Algemeen

13+ beste online cursusplatforms (ultieme gids voor 2020)

13+ beste online cursusplatforms (ultieme gids voor 2020)We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De markt voor e-learning en online cursussen stijgt naar nieuwe hoogten en wordt naar schatting de moeite waard $ 325 miljard tegen 2025. Nu het hoger onderwijs verschuift van lezingen naar virtuele klaslokalen, kunt u ook profiteren van online cursusplatforms.

Ik heb de 13+ beste beoordeeld en gerangschikt online cursusplatforms en gaf de top 10 manieren om online cursussen te maken en te verkopen.

Deze ultieme gids rangschikt en vergelijkt software op basis van betrouwbaarheid, functies, marketingtools, winstpotentieel, technische ondersteuning en prijzen.

Laten we beginnen.

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links waar ik een kleine commissie voor mag ontvangen als u besluit er een te kopen. Dit zijn echter de tools die ik volledig aanbeveel als het gaat om het starten van online cursussen en de commissies helpen me om gratis inhoud te bieden. U kunt mijn volledige affiliate-openbaarmaking lezen in mijn privacybeleid.

Inhoudsopgave

Wat zijn online cursusplatforms?

Online cursusplatforms zijn soorten leerbeheersystemen (LMS) die gebruikers toegang bieden tot digitale lessen. Deze virtuele cursussen lijken op veel manieren op offline lessen: een instructeur biedt een boeiende educatieve ervaring door middel van video-, afbeeldings-, tekst-, audio- en PDF-bestanden.

Studenten volgen de LMS-software, maken aantekeningen, voeren oefeningen uit en leggen examens af om hun kennis te testen.

Bron: foundertips.com

Tools zoals Teachable, Thinkific, Kajabi, Podia en Ruzuku hebben allemaal een robuuste functieset voor cursusmakers.

Hun cursussoftware omvat een toegewijde, volledig responsieve website-ervaring, eenvoudige uploads van inhoud, de mogelijkheid om de look en feel van de klas te bewerken, marketingfuncties, certificaten voor het voltooien van cursussen, een verkooptrechter en meer.

Als je een onderwijsinstelling bent die je lessen op locatie wil vervangen door online leren, kun je mijn andere gids voor de beste leerbeheersystemen (LMS).

Cursusmakers kiezen een platform om te gebruiken en brengen hun studenten een vast bedrag in rekening voor toegang tot hun cursussen.

Wat zijn de beste online cursusplatforms?

De beste online cursusplatforms geven de vrijheid om meer tijd te besteden aan het lesgeven aan uw studenten en het automatiseren van uw verkoopprocessen. De beste online eLearning-platforms zijn Thinkific, Teachable, Learnworlds, Kajabi, LearnDash, Podia en Ruzuku.

Kies een goed ontwikkeld platform met geïntegreerde LMS, e-commerce en lidmaatschapsmogelijkheden. Om succesvol te zijn, moet je je cursusinhoud efficiënt kunnen maken, organiseren en leveren.

Als je wilt leren hoe een blog te starten en verkoop online cursussen, zoek naar de functies die u het meest nodig heeft. Geavanceerde functies zijn onder meer het creëren van gebieden voor leden voor uw studenten, virtuele klaslokalen en live training voor professionals, of het verkopen van uw cursussen door creditcardbetalingen allemaal op één plek te accepteren.

Hier zijn mijn keuzes voor de 13 beste online cursusplatforms en eLearning-platforms om te gebruiken voor online cursussen.

1. Denkend.

Beste algemene online cursusplatform (gratis of $ 49 / maand)

Thinkific's missie is om geef uw onderwijsimperium kracht. Ze zijn één platform met een robuuste set gebruiksvriendelijke functies, e-mailmarketingtools, lidmaatschapssite-integratie voor uw lessen en uitstekende 24/7 klantenondersteuning.

Ze zijn mijn # 1 keuze omdat ze inderdaad het enige platform zijn dat je nodig hebt om je online cursussen te maken en te verkopen.

Ten eerste kunt u zich aanmelden en een krijgen Gratis proefperiode van één maand voor hun meest populaire Pro Plan. Als u vanaf het begin meer cursusverkopen wilt, biedt dit plan u de mogelijkheid om onbeperkte cursussen te maken. Het bevat ook lidmaatschappen en bundels, geavanceerde prijsopties, bestemmingspagina's, certificaten en marketingtools.

