Algemeen

13 beste grammaticacontrole-tools van 2020 (ultieme gids)

13 beste grammaticacontrole-tools van 2020 (ultieme gids)We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Van blogposts en sociale media-inhoud tot essentieel kantoorwerk en e-mails - het geschreven woord is het meest voorkomende type inhoud dat online wordt gevonden.

Statistieken suggereren dat professionals die 2,5 keer hebben gemaakt evenveel grammaticafouten als hun collega's niet verder kwamen in hun carrière.

Bovendien, als je net aan het leren bent hoe een blog te starten, slechte grammatica en leesbaarheidsscores kunnen zowel het vertrouwen dat u kunt opbouwen met uw publiek (als uw zoekrangschikking) belemmeren.

Als je al deze onbewuste fouten wilt elimineren, is het essentieel om de beste grammaticacontrole om je te helpen. Een grammaticahulpmiddel kan u helpen bij het corrigeren van spelfouten, het verbeteren van uw grammatica en het schrijven van gemakkelijk leesbare zinnen.

Ik heb elke tool in deze lijst gebruikt en ik ben momenteel in de top 1% van Grammarly-gebruikers - met meer dan 7 miljoen woorden gecontroleerd en geteld.

Om u te helpen de juiste beslissing te nemen, heb ik de 13 beste online grammaticacontroleurs gerangschikt en beoordeeld. Deze beoordelingen zijn gebaseerd op functies, gebruiksgemak, plagiaatcontroles, nauwkeurigheid, leesbaarheidsmethoden, het gebruik van AI en meer.

Laten we beginnen.

Wat is de beste grammaticacontrole?

Hier zijn mijn topkeuzes voor de beste grammaticacontrole die dit jaar kan worden gebruikt.

1. Grammatica.

Beste algehele grammaticacontrole voor professionals en studenten ($ 30 / maand).

Grammatica is de meest populaire grammaticacontrole en stelt u in staat uw schrijven te verbeteren door middel van de juiste grammatica, interpunctie, spelling en betere woordkeuzes.

Bloggers, studenten en werkende professionals kunnen allemaal Grammatica gebruiken om hun schrijfstijl en toon te verbeteren.

Met de krachtige integratietools kun je Grammarly gebruiken in alles, van Google Docs en Gmail tot Microsoft Word en WordPress. Het is ook beschikbaar als browserextensie voor Firefox, Edge en Chrome.

Bovendien leest het uw werk efficiënt door en biedt het onmiddellijke correcties en suggesties om uw tekst foutloos te maken. Het geeft ook uitleg over correcties en tips om u te helpen de hinder van grammatica te leren en nauwkeuriger te schrijven. Een van de belangrijkste voordelen van Grammarly is dat het ook wordt geleverd met ingebouwde functies voor plagiaatcontrole.

Belangrijkste kenmerken:

 • Gratis versie - Het biedt een capabele gratis versie die informele schrijvers helpt bij het corrigeren van eenvoudige grammaticafouten en spelfouten.
 • Toon Detector - Grammatica kan uw woordkeuze, interpunctie, frasering en hoofdlettergebruik analyseren om u te vertellen of uw bericht vriendelijk, bezorgd, zelfverzekerd of iets anders klinkt.
 • Mobiel synoniem - Het suggereert meer geschikte synoniemen in realtime wanneer u iets op uw smartphone typt.

Voordelen:

 • Het biedt een gebruiksvriendelijke, schone en eenvoudige gebruikersinterface.
 • Grammarly is beschikbaar in verschillende vormen, waaronder een webgebaseerde app, browserextensie, desktop-app, toetsenbord voor smartphones, add-on voor Microsoft en meer.
 • Grammarly premium wordt ook geleverd met een plagiaatcontrole.
 • Het helpt je ook om contextuele fouten en zinsstructuur op te lossen.
 • Met Grammarly kun je ook de toon van de tekst vinden.
 • Hun mobiele app voor grammaticacorrectie is beschikbaar op iOS, Android en Google Play.

Prijzen:

Het betaalde abonnement kost $ 30 per maand.

2. Gember.

Geschikte optie voor schrijvers die met meerdere talen moeten werken ($ 20,97 / maand).

Ginger is in staat om alle soorten tekstfouten te corrigeren, inclusief spelfouten, zinsstructuren, stijl en leestekens. Je kunt er ook in één taal schrijven en deze in een andere taal vertalen. De gratis versie is echter beperkt tot slechts 350 tekens.

