend contact is sinds 1995 actief op het gebied van e-mailmarketing en nam in 2004 de naam Constant Contact aan. In 2015 werden ze onderdeel van Endurance International Group, een krachtpatser die andere bedrijven, waaronder Bluehost, HostGator, en Domain.com.

Zoals vermeld op hun website, is het uiteindelijke doel van het bedrijf om kleine bedrijven te helpen bij het navigeren door de belofte, de kracht en het potentieel van internet.

Ze bevatten meer dan 100 moderne, voor mobiel geoptimaliseerde sjablonen om klanten aan te trekken en te converteren, realtime rapportage en analyse en bonusfuncties zoals kortingsbonnen, polls en evenementen.

Een van hun meest unieke kenmerken is evenementenbeheer en de mogelijkheid om uitnodigingen, registraties en tickets te beheren:

De afleverbaarheid van e-mail is bovengemiddeld en een van de hoogste onder e-mailserviceproviders bij meer dan 90%.

De prijs van Constant Contact is gelaagd op basis van het aantal e-mailcontacten in uw lijst. Hun betaalde abonnementen beginnen bij $ 18 / maand voor maximaal 500 contacten.

Hun infuuscampagnes zijn gemakkelijk te gebruiken en intuïtief. U kunt eenvoudige reeksen maken, maar u kunt geen voorwaarden combineren of geavanceerde filtering gebruiken.

Uiteindelijk, als u op zoek bent naar nichefuncties zoals evenementenbeheer en ook eersteklas e-mailbezorging wilt, Voortdurend contact is de keuze voor jou. Ze zijn dit jaar mijn # 1 keuze voor e-mailserviceproviders.

U kunt vandaag beginnen en 10% korting krijgen op uw eerste 12 maanden met mijn onderstaande link.

Probeer Constant Contact

2. Sendinblue.

Beste e-mailmarketingservice met automatisering met een beperkt budget ($ 20 / maand)

Sendinblue is een eenvoudig te gebruiken e-mailmarketingservice met een gratis abonnement dat onbeperkte contacten mogelijk maakt en 300 e-mailnieuwsbriefjes per dag verstuurt. Als u uw lijst serieus wilt uitbreiden, kunt u hun Lite-abonnement gebruiken dat begint bij $ 20 / maand en maximaal 40.000 verzendingen per maand toestaat en geen dagelijkse verzendlimiet.

Hun gratis platform is allemaal gebouwd op gebruiksgemak. Dankzij de eenvoud kunt u eenvoudig strakke sjablonen, geautomatiseerde welkomst-e-mails en aanmeldingsformulieren voor websites maken. Ze bieden ook livechat en een CRM in hun gratis abonnement, dat één automatiseringsworkflow bevat voor maximaal 2000 contacten.

Sendinblue maakt ook gebruik van machine learning en AI om op het beste moment van de dag e-mails te verzenden om de betrokkenheid te maximaliseren.

U kunt ook realtime statistieken bekijken met de nodige rapporten die statistieken bevatten zoals open tarieven, klikfrequenties, deliverability en heatmaps.

Een van hun beste eigenschappen is hun workflow voor e-mailautomatisering. Hiermee kunt u triggers instellen en uw abonnees door aangepaste workflows leiden op basis van acties die ze ondernemen op uw website en in de trechter:

Deze geautomatiseerde triggers creëren acties zoals het verzenden van e-mails en sms-berichten, het segmenteren van uw contacten in afzonderlijke lijsten en het bijwerken van hun informatie in uw database.

Als u geavanceerde software voor automatisering van e-mailmarketing met een beperkt budget wilt, dan kan dat ga aan de slag met hun Lite-abonnement voor $ 20 / maand en bespaar 10% op jaarplannen.

Probeer Sendinblue

3. HubSpot.

Beste e-mailmarketingsoftware voor marketeers (gratis - $ 50 / maand)

HubSpot is het meest geïntegreerde marketingpakket op de markt. Het gebruik van hun e-mailmarketingsoftware is een van de gemakkelijkste manieren om fantastisch uitziende e-mails te ontwerpen, optimaliseren en verzenden. Ze bieden een heleboel aangepaste functies en u kunt kiezen, plannen en upgraden, of u nu een klein bedrijf of een grote onderneming bent.

Wanneer u een e-mail maakt, gebruikt u een van hun vooraf gemaakte e-mailsjablonen of begint u helemaal opnieuw. Met deze sjablonen kunt u tekst, afbeeldingen, knoppen, verdelers en allerlei verschillende middelen en lay-outs toevoegen.

Ik vond hun e-maileditor het gemakkelijkst te gebruiken op de markt. Het is veel sneller en gebruiksvriendelijker dan andere tools in deze lijst:

Zodra u tevreden bent met uw e-mailontwerp, kunt u er een voorbeeld van bekijken op basis van verschillende ontvangers, apparaten of e-mailclients zoals Gmail, Apple Mail en Office 365.

Deze tool is super handig. E-mailonderwerpregels, voorbeeldtekst en de inhoud zelf kunnen er heel anders uitzien op basis van de e-mailclient van de eindgebruiker. Deze voorbeelden zorgen ervoor dat uw e-mails er in elke inbox geweldig uitzien.

Personalisatie is een andere kracht van HubSpot. Net als bij standaardtools, personaliseert u inhoud op basis van algemene merge-tags zoals de voornaam van de ontvanger. HubSpot gaat nog een stap verder.

U kunt inhoud ook personaliseren op basis van het apparaat van een gebruiker, het lijstsegment en de geografische locatie. Bovendien kunt u uw onderwerpregels en inhoud A / B testen om ervoor te zorgen dat u de openings- en klikpercentages van uw e-mail maximaliseert.

Als u vervolgens klaar bent om op verzenden te klikken en uw e-mail te publiceren, kunt u hun gebruiken Slim verzenden functionaliteit. Met deze functie kunt u uw verzendtijd aanpassen om de betrokkenheid te maximaliseren.

Nadat u uw e-mail heeft verzonden, is het tijd om uw statistieken te bekijken. Het HubSpot-analysedashboard geeft u gegevens over uw openingen en klikken, plus unieke informatie over de hoeveelheid tijd die u besteedt aan het bekijken van uw e-mail.