Vervolgens maak en pas je je cursus aan met hun slepen-en-neerzetten-editor, zoals getoond op Thinkific.com:

Nadat je je cursusinhoud hebt toegevoegd, bouw je je cursussite met hun hoogwaardige, goed ontworpen sjablonen:

Ten slotte kunt u uw cursus op de markt brengen en verkopen met zijn geavanceerde zakelijke tools:

Je kunt Thinkific eenvoudig integreren met meer dan 1.500 apps door te gebruiken Zapier zonder de noodzaak van een WordPress-plug-in. Door contact te maken met uw e-mailprovider, kunt u op het juiste moment zeer gerichte campagnes naar de juiste segmenten van uw doelgroep sturen.

Ik raad het aan Denkend platform als mijn # 1 keuze voor cursusmakers en ondernemers die serieus bezig zijn met het maken, vermarkten en verkopen van hun online cursussen.

U kunt vandaag aan de slag met een gratis proefperiode van één maand van hun Pro Plan met mijn onderstaande link.

Probeer Thinkific

2. Leerbaar.

Beste platform voor beginners ($ 0-399 / maand)

Leerbaar is mijn # 2 keuze voor e-learningplatforms. Door een account aan te maken, sluit je je aan bij 22.000 andere instructeurs die uitstekende leerplatforms voor hun studenten creëren.

U kunt ervoor kiezen om het online cursusplatform gratis te gebruiken (met $ 1 + $ 0,10 voor alle transacties) of u kunt een van hun drie plannen selecteren, variërend van $ 29 / maand tot $ 399 / maand.

Ik raad hun meest populaire aan Professioneel plan voor $ 79 / maand aangezien het het eerste plan is zonder transactiekosten. Het heeft ook beoordeelde quizzen, aangepaste voltooiingscertificaten, geavanceerde aanpassingen van het websitethema en ondersteuning voor maximaal 5 beheerders.

Het is moeiteloos om uw inhoud te uploaden, het uiterlijk van uw online school te bewerken en in gesprek te gaan met uw leerlingen.

Ga aan de slag met uw Leerbaar plan en je krijgt een premium cursuscreatiebundel.

Probeer leerzaam

3. Leerwerelden.

Verkoop professionele, sociale, boeiende cursussen op één platform ($ 24 / maand)

Leerwerelden ligt aan de toekomst van eLearning en heeft alles wat je nodig hebt om een ​​online cursus te maken en te verkopen.

De eerste stap is het creëren van het uiterlijk van uw online cursus met hun aangepaste bestemmings- en verkooppagina's. Je kunt hun bibliotheek met responsieve sjablonen en stijlen gebruiken om je cursussite te bouwen en zelfs extra informatiepagina's toevoegen - Over, Prijzen, Contact, enz. - allemaal gemakkelijk te maken met Learnworlds.

Je kunt hun thema-editor gebruiken om de branding en het kleurenschema van je cursus aan te passen met minimale codeerkennis.

Wanneer u vervolgens klaar bent om uw cursus te bouwen, maakt u gebruik van hun vooraf gemaakte cursuscatalogi en voegt u uw inhoud toe. Deze catalogi bevatten geavanceerde functies zoals interactieve videospelers, online tests, interactieve e-books en downloadbare bijlagen.

Ook uw leerlingen profiteren van deze aanpak op maat. Tijdens het volgen van je cursus kunnen ze aantekeningen maken, belangrijke punten benadrukken en certificaten van voltooiing krijgen.

Wanneer u uw cursus op de markt wilt brengen, kunt u een volledig aangepast domein gebruiken en uw inhoud een white label geven. Bijvoorbeeld, Leerwerelden zal uw aangepaste mobiele app voor uw cursus maken en coupons en kortingen aanbieden aan uw studenten.

Ten slotte bieden ze integratie van sociale media, analyses om uw verkoop te optimaliseren, een sterke kennisbasis en 24/7 ondersteuning.

Leerwerelden is een geweldige online cursusbouwer en mijn algemene # 2 keuze.

Ontvang een gratis proefperiode van 30 dagen via mijn onderstaande link.

Probeer Learnworlds

4. Kajabi.

Beste high-end online cursusplatform voor professionals ($ 119 / maand)

Kajabi is een krachtige cursusbouwer voor verdiepingscursussen. Het beschikt over krachtige cursussite-thema's, robuuste automatisering van e-mailmarketing, upsells en digitale producten, een aanpasbare kassa en blogfunctionaliteit.

Hun plannen zijn een beetje duur, vanaf $ 119 / maand, inclusief de 20% jaarlijkse korting. Ze weten echter echt wat ze doen, omdat ze worden vertrouwd door meer dan 16.000 bedrijven en meer dan $ 675 miljoen hebben verwerkt via hun platform.