Hoewel je na het aanmelden toegang kunt krijgen tot de gratis Chrome-plug-in. Het geeft je toegang tot de Ginger writer-applicatie, waar je de inhoud gemakkelijk kunt plakken om fouten te controleren.

Het biedt ook een mobiele applicatie waarmee u fouten in e-mails, sms-berichten en berichten op sociale media kunt opvangen en oplossen. Bovendien werkt Ginger efficiënt met MS Word, maar het is niet compatibel met Google Docs.

Belangrijkste kenmerken:

 • Meertalige ondersteuning - Met vertaalondersteuning voor 40 talen kunnen gebruikers met meerdere talen werken.
 • Auditieve feedback - Ginger's Text-To-Speech (TTS) -functie stelt studenten in staat om de uitspraak en betekenis van woorden efficiënt te leren.
 • Aanpasbare interface - U kunt de weergavekenmerken van de werkbalk wijzigen, inclusief lettertypestijl en achtergrondkleur op basis van uw voorkeuren.

Voordelen:

 • De gratis versie is uitgerust met drie schrijfhulpmiddelen, waaronder een bewerkingsvenster met vertaling, een thesaurus en een woordenboek.
 • Premium-versie biedt een "Personal Trainer" om gebruikers te helpen hun Engels te verbeteren. Het evalueert uw schrijfstijl om gepersonaliseerde oefensessies te bieden.
 • Het markeert fouten en biedt oplossingen met context om u te helpen uw inhoud te begrijpen en te verbeteren.
 • Het identificeert ook fouten in uw e-mails.
 • De gratis versie biedt basiscontrole op grammatica en spelling.

Prijzen:

Het kost ongeveer $ 20,97 per maand. Het jaarabonnement kost u $ 7,49 / maand in rekening gebracht als één betaling van $ 89,88 per jaar.

3. Hemingway Editor.

Bedoeld voor creatieve schrijvers die hun Engelse schrijfvaardigheid willen verbeteren ($ 19,99 - desktopversie).

Hemingway Editor is een geschikt hulpmiddel voor schrijvers die hun schrijfvaardigheid naar een meer verfijnd niveau willen brengen. De grammaticatool streeft naar een eenvoudigere en duidelijkere zinvorming.

Wanneer u uw tekst in de tool invoert, worden zinnen als "moeilijk te lezen" of "zeer moeilijk te lezen" gelabeld om complexe zinnen voor uw lezers te vereenvoudigen. Meer dan een hulpmiddel voor grammaticacorrectie, Hemingway is een schrijfstijlchecker waarmee u meer lezersvriendelijke en boeiende inhoud kunt schrijven.

Belangrijkste kenmerken:

 • Desktop versie - Het is beschikbaar voor zowel Mac als Windows waarmee u uw inhoud kunt valideren, zelfs wanneer u offline bent.
 • Leesbaarheidsniveaus - Het maakt gebruik van de Automated Readability Index om het cijfer van uw tekst te beoordelen, zodat u lezersvriendelijke inhoud kunt schrijven.
 • Passieve stem - Het ontmoedigt het gebruik van passieve stem, complexe zinnen en overmatig gebruik van bijwoorden.

Voordelen:

 • Het biedt een afleidingsvrije en eenvoudige lay-out om gemakkelijk toegang te krijgen tot de inhoud.
 • De online versie is gratis beschikbaar.
 • Met de afleidingsvrije desktopversie kunt u ook efficiënt schrijven.
 • Tijdens het schrijven waarschuwt het automatisch voor complexe of harde zinnen.
 • Er is geen woordlimiet, wat een uitstekend voordeel is voor boekschrijvers.
 • De spellingcontrole en interpunctiecontrole zijn beide uitstekend.

Prijzen:

De desktopversie is beschikbaar tegen een eenmalige vergoeding van $ 19,99.

4. Na de deadline.

Geschikt voor ontwikkelaars die een gratis grammaticacontrole-tool nodig hebben voor hun websites (gratis).

'After the Deadline' is een geweldige optie om je schrijven foutloos te houden. De gratis tool voor grammaticacontrole helpt u bij het efficiënt oplossen van spelfouten, contextfouten en zinsvorming. Het bevat ook stijlsuggesties om u te helpen uw schrijfstijl te verbeteren.