Bekijken of abonnees Lees, Magere, of Even kijken bij uw e-mail is een van de beste rapportagetools om te observeren hoe boeiend uw e-mailinhoud is:

U ziet bijvoorbeeld dat abonnees slechts een korte tijd naar uw e-mails kijken. Deze gegevens helpen u te weten welke soorten e-mailinhoud moeten worden verbeterd.

Het consequent raken van de inbox van gebruikers is een ander voordeel met HubSpot. Ze hebben een gezonde E-mail deliverability van 99%. Deze aanzienlijke aantallen zijn te danken aan de juiste domeinvalidatie-instellingen met DKIM- en SPF-records, plus de mogelijkheid om e-mails grondig te bekijken en te testen.

De belangrijkste reden dat HubSpot nummer 1 op mijn lijst is, is dat hun e-mailmarketingplatform slechts één aspect van hun product is. De echte voordelen komen met hun Marketing Hub-startpakket.

Dit volledige marketingplatform omvat e-mailmarketing en al het andere om uw marketing- en verkoopinspanningen op elkaar af te stemmen:

 • Volledig functionele CRM
 • Geautomatiseerde sequenties
 • Mobiele optimalisatie
 • Persoonlijke agenda om afspraken in te plannen
 • Gmail-extensies om e-mailverzendingen bij te houden en het bereik te automatiseren
 • Formulierbouwers
 • Inkomende lead-, e-mail- en advertentieanalyse
 • Telefonische en e-mailondersteuning

HubSpot is mijn # 3 keuze voor de beste e-mailmarketingsoftware om één simpele reden: het stemt uw inkomende en uitgaande marketing perfect af op de meest efficiënte manier.

Ik raad je aan om gratis aan de slag te gaan en vervolgens te upgraden naar hun Marketing Hub-startpakket voor $ 50 / maand.

Probeer HubSpot

4. Reactie terug krijgen.

Beste geautomatiseerde verkooptrechters en bestemmingspagina-functies ($ 15 / maand)

Reactie terug krijgen is een alles-in-één online marketingplatform om uw bedrijf te laten groeien. Ze bieden e-mailmarketingcampagnes, hoog converterende bestemmingspagina's en webinarsoftware om uw marketinginspanningen te helpen.

Het echte hoogtepunt hier is Autofunnel - een tool met meer dan 30 kant-en-klare landingspagina's, e-mailsjablonen en reeksen om verkopen te genereren. En u kunt uw einddoelen kiezen.

Of u nu leadgeneratie, productverkoop of webinarregistraties wilt stimuleren, Autofunnel is het antwoord. Ze zijn geoptimaliseerd om uw e-maillijst te voeden en de conversieratio's van uw trechter te maximaliseren:

Aan de andere kant zien sommige van hun 500 sjablonen er een beetje achterhaald uit, en ze hebben een middelmatige levering in vergelijking met andere op deze lijst.

Een van de sterke punten van GetResponse zijn echter de slimme automatiseringstools. Met deze functies creëert u meerdere geavanceerde voorwaarden om uw lijsten automatisch te segmenteren. Hun drag-and-drop-builder is ook erg intuïtief en maakt het ontwerpen van e-mails van hoge kwaliteit een fluitje van een cent.

Over het algemeen Reactie terug krijgen is een van de beste e-mailmarketingtools om geautomatiseerde verkooptrechters en bestemmingspagina's te maken.

U kunt aan de slag met een gratis proefperiode van 30 dagen en upgraden naar hun basisplan van $ 15 / maand. U bespaart ook tussen 18 en 30% met jaarplannen.

Probeer GetResponse

5. Moosend.

Uitstekende alles-in-één e-mailmarketingautomatiseringstool (gratis - $ 8 + / maand op basis van lijstgrootte)

Moosend is een e-mailautomatiseringstool waarmee u uw e-maillijst kunt samenstellen, uw berichten kunt personaliseren en taken kunt automatiseren, zodat u zich kunt concentreren op klantrelaties.

Ze hebben intuïtieve e-mailsjablonen met slepen en neerzetten in hun campagnebouwer. Met deze tool kun je afbeeldingen, tekstblokken, sociale pictogrammen en meer toevoegen aan je e-mails. Ze hebben een grote bibliotheek met e-mailsjablonen met verschillende lay-outs die responsief zijn en er geweldig uitzien op desktop of mobiel.

Het gebied dat Moosend opvalt, zijn de automatiseringsfuncties. Met behulp van hun "Recepten" (voorgebouwde automatiseringssjablonen) kunt u berichten automatiseren via upsells, klantbetrokkenheid en klantloyaliteit. Elke automatisering heeft drie hoofdcomponenten: de triggers, controlestappen en acties. Wanneer u ze alle drie combineert, kunt u segmenten van e-maillijsten filteren en reeksen verzenden wanneer uw opgegeven acties plaatsvinden.

Enkele andere belangrijke Moosend-functies zijn:

 • Hulpprogramma's voor het maken van bestemmingspagina's: Maak aangepaste webpagina's met aanmeldingsformulieren voor e-mail om het aantal conversies te verhogen.
 • Automatiseringswerkstromen: Met deze sjablonen kunt u uw e-mails personaliseren en gemakkelijk klantrelaties onderhouden.
 • Aangepaste aanmeldingsformulieren: U kunt aangepaste formulieren ontwerpen en maken zodat bezoekers zich kunnen abonneren op uw e-maillijst.
 • Lijstsegmentatie: Segmenteer uw lijst op basis van klantgedrag, zoals betrokkenheidsstatistieken, verlaten winkelwagen-e-mails en meer.
 • Rapportagetools: hun analysetools bieden een overzicht in vogelvlucht van al uw belangrijke e-mailstatistieken.
 • Klantenservice: Elk betaald abonnement biedt telefonische ondersteuning. Aangepaste ondernemingsplannen bieden allemaal een accountmanager en ondersteuning via e-mail, telefoon en livechat. Ze hebben ook video-tutorials en een enorme kennisbank om uw vragen te beantwoorden.

De prijs voor Moosend is gebaseerd op het aantal abonnees in uw e-maillijst. Ze bieden een gratis abonnement voor gebruikers met minder dan 1000 abonnees en bevatten aanmeldingsformulieren, rapportage en de mogelijkheid om onbeperkte e-mails te verzenden.

Betaalde Moosend-abonnementen beginnen bij $ 8 per maand en worden uitgebreid met het aantal abonnees. Elk betaald abonnement wordt geleverd met toegang tot transactionele e-mails, paginabuilders en SMTP-servers. Hun ondernemingsplannen bieden ondersteuning voor migratie en onboarding en Security Assertion Markup Language (SAML).