Hun basisplan van $ 119 geeft je één website, drie producten, drie pijplijnen, onbeperkt bestemmingspagina's, onbeperkte marketing-e-mails en tot 1.000 leden en 10.000 contacten. Hun hogere abonnementen verhogen het aantal websites, producten, pijplijnen en contacten, dus u kunt een specifiek plan kiezen op basis van uw behoeften.

Waar Kajabi echt in uitblinkt, is het marketing automatisering gereedschap. U kunt gebruikers in uw lijst segmenteren, op bepaalde tijden e-mails verzenden op basis van geavanceerde triggers en berichten van professionele merken verzenden.

Als je een gevestigd bedrijf bent en een van de meer geavanceerde platforms op de markt wilt proberen, Kajabi is een goede keuze.

Start uw gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer Kajabi

5. LearnDash.

Het meest vertrouwde WordPress LMS ($ 13,25 / maand)

LearnDash is een indrukwekkend online cursusplatform dat integreert met WordPress. Enkele grote websites die LearnDash gebruiken, zijn Yoast, Infusionsoft, de University of Michigan en WP Elevation.

Een van hun eerste handige functies is hun 'Focusmodus', die alle afleiding blokkeert wanneer studenten een cursus doorlopen.

De volledig uitgeruste cursusbouwer van LearnDash past goed bij hun e-mail druppelcampagnes. U kunt een geweldige online cursus bouwen en uw inhoud matchen met een e-mail-druppelschema om lessen volgens een programma te verzenden.

Hun Cijferlijst * technologie brengt LMS naar een ander niveau. Deze technologie geeft studenten een algemeen cijfer op basis van quiz- en huiswerkscores, waardoor leraren een gewogen gemiddelde kunnen beoordelen.

Naast het toekennen van punten geven cursuspunten punten voor acties, en badges en certificaten belonen studenten voor cursusactiviteiten.

Als je een leraar bent die op zoek is naar beoordelingssystemen die concurreren met de functies van studieprogramma's, LearnDash is een fantastische keuze.

U kunt vandaag aan de slag met een korting van $ 40 en een volledige 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op hun jaarplannen.

Probeer LearnDash

6. Podia.

Beste podcast-hosting voor digitale downloads ($ 39 / maand)

Podia kunnen meer dan 11.000 gebruikers hun lessen maken, hosten en verkopen met één gebruiksvriendelijk platform. Er zijn geen transactiekosten en een eenvoudig proces in drie stappen heeft uw cursuswebsite in een mum van tijd in de lucht.

Hoewel ze geen kosten in rekening brengen, hebben hun betalingsverwerkers transactiekosten van 2,9% + 30 ¢.

Andere functies zijn onder meer de mogelijkheid om coupons en lidmaatschappen toe te voegen, pre-lanceringscursussen, verkooppagina's toe te voegen en gebruik te maken van 'drip'-cursussen. Deze functie geeft toegang tot afzonderlijke secties van de cursus tegelijk, waardoor studenten leren in de juiste structuur.

Waar ze uitblinken, zijn hun lidmaatschapsopties. U kunt uw eigen online community laten groeien door interactie met leden, producten voor specifieke groepen te bundelen, gedifferentieerde plannen aan te bieden en verbinding te maken met Facebook Groups en Slack.

Een andere geweldige functie is de mogelijkheid om je eigen te gebruiken Affiliate-programma binnenkant van Podia. U kunt al uw gelieerde ondernemingen op één plaats bekijken, nuttige rapportage bekijken en uitbetalingen doen op basis van uw eigen aangepaste commissiestructuur.

Over het algemeen, als u op zoek bent naar een sterke lidmaatschapsfunctionaliteit en de mogelijkheid om uw verkoop te verhogen met behulp van gelieerde ondernemingen, Podia is een unieke en waardevolle cursusbouwer om uit te proberen.

U kunt zich aanmelden en een proefrit maken met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer Podia

7. Ruzuku.

Het belachelijk gemakkelijke online cursusplatform ($ 74,75 / maand)

Ruzuku kunt u binnen enkele minuten een stapsgewijze online cursus maken met hun leerplatform, pdf's en tekst. U kunt snel cursusoverzichten maken, uw stappen gemakkelijk bewerken en opnieuw ordenen, uw cursus starten en in een mum van tijd verkopen genereren.