Ontwikkelaars kunnen ook gebruikmaken van de open source-code en deze in elke toepassing insluiten om een ​​bepaald niveau van tekstkwaliteit op elke website te bereiken. Bovendien biedt het krachtige klantenondersteuning met OpenOffice.org-suite om gebruikers te helpen foutloze inhoud te schrijven.

Belangrijkste kenmerken:

 • WordPress plug-in - Installeer After the Deadline als een WordPress-plug-in om direct de spelling en grammaticale fouten in de webeditor te controleren.
 • Fout uitleg - Het verklaart de reden achter fouten voor een beter begrip.
 • Flexibel - Het is een webgebaseerde app, zodat u deze gemakkelijk op elk platform kunt gebruiken.

Voordelen:

 • Afgezien van OpenOffice, ondersteunt het ook Windows Live Writer, BuddyPress en meer /
 • Het is gratis beschikbaar voor persoonlijk gebruik.
 • De spellingcontrole is ook beschikbaar in het Frans, Duits, Portugees en Spaans.
 • After the Deadline detecteert ook misbruikte woorden.
 • Het helpt bij geavanceerde styling en contextuele spellingcontroles.

Prijzen:

'After the Deadline' is helemaal gratis.

5. Witte rook.

Een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een kostenefficiënte grammaticacontrole ($ 6,66 / maand).

WhiteSmoke is een van de meest kostenefficiënte tools voor grammaticacontrole. De premium-versie zorgt voor een soepele integratie met Windows, MS Office, Mac en Gmail. Het is ook uitgerust met unieke tools zoals foutdetectoren en correctors. Bovendien biedt het videohandleidingen en uitleg over fouten om u te helpen de redenen voor correcties te begrijpen.

WhiteSmoke wordt geleverd in twee betaalde versies. De eerste is goedkoper voor $ 5 per maand en de premium-versie kost $ 6,66 per maand. Het biedt ook een freemium-abonnement, maar het is beperkt tot slechts 250 tekens, alleen geschikt om kleine sms-berichten of berichten op sociale media te bekijken.

Belangrijkste kenmerken:

 • Vooraf gemaakte sjablonen - Het biedt meer dan 100 voorgebouwde sjablonen die u direct kunt gebruiken om brieven en documenten in de juiste formaten te schrijven.
 • Stijlcontrole - Het biedt suggesties om de inhoud te verbeteren op basis van de schrijfstijl van de gebruiker.
 • Tutorials - WhiteSmoke wordt geleverd met videozelfstudies om u te helpen grammaticawetten te begrijpen en aan uw zwakke punten te werken.

Voordelen:

 • De geautomatiseerde vertaaldienst ondersteunt meer dan 50 talen.
 • Betaalde abonnementen bieden ook een efficiënte plagiaatcontrole.
 • In hun bloggedeelte vindt u een 'Hoe te schrijven'-segment om meer te leren over het schrijven van verschillende soorten documenten.
 • WhiteSmoke ondersteunt ook iOS- en Android-apparaten, waar gebruikers de correctiesuggesties kunnen bekijken voordat ze de wijzigingen aanbrengen.
 • Het ondersteunt meerdere browsers, waaronder Safari, Firefox, Opera, Chrome, Outlook, enzovoort.

Prijzen:

De premiumversie kost $ 6,66 per maand.

6. LanguageTool.

Beste voor schrijvers die op zoek zijn naar een open-source oplossing voor grammaticacontrole met meertalige ondersteuning ($ 19 / maand).

LanguageTool is een grammaticacontrole-oplossing voor redacteuren, proeflezers en schrijvers die werken met talen, waaronder Spaans, Duits, Frans, Pools en Russisch. Het biedt ook een aanpasbaar woordenboek waar gebruikers eenvoudig de meest gebruikte woorden uit een traditioneel woordenboek kunnen toevoegen.

De online tool biedt ook browserextensies voor Google Chrome en Mozilla Firefox. Je kunt de extensie ook gebruiken voor Google Docs, LibreOffice en Microsoft Word. Hiermee kunnen gebruikers de wendbaarheid van sneltoetsen gebruiken om documenten snel te controleren.

LanguageTool heeft een geavanceerd algoritme dat vergelijkbare taalvariaties kan herkennen. Dankzij het betaalde abonnement kunnen gebruikers nauwkeuriger en duidelijker schrijven. U kunt bijvoorbeeld zelfs het verkeerde geslacht in uw zinnen detecteren en corrigeren.