Als u op zoek bent naar geavanceerde e-mailautomatiseringstools, geef dan Moosend een poging.

Probeer Moosend

6. Pabbly e-mailmarketing.

Uitstekende inbox levering en onafhankelijke SMTP-service ($ 29 / maand)

Pabbly is een online platform dat een volledig pakket aan marketingtools biedt voor het online opbouwen van formulieren, e-mailmarketing, abonnementsfacturering en het opschonen van e-maillijsten. Het biedt ook een complete bedrijfsbeheerbundel van al deze tools tegen een lage prijs, genaamd Pabbly Plus.

De e-mailmarketingservice van Pabbly beperkt u niet op functies zoals marketingautomatisering, lijstbeheer, autoresponder-e-mails, segmentering van abonnees, enz. Of het nu een betaald of gratis abonnement is. U kunt moeiteloos ingebouwde of 50+ externe SMTP's integreren en e-mails verzenden zonder extra kosten.

Met Pabbly Email Marketing kunt u uw e-mailmarketingprestaties verbeteren door campagnes uit te voeren en met één klik bulk-e-mails naar al uw potentiële gebruikers te sturen. Het behandelt ook klachten over bounce en spam over alle populaire SMTP-services zoals Amazon SES, MailGun, Mandrill, SendGrid, enz.

De prijzen voor Pabbly Email Marketing zijn gebaseerd op uw aantal abonnees. Hier is een vergelijking van jaarlijkse besparingen versus andere populaire opties op deze lijst:

Enkele andere belangrijke kenmerken zijn:

 • Enkele hoogtepunten van Pabbly Email Marketing zijn:
 • Een gebruiksvriendelijke e-maileditor met slepen en neerzetten
 • 500+ e-mailsjablonen die alle soorten aanpassingen accepteren
 • Verzamel leads en bedrijfsgerelateerde informatie via de abonnementsformulieren
 • Verbind meerdere SMTP's om e-mails door meerdere leveranciers te leiden
 • Verbeter open tarieven door de ongeldige e-mails uit uw lijst te verwijderen met MX cleaner
 • Stuur automatische vervolg-e-mails naar niet-geopende
 • Gebruik autoresponders en communiceer met de gebruikers zonder handmatige inspanningen
 • Stuur automatisch e-mails volgens vooraf ingestelde schema's om de abonnees te betrekken

Het e-mailplatform heeft een bezorgingspercentage van 99% en ze zijn een geweldige optie als u op zoek bent naar een service om uw lijst regelmatig op te schonen en uw lijst bij te houden database actueel.

Ga aan de slag Pabbly e-mailmarketing.

Probeer Pabbly

7. ConvertKit.

Beste e-mailmarketing voor bloggers ($ 29 / maand)

ConvertKit is gemaakt door makers, voor makers. Ze begrijpen de behoeften van hun klant en weten wat er nodig is om een ​​online volgeling te laten groeien.

Ze bieden aantrekkelijke vormen, verhogen de conversieratio's met geautomatiseerde e-mails en organiseren uw abonnees om de betrokkenheid te maximaliseren.

Voor bloggers die gepersonaliseerde, op tekst gebaseerde e-mails willen verzenden, zien hun ontwerpen eruit alsof ze rechtstreeks uit Gmail komen.

Bovendien bieden ze behoorlijk geavanceerde e-mailsequenties op basis van zowel siteacties als acties in e-mails. Hun geavanceerde triggers zorgen voor een aantal uitstekende opties voor het segmenteren van lijsten:

ConvertKit is ook een sterke keuze om een ​​paar belangrijke redenen:

 • U kunt geavanceerde segmentatie gebruiken op basis van verschillende acties om uw e-mailtrechters te personaliseren.
 • Uw sms-e-mails zien er professioneel uit en hebben geen vervelende e-mailbranding.
 • De beste e-mails voor uw blog zijn uitsluitend tekst. Maak je geen zorgen over mooie ontwerpfuncties, het toevoegen van je logo of een heleboel afbeeldingen.

Uiteindelijk is het een uitstekend platform voor leadtrechters.

Als een verkoopprofessional bijvoorbeeld een grote deal probeert te sluiten, sluiten ze deze af met een telefoontje of een eenvoudige op tekst gebaseerde e-mail. Ze zouden geen e-mail met veel afbeeldingen gebruiken vol bedrijfsbranding.

Hoewel ze geen gratis abonnement hebben, begint de prijs vanaf $ 29 / maand en een gratis proefperiode van 14 dagen, het is een uitstekende keuze voor bloggers die zich richten op het bouwen van hoogconverterende verkooptrechters.

Ga aan de slag ConvertKit - mijn eerste keuze voor bloggers.

Probeer ConvertKit

8. ActiveCampaign.

Beste automatisering en afleverbaarheid van e-mailmarketing ($ 9 / maand)

ActiveCampaign heeft een van de krachtigste automatiseringen met een ingebouwde CRM en eindeloze lijstaanpassing.

Het automatiseren van uw lijstsegmenten is een fluitje van een cent, en u kunt lijsttriggers maken en gebruikers verplaatsen op basis van dynamische e-mailinhoud, verkoopopvolgingen en meer.

E-mailworkflows zijn robuust en gemakkelijk te beheren. Al deze gegevens worden gesynchroniseerd met hun ingebouwde CRM om verkoopteams geavanceerde leadscores te bieden.

Hun leadscoresysteem is flexibel en robuust. Als u niet bekend bent met leadscores, is dit een manier om punten toe te kennen aan individuele e-mailabonnees op basis van de acties van uw keuze. Zodra ze een puntdrempel hebben bereikt, gaan ze naar een nieuwe automatiseringstrechter of kunnen ze worden gecontacteerd door uw verkoopteam.

Dit zijn de stappen:

Eerst selecteert u uw betrokkenheidsstatistieken. Dit kan van alles zijn, van het openen of klikken van een e-mail tot het downloaden van content of een consultverzoek.

Vervolgens voegt u uw regels en punten voor het scoren van leads toe op basis van deze voorwaarden. Deze moeten worden vastgesteld op basis van de mate van inspanning en de neiging om te converteren.