Ruzuku integreert met tools zoals MailChimp, Infusionsoft en betalingsgateways zoals Stripe en PayPal om betalingen te accepteren - en ze brengen geen transactiekosten in rekening.

Ze staan ​​ook bekend om hun begeerlijke gemeenschap. Wanneer je lid wordt van Ruzuku, koop je geen leermiddel; je wordt lid van een team om je leerlingen te helpen leren.

Genaamd "de belachelijk gemakkelijke cursusmaker", Ruzuku wordt geleverd met een aantal uitstekende functies die hieronder worden vermeld:

Ten slotte biedt hun platform onbeperkte cursussen aan onbeperkte studenten met alle betaalde abonnementen.

U kunt aan de slag met een gratis proefperiode van 14 dagen en een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Probeer Ruzuku

8. Academy of Mine.

Het Enterprise Platform dat op maat is gemaakt voor uw zakelijke behoeften ($ 499 / maand)

Academy of Mine is een hoogwaardig eLearning-platform dat is gebaseerd op persoonlijk klantensucces en maatwerkfilosofie. Een standaardfunctie van elk plan is volledig gratis ontwikkelingsuren om u te helpen bij het opzetten en starten van uw cursus met aangepaste integraties.

Een van hun doelen is niet alleen om je op te zetten en je te helpen lanceren. Ze willen ook helpen uw cursus te verkopen met hun marketingtools en analyse-dashboards.

Personalisatie staat centraal in haar strategie. Bent u een zorgbedrijf dat een volledig curriculum wil creëren voor CEC's? Daar kunnen ze bij helpen.

Bent u een verzekeringsmaatschappij die bijscholing nodig heeft vanwege voortdurende veranderingen in een bepaalde wettelijke code op staatsniveau? Ben je op zoek om te creëren online cursussen om uw faciliteit te beheren?

Dat is ook geen probleem met Academy of Mine.

Hoewel dit bedrijfsaanbod voor gewone gebruikers overdreven kan zijn, zijn ze noodzakelijk voor kleine tot middelgrote bedrijven die een robuust opleidingssysteem nodig hebben voor hun werknemers of klanten.

Als dit klinkt als de eLearning-oplossing die u zoekt, kunt u vandaag aan de slag met hun 30 dagen gratis uitproberen.

Probeer Academy of Mine

9. WizIQ.

Betaalbare live virtuele online klaslokalen ($ 27 / maand)

WizIQ biedt docenten en docenten een gemakkelijke manier om virtuele klaslokalen in te richten voor live interactieve online lessen. Meer dan 400.000 instructeurs hebben gebruik gemaakt van WizIQ om meer dan 4 miljoen studenten virtuele lessen te geven in 200 landen.

Ze bieden de nieuwste tools voor live training, zoals discussieforums, videostreaming, mobiele opties, beoordelingen en analyses.

Als u een docent of bedrijfsleider bent en uw publiek overal ter wereld live wilt bereiken, kunt u aan de slag met hun 14 dagen gratis proefperiode.

Probeer WixIQ

Wat zijn de beste online leerplatforms?

Online leerplatforms verbinden docenten met studenten om vanuit het comfort van hun eigen huis te onderwijzen.

Nu sociale afstand de norm wordt en veel hogescholen overstappen naar online lessen, zijn er tal van manieren om dat te doen leer jezelf van thuis uit.

Vaak genoemd enorme open online cursussen (MOOC's), ze zijn iets anders dan betaalde platforms. In plaats van zelf bestanden te hosten, gaan je cursussen naar een marktplaats waar studenten ze rechtstreeks kunnen betalen.

Het voordeel is dat u deze websites kunt gebruiken om een ​​nieuw publiek te bereiken. Het nadeel is dat je niet zoveel geld per verkoop verdient en dat er meer concurrentie is op de markt.

Uiteindelijk raad ik aan om een ​​van de bovenstaande providers te gebruiken. Maar heb je nog geen publiek en wil je een kleine cursus testen op een bestaand publiek, dan kun je gebruik maken van één van onderstaande opties.

Hier zijn mijn keuzes voor de beste online leerplatforms.

1. Bekwaamheid.

Bekwaamheid is een grote markt gericht op creatief onderwijs. Onderwerpen omvatten alles van grafisch ontwerp en muziekproductie tot beeldende kunst en koken.

Ze hebben ook lessen over meer technische onderwerpen zoals data science, analytics en e-commerce. Skillshare heeft meer dan 24.000 lessen, meer dan 4 miljoen studenten en meer dan $ 5 miljoen betaald aan leraren.