Belangrijkste kenmerken:

 • Geschikt gratis versie - Gratis versie van de software biedt een beperking van 20.000 tekens per individuele controle en 40.000 tekens per individuele controle voor de bedrijfsversie.
 • Toetsenbord sneltoets - Het biedt verschillende sneltoetsen voor sneller werken.
 • Persoonlijke directory - U kunt deze directory gebruiken om persoonlijke woorden te vinden die niet direct beschikbaar zijn in een traditioneel woordenboek.

Voordelen:

 • Het ondersteunt meer dan 20 talen.
 • Het aanpasbare persoonlijke woordenboek helpt u onconventionele woorden te verwijderen uit de spellingcontrole / grammatica die u vaak gebruikt.
 • Bedrijven en uitgeverijen kunnen hun API-toegang voor ontwikkelaars gebruiken om het gewenste niveau van inhoudskwaliteit te bereiken.
 • Het heeft een community van gebruikers om te helpen met elke twijfel op zijn forum.
 • LanguageTool biedt een gemakkelijk te navigeren en overzichtelijke gebruikersinterface.

Prijzen:

De betaalde abonnementen beginnen vanaf $ 19 per maand.

7. ProWritingAid.

Handig voor schrijvers die diepgaande feedback over schrijfstijl nodig hebben ($ 70 / jaar).

ProWritingAid is een uitstekende tool voor grammaticacontrole, ontwikkeld om u te helpen een betere schrijver te worden. Als je een fan bent van Grammatica, dan zul je de mogelijkheden van ProWritingAid op hetzelfde niveau vinden. Het is in staat om problemen met grammatica, spelling, interpunctie en stijl te identificeren en te corrigeren om u te helpen beter te schrijven.

Het biedt 20 verschillende schrijfverslagen waarop u een voor een kunt klikken. Met deze functie kunt u zonder enige haast bewerkingen uitvoeren. U kunt bijvoorbeeld eerst het document bewerken voor eventuele spelfouten, grammatica of stijl. En later kunt u het document controleren op herhaalde zinnen of woorden.

Het goede nieuws is dat het ook een apart rapport biedt om zinsstructuren of clichés in de inhoud te identificeren. De suggesties in deze rapporten helpen je de nuances van het schrijven te begrijpen en boeiendere zinnen te schrijven.

Belangrijkste kenmerken:

 • Diepgaande rapporten schrijven - Het biedt uitgebreide rapporten op basis van uw schrijfstijl om de kwaliteit van uw schrijven te valideren en te meten.
 • Gedetailleerde analyse - Het biedt gedetailleerde leesbaarheidsanalyse om u te helpen bij het schrijven van lezersvriendelijke inhoud.
 • Kostenefficient - Het is kostenefficiënter dan andere premium tools op de markt.

Voordelen:

 • Het biedt tal van rapporten waarmee u uw inhoud efficiënter kunt bewerken zonder overweldigd te raken.
 • Het levenslange abonnement op de tool is alleen beschikbaar tegen een redelijke prijs van $ 240.
 • Het biedt een soepele integratie met Scrivener, een tekstverwerkingsprogramma.
 • De WordExplorer-functie helpt u de juiste woorden te vinden om in een zin te plaatsen.
 • Het markeert vervangen en herhaalde woorden om uw schrijven nauwkeuriger en professioneler te maken.

Prijzen:

Het maandelijkse abonnement kost $ 20 per maand, terwijl het jaarlijkse abonnement $ 70 per jaar kost. U kunt ook een eenmalige aankoop doen voor $ 299.

8. Schrijvers.

Voor gebruikers die een gratis maar capabele grammaticacontrole-tool nodig hebben (gratis).

Scribens biedt een eenvoudig te gebruiken gebruikersinterface die schrijvers kunnen gebruiken om hun grammaticale fouten te meten. Het biedt een "Statistieken" functie waarmee schrijvers het aantal zinnen, alinea's, woorden en lengte van zinnen kunnen evalueren. U hoeft alleen de inhoud in de software in te voeren en deze zal de fouten onmiddellijk markeren met de juiste suggesties.

Het belicht ook "onhandige zinnen" die waarschijnlijk klinken en er beter uitzien na herformulering. Scribens helpt ook bij het oplossen van de redundantie en pluisinhoud door herhaalde woorden te verminderen. Haar "Woordenschatverbetering" Met deze functie kunnen schrijvers gewone woorden vervangen door nauwkeurigere en beter klinkende woorden.