Misschien is een geopende e-mail twee punten waard en een linkklik vijf punten. Of acties zoals niet openen of uitschrijven zijn negatieve punten waard. Zodra een abonnee een vooraf bepaalde puntdrempel bereikt, stroomt de abonneegegevens naar de Deals CRM, waar ze een nieuwe automatiseringsfase ingaan:

Het is een geweldig systeem dat grote bedrijven gebruiken om e-mailleads op de meest persoonlijke manier mogelijk te onderhouden. Deze functies worden ontgrendeld met Het PlusPlan van ActiveCampaign voor $ 49 / maand, wat hun meest populaire optie is.

Een ander sterk verkoopargument is de afleverbaarheid van e-mail, die hoger scoort dan alle andere platforms op deze lijst. De verzending van hun e-mail wordt het minst als spam gemarkeerd en heeft de meeste kans op primaire inbox op Gmail en Outlook.

Hun betaalde plannen beginnen bij $ 9 / maand en ze bieden een gratis proefperiode van 14 dagen. Dit abonnement biedt u maximaal 3 gebruikers, maximaal 500 abonnees en de mogelijkheid om onbeperkt e-mails te verzenden. Ze hebben ook geavanceerde rapportagetools, met geo-tracking, klikkaarten, websitebezoekers, aanmeldingsformulieren en waardevollere gegevens.

Over het algemeen ActiveCampaign is de beste tool als u op zoek bent naar een geavanceerde CRM, leadscores en hoge deliverability-tarieven.

Ik raad je aan om gratis aan de slag te gaan om hun dashboard en functies te bekijken. Als je klaar bent, ontgrendel je een van beide Lite-abonnement ($ 9 / maand) of Plus-abonnement ($ 49 / maand) gebaseerd op de grootte van uw e-maillijst. Zorg ervoor dat bespaar tussen 30-40% wanneer u jaarlijks betaalt.

Probeer ActiveCampaign

9. Omnisend.

Beste omnichannel e-mailmarketingservice voor e-commerce ($ 16 / maand)

Omnisend gaat e-mailmarketing nog een stap verder door e-mailmarketing te verenigen op sociale mediaplatforms, tekst, pushmeldingen, Whatsapp en meer. Meer dan 40.000 marketeers gebruiken hun e-mailmarketingsoftware in meer dan 130 landen.

Voor e-commerce-merken kan Omnisend bezoekers relevantere berichten sturen op verschillende platforms en apparaten. Ze doen dit door inzicht te krijgen in het surfgedrag van de website en de apparaatvoorkeuren van gebruikers op basis van aangepaste evenementen die u maakt.

U kunt bijvoorbeeld gebruikersacties op uw website volgen en vervolgens weer in welkomst-e-mails, verlaten winkelwagen-e-mails en automatiseringsreeksen na aankoop om berichten effectiever te segmenteren.

En ze integreren met alle top e-commerceplatforms.

Of u nu BigCommerce, Shopify, WooCommerce, Magento of andere e-commercesoftware gebruikt, u kunt Omnisend aansluiten om meer verkopen te genereren.

Met hun standaardabonnement van $ 16 per maand kunt u 15.000 e-mails per maand verzenden en krijgt u toegang tot hun automatiseringsfuncties. Deze omvatten interactieve aanmeldingsformulieren en e-mailelementen, sms-meldingen en productaanbevelingen.

Deze functieset is uitstekend geschikt voor conversieratio's voor e-commerce, aangezien gebruikers berichten zullen ontvangen op basis van de producten waarmee ze interactie hebben gehad op uw site.

Omnisend is een van de beste keuzes voor omnichannel-merken die hun bezoekers effectief op de markt willen brengen (en remarketen).

U kunt aan de slag met hun gratis proefperiode van 14 dagen en hun plannen beginnen bij $ 16 / maand.

Probeer Omnisend

10. Kern.

Beste alles-in-één marketingsoftware (gratis - $ 33,99 / maand)

Kern is marketingautomatisering, livechat en e-mailsoftware die een volledig 360-gradenoverzicht van uw bedrijf biedt.

Ze beschikken ook over geavanceerde tools zoals het volgen van gebeurtenissen om te zien wat mensen op uw website doen, evenals een kennisbank om op een geautomatiseerde manier klantenondersteuning te bieden.

Waar Gist echt in uitblinkt, is via hun chatbot-functies. Hun GistBot kwalificeert leads en boekt 24/7 vergaderingen voor uw verkoopteams - allemaal met een moderne uitstraling en in elke taal. U wijst gesprekken toe aan verschillende leden van uw team, verzendt privénotities en organiseert uw gesprekken met eenvoudige open / sluit-statussen.

Bovendien kunt u met hun automatiseringstools visuele workflows creëren om klanten te betrekken en te converteren. U maakt acties en tags om klantgedrag te begrijpen, uw doelgroep te segmenteren en timingvariabelen te gebruiken om de juiste boodschap op het juiste moment te verzenden.

Over het algemeen is Gist met geavanceerde livechat, evenementenbeheer en marketingautomatisering een geweldige alles-in-één marketingoplossing voor bedrijven die hun leads voor hun verkoopteam willen vergroten.

U kunt gratis beginnen met maximaal 500 abonnees en upgraden naar hun professionele abonnement wanneer u groeit.

Probeer Gist

11. Automizy.

E-mailmarketingtool die open tarieven met 34% verbetert ($ 9 / maand)

Automizy is een e-mailmarketingplatform dat is ontworpen om uw open tarieven te verhogen door u alle benodigde tools te geven om uw e-mails te laten opvallen in een overvolle inbox.

Automizy biedt de essentiële functieset voor e-mailmarketing, waaronder het verzenden van campagnes, het bouwen van automatiseringen, het maken van formulieren en het beheren van uw contacten.

U krijgt alles wat u nodig heeft om uw e-mailmarketingdoelen te bereiken, allemaal in één intuïtieve interface.

Wanneer u Automizy gebruikt, krijgt u toegang tot bewezen best practices voor e-mailmarketing om u te helpen uw openpercentages te verhogen met ingebouwde best practices, e-mailautomatisering te creëren, campagnes automatisch opnieuw naar niet-openers te sturen, tijd te besparen met e-mailsjablonen en automatiseringsblauwdrukken.

Om de open tarieven van uw e-mail te maximaliseren, biedt Automizy een onderwerpregel-tester voor e-mail, zodat u scores voor uw onderwerpregels kunt krijgen voordat u ze verzendt. Deze functie helpt de prestaties van de onderwerpregel te voorspellen op basis van gegevens van meer dan 1 miljoen campagnes.