Belangrijkste kenmerken:

 • Woordenboek - Maak gebruik van de woordenboekfunctie om de betekenis van woorden, synoniemen en definities te vinden.
 • Uitgebreide integratie - Het helpt u bij het controleren van uw inhoud op verschillende platforms, waaronder Gmail, Yahoo, Hotmail, Facebook, LinkedIn, Twitter, forums en blogs.
 • Statistieken - Biedt gedetailleerde statistieken over uw schrijven, inclusief aantal woorden, zinnen en alinea's.

Voordelen:

 • De service is gratis beschikbaar bij onbeperkt gebruik.
 • Scribens is compatibel met meerdere browsers, waaronder Safari, Chrome en Firefox.
 • U kunt Scribens eenvoudig integreren met MS Excel voor Mac en Windows.
 • Het biedt extensies voor Safari, Firefox, Chrome, MS Office Suite, Libre Office, OpenOffice en Google Sheets.
 • Het biedt ook een API die u binnen enkele minuten met elke website kunt integreren om de kwaliteit van de inhoud intact te houden.

Prijzen:

Scribens is een gratis tool.

9. Grammatica Slammer.

Meest geschikt voor beginners die een eenvoudige gebruikersinterface nodig hebben ($ 25).

Grammatica Slammer is voor schrijvers die op zoek zijn naar een eenvoudige tool om hun schrijven foutloos te houden. De tool ziet eruit als een eenvoudige webpagina waarmee gebruikers efficiënt kunnen zoeken naar grammaticale en bewerkingsregels om betere zinnen te schrijven.

Naast het aanbieden van stilistische, grammaticale en spellingsuggesties, biedt het ook een breed scala aan taalkundige informatie om u te helpen uw schrijfstijl aanzienlijk te verbeteren. Met Grammar Slammer kunt u ook eenvoudig veelvoorkomend schrijven over het hoofd zien. Het is echter niet beschikbaar als webapplicatie - u moet de software downloaden of kopen.

Belangrijkste kenmerken:

 • One-Click Answers - Met één klik kunt u een gedetailleerde uitleg krijgen van uw fouten.
 • Woordintegratie - Biedt krachtige integratie met MS Word.
 • Spellingscontrole - Dankzij de spellingcontrole kunt u altijd correct schrijven.

Voordelen:

 • Grammar Slammer is compatibel met Mac, Windows en Linux.
 • Het biedt naadloze integratie met MS Word-applicatie om u te helpen documenten efficiënt te bewerken.
 • De gebruikersinterface is eenvoudig en gemakkelijk te navigeren.
 • Het biedt een uitgebreide verwijzing naar grammaticaregels om de schrijver te helpen de basisprincipes van grammatica te begrijpen.
 • Alle abonnementen zijn redelijk en u kunt ze kopen na een eenmalige betaling.

Prijzen:

De eenmalige betalingsplannen beginnen bij $ 25 en variëren tot $ 49.

10. Spellingcontrole Plus.

Geschikt voor zowel beginners als professionals die boeiende inhoud willen schrijven ($ 14,99 / jaar).

Spell Check Plus is een intuïtieve grammaticacontrole-tool die grammaticacontrole op de lange termijn efficiënt en voordelig maakt. Het is niet alleen afhankelijk van snelle bewerking, maar richt zich meer op het onderwijzen van de schrijver over de nuances van Engels schrijven.

Bovendien kunt u de redenen achter fouten gemakkelijk begrijpen en voorkomt u dat u de fouten herhaalt. Het goede nieuws is dat het wordt geleverd met een freemium-versie voor de noodzakelijke grammaticacontrolefuncties. Daarom is het perfect voor zowel beginners als professionele schrijvers.

Belangrijkste kenmerken:

 • Proces schrijven strategie - Het leert de gebruiker over elke correctie, zodat ze gemakkelijk Engels kunnen leren.
 • Volledig scherm-editor - Hiermee kunt u uw inhoud bewerken zonder afleiding of meldingen.
 • Moeilijke foutdetectie - Spell Check Plus kan moeilijke fouten en schrijffouten detecteren, waaronder verwarde woorden, woorden met vergelijkbare interpunctie, hoofdletters en meer.

Voordelen:

 • U kunt hun online functies voor grammaticacontrole gebruiken met meerdere browsers, waaronder Firefox en Chrome.
 • De gratis versie kan elementaire spelfouten en grammaticale fouten detecteren.
 • Als u een leerling bent, kunt u gebruikmaken van interactieve grammatica-oefeningen om grammaticaregels te leren.
 • Hiermee kunt u fouten in categorieën samenvatten om de schrijver te helpen de reden voor fouten efficiënter te begrijpen.