Ten slotte kunt u geautomatiseerde e-mails van AB testen. Schrijf tot 4 onderwerpregelvariaties en laat onze AI optimaliseren.

Ga aan de slag voor $ 9 / maand en u krijgt ook toegang tot alle functies, inclusief de gebruiksvriendelijke e-mailworkflow builder om uw best converterende e-mailverkooptrechter in kaart te brengen.

Probeer Automizy

12. Mailerlite.

Beste gebruiksgemak en 24/7 ondersteuning (gratis - $ 10 / maand)

Meer dan 600.000 klanten over de hele wereld gebruiken Mailerlite. Ze hebben flexibele trapsgewijze plannen op basis van de grootte van uw lijst met contactpersonen.

Ze staan ​​vooral bekend om hun eenvoudige gebruikersinterface, responsieve e-mailontwerpen en uitstekende 24/7 telefonische ondersteuning en e-mailondersteuning. U kunt beginnen met hun voor altijd gratis abonnement als u minder dan 1.000 e-mailabonnees heeft.

Dit gratis abonnement heeft beperkte functies en stelt u in staat om tot 12.000 e-mails per maand te verzenden.

Als u upgradet naar hun abonnement van $ 10 / maand, krijgt u toegang tot alle functies die uw marketingstrategie helpen, waaronder een bouwer voor het bouwen van bestemmingspagina's, ingesloten formulieren en pop-ups.

Met Mailerlite kunt u uw e-mailmarketingresultaten volgen met een klikkaart en wordt geopend met locatierapporten.

Ze bieden ook enkele andere geweldige functies, waaronder:

 • Live 24/7 klantenondersteuning via chat en e-mail
 • Een krachtige en gebruiksvriendelijke builder voor bestemmingspagina's
 • E-commerce-integraties met de topplatforms
 • E-mailenquêtes
 • Sjabloongalerij
 • Geweldige e-mail afleverbaarheid

Over het algemeen, als u op zoek bent naar flexibele prijzen, uitstekende leverbaarheid wilt en nog geen grote lijst heeft, geef dan Mailerlite een poging.

Probeer Mailerlite

13. AWeber.

Beste e-mailmarketingsoftware voor kleine bedrijven en nuttige ondersteuning ($ 19 / maand)

Meer dan 100.000 e-mailmarketeers gebruiken AWeber met functies die het meest geschikt zijn voor kleine bedrijven. Met hoogwaardige e-mail- en telefonische ondersteuning en handige ondersteuningsartikelen en -video's krijgt u snel antwoorden en kunt u zich concentreren op het laten groeien van uw bedrijf.

Net als andere tools in deze lijst, bieden ze meer dan e-mailbouwers met slepen en neerzetten, tools voor lijstbeheer en analyserapporten.

Met Aweber-lijstbeheer kunt u een e-maillijst importeren en een database maken van veelgebruikte bestandstypen zoals XLS, XLSX, TXT, CSV en TSV.

Ze maken het gemakkelijk om uw lijsten te beheren met alle regels die u automatisch maakt. Bovendien kunt u met hun marketingautomatiseringstools een autoresponderworkflow maken op basis van acties zoals het openen van e-mail, klikken op links, sitebezoeken en aankopen.

Een verkoopargument zijn hun 700 ontwerpsjablonen - dit zijn er 500 met GetResponse en slechts 80 met MailChimp. Sommige van hun sjablonen zien er verouderd uit, maar sommige zien er ook geweldig uit en doen me denken aan Instagram-advertenties van hoge kwaliteit.

Ze hebben ook net de mogelijkheid vrijgegeven om naast standaardlettertypen weblettertypen te gebruiken.

Een nadeel is hun verminderde bezorgpercentage voor e-mail, die 10-15 procentpunten lager ligt dan andere platforms op deze lijst.

Over het algemeen is Aweber met het enorme aantal sjabloonontwerpen, het behulpzame ondersteuningsteam en de kennisbank een uitstekende keuze voor eigenaren van kleine bedrijven.

Om te beginnen, meld je aan, kies een van hun betaalde abonnementen vanaf $ 19 / maand en je krijgt een maand gratis. Bovendien kunt u 14,9% besparen als u jaarlijks betaalt.

Probeer Aweber

14. Campagnemonitor.

People-First Company met 99% klanttevredenheid ($ 9 / maand)

Campaign Monitor is opgericht in 2004 en is een uitstekend allround e-mailmarketingplatform. Er is niet één specifieke of unieke functie die hen onderscheidt. Er is echter iets te zeggen over alles goed te doen.

Met een Klanttevredenheid van 99% en een Teruggeven programma, ze zijn een wereldwijd bedrijf met people-first waarden.

Campaign Monitor-medewerkers besteden jaarlijks duizenden vrijwilligersuren. Ze leveren boodschappen aan lokale voedselbanken, halen afval op van lokale parken en stranden en doneren voorraden aan risicogroepen.

Hun opvallende ontwerpen voor e-mailsjablonen zijn perfect voor zowel non-profitorganisaties als bedrijven. Bovendien helpen de klantenservice en de people-first benadering hen om zich te onderscheiden van de rest.

Ten eerste geeft hun e-mailbouwer gebruikers volledige aanpassing van hun ontwerpen tot individuele weblettertypen en kleurkeuzes. Als merkstandaarden essentieel zijn voor uw bedrijf, kunt u secties van e-mails vergrendelen met hun Premier-abonnement. Deze extra beveiliging helpt uw ​​merkconsistentie intact te houden.

Een bonus is de mogelijkheid om video's aan je e-mails toe te voegen vanuit YouTube of Vimeo.

Vervolgens is hun automatiseringspakket vergelijkbaar met andere platforms op basis van triggers en e-mailacties. Gegevenssegmentatie is ook een winnaar met Campaign Monitor, omdat u meerdere segmenten kunt uitsluiten en geavanceerde regels kunt maken voordat u ze verzendt.

Ze hebben meer dan 250 vooraf gebouwde integraties om verbinding te maken met apps van derden, zoals Salesforce, Magento en WordPress.

Ten slotte zijn de prijzen iets hoger dan bij andere tools op deze lijst. Hun Basisplan is $ 9 / maand en laat je 2500 e-mails versturen. Zodra u deze limiet bereikt, raad ik hun aan Onbeperkt abonnement voor $ 29 / maand.