Prijzen:

Het jaarlijkse abonnement kost $ 14,99.

11. Virtueel schrijven Tool.

Geschikt voor zowel studenten als docenten om inhoud te proeflezen (gratis).

Virtual Writing Tool is een gratis grammaticacontrole die oorspronkelijk is ontworpen om webgebaseerd ESL-onderwijs mogelijk te maken. Hiermee kunt u snel de spelling, interpunctie en grammatica controleren. Het wordt ook geleverd met een aangepast Language Tool-systeem dat zowel studenten als docenten helpt om efficiënte proeflezers te worden door middel van een intuïtief foutbewerkingsspel.

Bovendien kunnen docenten proeflezen en bewerkingstaken automatiseren om de werkdruk te verminderen en studenten efficiënter feedback te geven. De constante feedback stelt docenten in staat om opdrachten efficiënt toe te wijzen zonder zich zorgen te hoeven maken over het evalueren van de opdracht. Aan de andere kant stelt het studenten in staat zelfstandig ESL te leren.

Belangrijkste kenmerken:

 • Switch Layout - Je hebt de mogelijkheid om feedback onder tekst of rechts van het woord te zien.
 • Hypertext verhaal - Hiermee kunt u een nauwkeurig hypertekstverhaal maken en het online publiceren via HTML met jQuery en als een iframe.
 • Willekeurige foutcontrole - Deze tool helpt je de woordenschat, spelling en grammatica te verbeteren.

Voordelen:

 • Het is in staat contextuele spelling, grammaticale fouten en uitspraken te corrigeren.
 • Virtual Writing Tool kan gespreks- en academische woordenschat, clichés, veldspecifieke woordenschat, machtswoorden en zinsdoelstructuren identificeren.
 • Hiermee kunnen gebruikers feedbackhistories ophalen en afdrukken om ESL-leren op een betere manier te volgen.
 • Het ondersteunt spraakherkenning om handsfree gebruik mogelijk te maken en de uitspraak te controleren.
 • U krijgt ook toegang tot IELTS-tests voor academische schrijfoefeningen, waarbij de tool uw scores evalueert.

Prijzen:

Het is een gratis tool.

12. AutoCrit.

Een efficiënte tool voor boekschrijvers om manuscripten te bewerken ($ 30 / maand).

AutoCrit is het meest geschikt om te voorzien in de behoeften van een romanschrijver en boekschrijvers die worstelen met het zonder fouten voltooien van het manuscript. Het is een kosteneffectieve oplossing die helpt bij het besparen van veel tijd door geautomatiseerde bewerkingstaken. U kunt de bespaarde tijd gebruiken om u te concentreren op het waarborgen van de kwaliteit van uw inhoud.

Het helpt bij het identificeren van de schrijfstijl van elke schrijver en geeft op basis daarvan suggesties om waarde toe te voegen aan het schrijven. Met AutoCrit kunt u ook buitensporig gebruik van bijwoorden, vulwoorden, clichés en zinsdelen verwijderen. Een nadeel is dat het alleen op browsers draait en geen offline bewerking van documenten ondersteunt.

Belangrijkste kenmerken:

 • AI-ingeschakeld - De AI-engine helpt je genre-specifieke bewerkingssuggesties te maken om schrijvers te helpen het manuscript te bewerken zonder de context te verliezen.
 • Vergelijk uw manuscript - U kunt uw manuscript gemakkelijk vergelijken met inhoud die online beschikbaar is.
 • Stapsgewijze aanbevelingen - Het maakt verbetering in 20 stappen mogelijk, doordat u elk type fout één voor één kunt bewerken.

Voordelen:

 • De analyse van pacing en momentum helpt je om meer boeiende inhoud te creëren.
 • U kunt ook het genre kiezen waarmee u uw inhoud wilt vergelijken.
 • Met de functies Score en Vingerafdruk kunnen schrijvers de voortgang van hun bewerking volgen.
 • Het analyseert de tekst in zes stappen, waaronder dialoog, woordkeuze, sterk schrijven, herhaling, fictievergelijking, pacing en momentum.
 • Het markeert onmiddellijk de gebieden waar u moet bewerken.

Prijzen:

Het biedt twee betaalde abonnementen, vanaf $ 30 per maand.

13. PaperRater.

Voor professionals die een snelle grammaticacontrole willen ($ 11,29 / maand).