Let op de grootte van uw lijst - de prijsstelling wordt snel geschaald op basis van de grootte van uw lijst.

Bijvoorbeeld, met een lijst van meer dan 25.000 abonnees, de Basisplan kost $ 299, en de Onbeperkt abonnement kost $ 699.

Als snelle ondersteuning en goed ontworpen sjablonen uw topprioriteiten zijn, is Campaign Monitor het proberen waard.

U kunt aan de slag gaan met een volledig gratis account om hun functies te testen.

Probeer Campaign Monitor

15. Mailchimp.

Een van de grootste namen in e-mailmarketing (gratis - $ 14,99 / maand)

MailChimp is een van de grootste namen in e-mailmarketing met meer dan 1 miljard e-mails die elke dag op hun platform worden verzonden 14 miljoen klanten vanaf 2017.

Hun gratis abonnement biedt gebruikers een gebruiksvriendelijke interface en tot 2.000 abonnees en 12.000 e-mailverzendingen per maand - meer dan genoeg als je een klein bedrijf bent.

Hun gratis abonnement omvat autoresponders, transactionele e-mails, analyses en veel integraties van derden. Er is ook een gratis Mailchimp-app voor iPhone en Android.

Ze rekenen op basis van de grootte van uw e-maillijst, dus als u de drempel van 2.000 overschrijdt, sluit u zich aan bij hun 2.000-2.500-abonnement voor $ 30 / maand.

Over het algemeen is MailChimp misschien wel de bekendste gratis e-mailmarketingservice op de markt, met meer dan 17 miljoen gebruikers vanaf een paar jaar geleden.

Ze staan ​​echter op mijn lijst omdat iedereen ze gebruikt, maar er zijn tal van andere goede opties die meer aangepaste e-mails kunnen maken.

Als uw behoeften eenvoudig zijn en u een van de meer elementaire opties wilt, probeer MailChimp dan eens.

En om dieper te duiken, bekijk mijn volledige recensie van Constant contact versus Mailchimp en mijn ultieme gids voor de 21 Beste Mailchimp-alternatieven om dit jaar te proberen.

Probeer Mailchimp

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links waarvoor ik een kleine commissie ontvang zonder dat het jou wat kost. Dit zijn echter slechts de tools die ik volledig aanbeveel als het gaat om e-mailmarketing. U kunt mijn volledige affiliate-openbaarmaking lezen in mijn privacybeleid in de voettekst.

16. Mailigen.

Beste voor integraties ($ 10 / maand)

Mailigen is een cloudgebaseerde e-mailmarketingoplossing die geschikt is voor kleine en middelgrote bedrijven in verschillende sectoren, waaronder e-commerce, reclame, bankwezen, media en meer.

De belangrijkste functies zijn onder meer segmentatie van e-maillijsten, e-mailautomatisering, campagneanalyse, aanmeldingsformulierbouwers, vooraf gemaakte sjablonen en online enquêtes.

Bovendien krijgen gebruikers toegang tot online enquête-integraties en sms-mogelijkheden.

Met Mailigen kunnen gebruikers tekstvakken, afbeeldingen en andere componenten slepen om de perfecte marketing-e-mails te ontwerpen. De oplossing biedt gebruikers ontwerptools en configureerbare sjablonen, evenals e-mailstijlen waarmee gebruikers hun campagnes kunnen maken en beheren.

Met negen verschillende soorten inhoudsblokken kunt u eenvoudig e-mails configureren en zelfs dynamische inhoud toevoegen met if / of statements:

Een andere krachtige functie is functionaliteit met zijn open API. Mailigen biedt integraties met de grootste plug-ins die er zijn, zoals Zapier en WordPress.

Bovendien integreren ze met e-commerceplatforms en sociale platforms zoals Facebook en Twitter.

De prijs is gelaagd en wordt geschaald op basis van uw aantal e-mailabonnees. Voor kleine lijsten tot 500 abonnees is het $ 10 / maand. Als je 2500 abonnees hebt, betaal je $ 25 / maand en dit gaat op tot $ 400 / maand voor 100.000 abonnees.

Ze bieden aangepaste prijzen voor grote hoeveelheden als u meer dan 150.000 op uw lijst heeft staan.

Als u op zoek bent naar een sterke e-mailmarketingservice die kan worden geïntegreerd met veel apps en een open API heeft, u kunt vandaag aan de slag met een gratis proefperiode van 30 dagen.

Probeer Mailigen

17. Benchmark.

Beste e-mailsjablonen met slepen en neerzetten ($ 13,99 / maand)

Benchmark is een gebruiksvriendelijke, volledig uitgeruste e-mailmarketingsoftware. De belangrijkste kenmerken zijn een intuïtieve e-mailbuilder, geavanceerde automatiseringscampagnes en tools zoals enquêtes, peilingen en pop-ups die zich aanmelden om uw lijst te laten groeien.

Ten eerste kunt u hun aanmeldingsformulieren en pop-ups voor e-mail toevoegen om gebruikers aan uw lijst toe te voegen.

Wanneer ze lid worden, kun je triggers gebruiken om ze toe te voegen aan geautomatiseerde e-mailworkflows zoals welkomstseries, post-aankoopseries, verlaten winkelwagen-e-mails en meer.

Zodra gebruikers op uw lijst staan, kunt u ze koesteren met enquêtes, peilingen en uitzonderlijk ontworpen e-mails (op alle apparaten) om een ​​loyale aanhang op te bouwen.

Benchmark bevat ook analysetools zoals A / B-testen onderwerpregels, inhoud en levertijden. Bovendien hebben ze een handige inboxchecker om een ​​voorbeeld te bekijken van hoe uw e-mail eruit zal zien op alle e-mailplatforms.

Ten slotte integreren ze met meer dan 300 andere services. Connections include a WordPress plugin, Facebook sign-up forms, Google Docs, Zendesk, PayPal, and tons of other SaaS platforms to extend your email functionality.

You can test drive Benchmark for free and upgrade to their premium plans starting at $13.99/month.

Try Benchmark

18. SendPulse.

Best Omnichannel Email Marketing Software (Free - $7.88/month)

SendPulse is a relatively new free email provider founded in 2015 with some excellent recent reviews. Their free mail plan is pretty generous and allows an email list of up to 2,500 subscribers and up to 15,000 emails per month.

If you want to upgrade to a premium plan and remove the limits, plans start at $9.85/month ($7.88/month if billed annually). They also have a pay-as-you-go plan with 10,000 emails for $32 ($0.0032 per email).

Although the free plan offers high limits on email sends, some users have experienced slower performance and limited template options. However, advanced features like SMS workflows and push notifications to multiple devices make up for any performance issues:

Plus, when you sign up for a SendPulse account, you can get started for free, or receive a $50 discount when you upgrade with my link below.

Try SendPulse

19. MoonMail.

All-In-One Cloud-Based Email Marketing (Free - $23.99/month)

MoonMail is a cloud-based email marketing tool that operates with Amazon AWS. They are a great omnichannel option and can send messages via email, Voice, SMS, WhatsApp, plus Facebook Messenger, and chatbots.

This form of event-based communication is excellent for marketers looking to expand their messaging outside of just email.

Like many other tools on this list, they have a drag-and-drop editor and templates. One bonus is their interactive email headers. With HTML and CSS, you can change add features like menus, color changes on hover, fades, opacity changes, and more.

Plus, they provide excellent customer support and a strong knowledge base to help with common questions:

MoonMail's free plan is pretty limited. It gives you up to 2,000 recipients, and one campaign send per day, but you can only send to 10 recipients per campaign.

However, a big selling point is that they allow users to only pay for emails sent vs. based on the number of subscribers on your list.

Your best bet is to leverage their $23.99/month Starter Plan. This plan allows you to store up to 25,000 subscribers in your email list, and unlimited campaigns and email sends per month.

It also provides automated email bounce management, spam reports, compliance tracking, automation, and premium support.

Their open API lets you send messages via WhatsApp, Facebook Messenger, or other chatbots.

They also have a native Shopify app that helps e-commerce merchants send autoresponders and abandoned cart emails to potential customers.

For marketers and small businesses looking to send more dynamic and interactive emails and use APIs to expand their reach, MoonMail is a good choice.

You can get started with a free MoonMail account to test out their features, and upgrade to their $23.99/month Starter Plan.

Try MoonMail

20. Ontraport.

Best Full-Lifecycle CRM for Email ($79/month)

When you think of email marketing, the name Ontraport might not immediately come to mind. However, they have been in business for 13+ years, have over 100 employees, and make over $10MM in revenue per year.

They're best known as a customer relationship management (CRM) tool first, and email marketing platform second.

Their core feature is their Campaign Builder, which is visual marketing automation and live reporting platform. With this tool, you can create advanced sequences and collaborate with other users in real-time:

Ontraport has a powerful block-based editor with lots of helpful contextual help and hover buttons to help you with any issues you run into while building campaigns.

One downside is that their Basic paid plan starts at $79/month and only allows 1,000 contacts, which isn't scalable. For example, once your email list grows from 1,000 to 2,500 subscribers, the monthly price almost doubles to $147/month.

Ultimately, this tool is best for sales-driven organizations in high-end B2B or B2C industries - companies where automation and sales workflows are more important than sending bulk emails to large lists.

You can get started with Ontraport free for 14 days with no credit card required.

Try Ontraport

21. Mailjet.

Good for Larger Lists (Free - $18.86/month)

Mailjet is an email marketing service that started in 2010 and based in Paris. With a catchy name like Mailjet, you'd expect lightning-fast email services - and they do provide that to a certain extent.

With their free plan, you get 6,000 email sends per month or 200 email addresses per day for unlimited contacts. These features work if you have an extensive list, but send few total emails per day.

To remove the daily send limits, get access to 24/7 support, and send up to 30,000 emails per month, you can opt for their it costs $9.65/month.

One drawback is that a few of their features, namely marketing software, and A/B testing tools, are behind a premium paywall, which starts at $15.50/month.

With a simple and intuitive user-friendly interface and no cap on list size, Mailjet is one is a good tool for larger lists.

Try Mailjet

What is Email Marketing?

A simple email marketing definition is the use of email to promote products or services. Even better, email marketing is a way to use email to nurture and develop relationships with your email subscribers to complete an end goal like a sale.

Email marketing is just one form of digital marketing, which also includes things like search engine marketing, social media, SEO, blogging, etc.

Before email, direct mail was a way to reach consumers in their mailbox. Email marketing takes this strategy online by sending messages to users electronically to their email inbox. Unlike direct mail, email requires a user to opt-in to your email list to receive your messages.

How Does Email Marketing Software Work?

Email marketing software (or e-mail marketing) is using online platforms to send out bulk marketing email messages to your list of subscribers. This tactic allows you to acquire new customers better, enhance relationships, and encourage customer loyalty.

With email marketing campaigns, you can quickly and easily reach your audience exactly where they are without having to pay for expensive advertising space on Google or Facebook.

The best email marketing software works by leveraging some of these essential features:

1. Automation.

The ability to send email sequences when a user joins your mailing list or performs an action on your website. These could include making a purchase or abandoning their shopping cart.

2. Custom email templates.

Drag-and-drop email campaigns take the coding requirements out of email marketing so you can focus on adding content and images to your emails.

3. Dynamic content.

You can use merge tags in your emails to customize them for each member of your email list, by dynamically changing.

4. List segmentation.

The longer you engage with your email list, the more data you collect, including open rates, interests, purchase history, and more.

5. Analytics dashboard.

E, including open rates, click-through rates, purchases, and more.

6. Advanced features.

Look out for other cool features to add to your campaigns like polls, contests, coupons, and events.

What Are the Benefits of Email Marketing Platforms?

Email marketing is crucial because it is one of the best ways to build a loyal following, generate revenue, and find users where they hang out - their inbox.

When a user opts-in to your email list, they have shown interest in your business and are ready to receive your messages. Sinds 74% of buyers identify word of mouth influencing their purchasing decisions, email is a natural extension of that ability to collect and share information that's important to them.

Additionally, if you're in sales, email is the third most influential source of information for B2B audiences behind only personal workplace connections and recommendations from industry thought leaders.

By choosing the best email service, you cost-effectively send messages at scale, speak to warm leads without cold email outreach, and don't pay a fee outside of your monthly subscription.