PaperRater genereert bewerkingsresultaten binnen een paar seconden nadat u de tekst heeft verzonden. Het maakt gebruik van AI en data science-technologie voor een diepere analyse van uw zinsstructuur voor realtime verwerking en tekstanalyse. Om PaperRater te gebruiken, hoeft u zich niet eens aan te melden of software te downloaden - u kunt er meteen mee aan de slag.

Deze kostenefficiënte grammaticacontrole is geschikt voor schrijvers en studenten die een foutloze tekst willen schrijven terwijl ze de foutloze indieningstermijnen halen. Naast grammaticale fouten, valideert het ook interpunctiefouten, woordgebruik, spellingcontrole, passieve stem, zinslengte en plagiaat.

Belangrijkste kenmerken:

 • Grendel - Het is AI-algoritme Grendel biedt handige schrijftips om u te helpen uw inhoud foutloos en aantrekkelijk te maken.
 • Woordentrainer - Het helpt bij de definitie, woordsuggesties en het gebruik van woorden in zinnen.
 • Ondersteunt meerdere formaten - PaperRater ondersteunt het importeren van inhoud in meerdere formaten, waaronder doc, Docx, Txt en RTF.

Voordelen:

 • Het evalueert uw inhoud grondig en beoordeelt op basis van uw schrijfkwaliteit.
 • Het is uitgerust met een plagiaatdetector.
 • U krijgt ook realtime relevante suggesties voor fouten.
 • Het biedt grammaticale oefeningen om u te helpen uw Engelse grammatica aan te scherpen.

Prijzen:

Het kost $ 11,29 per maand.

Wat is een grammaticacontrole?

Correct gebruik en levering van de Engelse taal is van het grootste belang omdat het een van 's werelds meest gesproken talen is.

Immers, voorbij 1.5 miljard van de wereldbevolking spreekt Engels en meer dan 90% van de Amerikaanse bevolking gebruikt dagelijks Engels. Enkele andere populaire talen zijn Spaans, Frans en Duits.

Soms maken we echter veel grammaticale fouten tijdens het schrijven en leveren van inhoud. In feite, Microsoft ging door en stelde een lijst samen van 10 van de meest voorkomende typefouten die we in de Engelse taal maken. Sommigen van hen missen komma's, spaties, onjuist hoofdlettergebruik, onjuiste overeenkomst tussen onderwerp en werkwoord en meer.

Helaas realiseren we ons zo vaak de fout na het verzenden van een belangrijke e-mail of een sms.

Hoewel detectie een uitdaging is voor het blote oog, maken grammaticacontroles het eenvoudig en naadloos. Deze tools zijn computersoftware die u helpt bij het wieden of grammaticale fouten in uw e-mails, teksten, presentaties, essays, enzovoort.

Het zijn krachtige computerprogramma's die u kunnen helpen bij het identificeren en verwijderen van spelfouten, woorden die in verkeerde contexten worden gebruikt, onjuiste werkwoordsvormen na hulp, en meer.

Tegenwoordig gebruiken bedrijven deze tools om foutloos te communiceren en zo hun professionaliteit en marktimago te versterken. Naast het zakelijke domein zijn ze ook populair in het onderwijs. Enkele van de meest populaire zijn Grammatica, Hemingway Editor, Grammatica Slammer, en meer.

Hoe gebruikt u grammaticacontroles?

Deze tools zijn vrij eenvoudig te gebruiken en de meeste werken op dezelfde manier. Zodra u begrijpt hoe een van deze werkt, kunt u elke gewenste tool gebruiken.

Laten we laten zien hoe u deze tool kunt gebruiken met behulp van het voorbeeld van het gratis plan van Grammatica:

Gebruik in de eerste stap uw browser en bezoek de pagina van Grammarly. De meeste tools, zoals Grammarly, bieden ook gratis Google-extensies.

Zodra u zich aanmeldt, wordt u doorverwezen naar deze pagina, waar u op de optie "Nieuw" moet klikken om proeflezen met Grammarly te starten. U kunt uw inhoud rechtstreeks op de pagina typen, deze uit een ander document kopiëren of gewoon uploaden.

Op basis van de inhoud worden de fouten aan de rechterkant weergegeven. Deze functie kan enigszins variëren in verschillende tools. Grammatica biedt een 'Totale score,' gebaseerd op de juistheid van uw artikel. U krijgt ook een functie die zaken als duidelijkheid, betrokkenheid en levering van uw artikel aangeeft.

U kunt de gemarkeerde fouten snel corrigeren in de Grammarly-teksteditor zelf.

Grammatica heeft, net als veel andere tools, ook een premium, betaald plan. Deze plannen kunnen meer fouten identificeren dan het freemium-plan.

Waar moet je op letten bij een grammaticacontrole?

De functies die u zoekt in een grammaticatool, zijn afhankelijk van uw vereisten. Er zijn echter een aantal functies die u altijd nodig zult hebben bij een dergelijke tool, wat er ook gebeurt.

Hier zijn er een aantal:

1. Uitgebreide compatibiliteit.

Voor het gemak zou u toegang moeten hebben tot uw grammaticacontrole-tool, ongeacht het besturingssysteem of apparaat dat u gebruikt. Nemen Grammatica, bijvoorbeeld. Het is een geweldige tool die uitgebreide compatibiliteit biedt en beschikbaar is als desktopapplicatie voor Windows en Mac. Het is ook compatibel met iOS en Android en je kunt het ook toevoegen als extensies voor Chrome, Firefox en Edge.

2. Vertaalvermogen.

Voor zakelijke vereisten moet u mogelijk in andere talen dan het Engels communiceren. Gember is een geweldige tool die niet alleen uw Engelse grammaticafouten kan corrigeren, maar ook uw inhoud in meer dan 40 talen kan vertalen.

3. Algehele scoreweergave.

Deze functie helpt u te begrijpen hoe goed uw document is voorbereid. Met een hoge 'overall score' realiseer je je dat je content goed op weg is, terwijl een lage score aangeeft dat er ruimte is voor verbetering. Bijvoorbeeld tools zoals Grammatica en Witte rook bieden gebruikers zeer nauwkeurige scores.

4. Documentstatistieken genereren.

Er zijn veel scenario's waarin documenten veel standaardisaties en formaten moeten volgen. Om van tevoren te weten of het door u opgestelde document al dan niet compatibel is, is een diepgaande studie van enkele statistieken handig.

Daarom is het essentieel om voor een tool te gaan die u helpt bij het identificeren van getallen zoals het aantal woorden, het gemiddelde woord, de lengte van zinnen en alinea's, de gemiddelde leestijd en meer.

5. Typo correcties.

Schrijven gaat vaak gepaard met typefouten die mogelijk niet altijd worden opgemerkt en gecorrigeerd door grammaticasoftware. Dingen zoals interpunctiefouten worden mogelijk niet eens opgepikt in tekstverwerkers. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een tool die zelfs de kleinste fouten kan identificeren en deze snel kan corrigeren.

6. PDF-compatibiliteit.

We hebben vaak te maken met documenten in pdf-formaat. Daarom is het een goed idee om een ​​tool te krijgen waarmee deze documenten kunnen worden bewerkt, bewerkt en opgeslagen. Het goede nieuws is dat de meeste tools op deze lijst deze mogelijkheid bieden.

7. Integraties van derden.

Het gebruik van een grammaticacontrole-tool die uitgebreid is geïntegreerd met applicaties van derden, kan de gebruikers veel tijd en moeite besparen. ProWritingAid is een uitstekend voorbeeld van een grammaticatool die integraties biedt met applicaties zoals Word, Outlook, Google Docs, Scrivener en Final Draft.

Als je een van deze tools wilt gebruiken om je blogvaardigheden te verbeteren, zorg er dan voor dat het naadloos integreert met WordPress.

Managementsamenvatting.

Het bewerken en proeflezen van uw inhoud is geen gedoe meer. Deze verbazingwekkende grammaticacontroles kunnen het bijna automatisch voor u doen.

Alle tools hebben echter verschillende functies, voordelen en mogelijkheden. En inderdaad, geen enkel gereedschap kan aan alle eisen van een schrijver voldoen. Denk na over uw schrijfbehoeften en uw expertise tot nul op een tool die u kan helpen beter te schrijven.

Dus stel dat je een krap budget hebt, dan kun je gratis tools gebruiken zoals Schrijvers en Virtueel schrijven Tool. En als budget geen probleem is, moet u kiezen voor de premium-versie van Grammatica.

Middelgrote tools zoals ProWritingAid met een eenmalig prijsmodel zijn ook een kostenefficiënte oplossing.

Welke van deze grammaticacontroles ben je van plan te gebruiken, en waarom? Geef me je feedback hieronder.