Here are more benefits of using email marketing services:

 • Email marketing is cost-effective and has a proven ROI (every dollar spent can create a $44 return on investment)

 • Ease of use and pre-designed email designers make creating stunning and mobile-friendly emails a breeze

 • Email is one form of multi-channel marketing that builds customer loyalty and brand awareness

 • You reach your customers exactly where they are - their inbox

 • Email allows marketers to reach their audience with relevant, personalized, dynamic messages - 74% of marketers say personalization increases customer engagement.

 • Automated emails like abandoned cart emails, welcome emails, and post-purchase emails allow you to generate incremental revenue with little work or time required

 • Email marketing options are endless and you can find easy-to-use tools whether you're a small business or large enterprise.

What Are Some Email Marketing Best Practices?

Email marketing isn't as simple as writing a message and sending it to a list of contacts. There are a lot of email marketing best practices to follow and email marketing industry benchmarks to hit.

Here are some of the top email marketing best practices to be successful this year:

1. Do Not Use Purchased Email Lists.

Email marketing is so effective because people want to engage with your business and receive your message. Buying email lists takes away this trust by spamming their inbox with something they don't want.

And the penalties for not following these rules are severe. According to Keap (formerly Infusionsoft), you can be fined up to $16,000 per incorrect email under the CAN-SPAM Act.

The health of your email campaigns depends on a healthy open rate. If you are interacting with a purchased list, you're bound to have super-low open rates, spam complaints, and can even be blacklisted.

With the recent General Data Protection Guarantee (GDPR) rollout, it bears repeating - never purchase email lists. You should also clean your email list regularly to ensure your contacts are up to date.

2. Personalize Content with Merge Tags.

An email titled, “Dear {first name}” is much more personal than “Dear Member.” Any piece of data that you collect from your email subscribers should be used to personalize the content they receive.

If the item fits in a column within a CSV file next to their email address, a merge tag can fire. A merge tag is a piece of ESP-specific code that allows you to place unique pieces of user data from your email list into your emails.

First and last names are the most popular merge tags at an email marketer's disposal. Plus, you can use other cards like company name, date of the previous visit, the number of emails opened, products purchased, or information from a survey.

Using merge tags in your initial greeting is a great place to start making your email more personal.

3. Write Compelling Subject Lines.

Email subject lines should be concise, compelling, and create a sense of urgency while providing enough information, so the user knows what they're opening. Sound confusing? Don't worry - it isn't.

Subject lines should be between 30 and 50 characters (many email providers cut off subject lines more extended than that). They should cut through the noise and entice users to act. The use of numbers and symbols, well-thought-out emojis, and exciting offers and discounts will increase your open rates.

4. Use a Welcome Email Series for New Subscribers.

Email automation is a powerful tool most often used in a series of emails that welcome new subscribers into the list. These free autoresponder emails send automatically when new users opt-in to your list.

You can time these emails so that your subscribers get them on day one, day three, day five, or even day ten. Only you know the correct cadence for these emails based on your business goals.

For example, an e-commerce website may offer a 10% discount on the first welcome email. For emails 2 and 3, they can further showcase their brand story, product catalog, and social media accounts. A welcome email series is great because it runs on autopilot, engages your list, and nurtures prospects into customers.

5. Format Your Emails Properly.

Emails should be between 500 and 600 pixels wide - any wider than that and users may have to scroll horizontally on their mobile devices.

Never make your “from” email address a “no-reply” email, like [email protected] Make it a name your subscribers will instantly recognize.

Place your main marketing message and call to action (CTA) above-the-fold so that most of your users will see it right away.

In your email content and imagery, stick to three fonts or less, and make sure the design matches the look and feel of your brand. Finally, put your logo at the top of the email so that subscribers recognize your brand at first glance.

Email Marketing FAQ.

What Are the Types of Email Marketing?

There are three main types of emails you can send to your list:

1. Newsletters and marketing emails. These are emails that are sent one time to your list and provide up-to-date content, news, and offers.
2. Transactional emails. These emails are used in ecommerce and could be things such as order confirmation emails, receipts, invoices, and shipping confirmation emails.
3. Behavioral emails. These are emails that are triggered based on subscriber actions, such as welcome emails when a user joins your list, upsell/cross-sell emails, post-purchase review emails, re-engagement emails, or free trial expiration emails.

Can I Do Email Marketing for Free?

Yes, you can get free email marketing software if you have a small list size. For example, Mailchimp offers free plans if you have under 2,000 contacts and only need to send 10,000 emails per month.

However, there are other popular tools that have better deliverability, more unique designs, and more automation features. You get what you pay for.

How Do You Do Email Marketing?

To get started with email marketing, you need to follow these steps:

1. Choose an email service provider from this list and sign up.
2. Gather contacts via opt-in forms to grow your email list.
3. Create your initial email templates.
4. Create your welcome email series.
5. Use one of the best grammar checkers to make sure your content is free of errors.
6. A/B test your subject lines to improve open rates.
7. Preview your email in the platform to ensure it looks across all devices.
8. Schedule and send your email at the best time.
9. Review your email analytics to improve your engagement.

When is the Best Time to Send an Email?

The timing of your email sends depends on your customer data and your individual business type.

For example, Tuesdays and Wednesdays tend to have the best engagement, with more people apt to open, read, and click your emails. Also, 8 am and 4 pm tend to be the best times of the day to send email messages.

How Do You Optimize Email Campaigns?

To optimize your emails and improve engagement, you need to conduct A/B testing and view analytics reports to improve your numbers.

You should always test one variable at a time to understand how your data reacts. For example, you can conduct a test on the time of day, email subject lines, customer segment, the content of the email, the imagery used, and the call-to-action.

Once you formulate a hypothesis on what to test, view your reports, and see how the changes impact your open rates, click rates, unsubscribers, and sales.

Schedule and Send It (Summary)

That's a wrap. I hope this list of top email service providers helps you choose the right platform for your online business.

As there are a ton of great tools out there, it's ultimately about knowing your price point and which features are most important to you.

Focus on price, deliverability, template designs, ease of use, and the unique features you need.

My final recommendations:

 • If you want great email deliverability and the all-around best platform, Constant Contact is your winner.
 • If you are looking to add email marketing into your CRM and integrated marketing toolkit, HubSpot is your best choice.
 • For new bloggers looking for text-based emails and sequences on a budget, get started with ConvertKit.

What did you think of this list? Are there any platforms not mentioned? Laat het me weten in de comments.

Recommended Reading on site: To further your research, check out my reviews of the best marketing automation software en webinar software to generate more leads this year.