Elke Skillshare-les is 20-60 minuten, opgesplitst in kortere lessen, plus projecten en een community-discussieforum om in contact te komen met andere studenten.

De open discussie is zeer nuttig voor hun creatieve onderwerpen, omdat studenten hun voortgang kunnen delen en feedback van anderen kunnen krijgen. Skillshare kan ook premium leden helpen met productie, cursusplanning en kan zelfs helpen bij het maken van online cursussen in hun studio in New York.

Wat kost Skillshare?

Skillshare is gratis voor het creëren van een premium cursuservaring. Ze betalen instructeurs $ 10 voor betaalde lidmaatschapsverwijzingen en maandelijkse royalty's voor elke minuut bekeken content.

Skillshare voordelen

Ze hebben een groot gebruikersbestand van makers en ondernemers. Als je inhoud aanbiedt die geschikt is voor een creatief publiek, is Skillshare een geweldig platform om op te vallen.

Lessen over webdesign, e-mailmarketing, fotografie, schilderen, personal branding en creatieve onderwerpen zijn het populairst.

De kwaliteit van de lessen is betrouwbaar. Skillshare is trots op professionele cursussen van hoge kwaliteit. Ze kunnen u helpen bij het uittekenen van uw cursus op basis van de behoeften van hun publiek en kunnen ook helpen bij de productie.

Skillshare Nadelen

De inkomsten lopen via een royaltysysteem. Elke maand gaat tussen 30 en 50% van de premium abonnementsinkomsten van Skillshare naar een royaltypool voor leraren.

De resterende middelen gaan naar marketing- en promotieklassen, ondersteuning van het platform en het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Dit royaltysysteem werkt voor gerenommeerde Skillshare-leraren, want hoe meer minuten er worden bekeken, hoe meer inkomsten u ontvangt.

Dit maakt het voor nieuwe instructeurs echter moeilijk om veel compensatie te ontvangen wanneer ze net beginnen. Bovendien tellen studenten die met 2x snelheid kijken slechts als de helft van de minuten mee naar de royaltypool.

Een ander nadeel is dat ze alleen e-mailondersteuning bieden. Hoewel Skillshare nuttige ondersteuningsartikelen heeft, is de enige optie om contact met hen op te nemen via e-mail.

Skillshare Review: Final Verdict

Skillshare is een opkomende online cursusmarkt met meer dan 4 miljoen studenten. Met een groot gebruikersbestand van makers en ondernemers is Skillshare een geweldige optie voor instructeurs op creatief gebied.

Hun lessen zijn allemaal van hoge kwaliteit en ze kunnen ervoor zorgen dat uw klas het beste aansluit bij de behoeften van hun publiek voor maximale impact.

Echter, gebaseerd op het royaltysysteem voor inkomsten, en geen live ondersteuning, je kunt misschien veel meer verkopen met een marktplaats als Udemy. Als je een creatieve cursusontwikkelaar bent en een nieuw publiek wilt bereiken, zijn hun online cursussen het proberen waard.

Meld aan met Bekwaamheid en krijg 2 maanden gratis lessen.

Probeer Skillshare

2. LinkedIn leren.

LinkedIn leren (voorheen Lynda) is een andere online cursusmarktplaats die is afgestemd op zakelijke professionals. Met meer dan 1.000 zakelijke cursussen over onderwerpen als projectmanagement, webontwikkeling en digitale marketing, zijn ze een uitstekend platform voor werkende professionals die hun vaardigheden up-to-date willen houden.

Ze bieden ook certificeringen die u kunt toevoegen aan uw LinkedIn-profiel, uw expertise laat zien en uw online cv verbetert.

Wat kost LinkedIn Learning?

Maandelijkse kosten zijn gekoppeld aan een premium LinkedIn-lidmaatschap, namelijk $ 29,99 / maand of $ 24,00 / maand als u jaarlijks betaalt.

Proberen LinkedIn leren vandaag en krijg een maand gratis.

Probeer LinkedIn Learning

3. Udemy.

Udemy is een van de beste online marktplaatsen voor cursusplatforms met meer dan 24 miljoen studenten, 35.000 instructeurs en ongelooflijke meer dan 80.000 cursussen. De eerste stap bij het maken van een cursus over Udemy is om je aan te melden als premium instructeur.

Zodra uw account is goedgekeurd, kunt u moeiteloos aan de slag met het maken van uw cursussen. Houd er bij het maken van uw video-inhoud rekening mee dat het materiaal minimaal 30 minuten lang moet zijn en vijf lezingen moet bevatten. Bron: Udemy.com

Een ander voordeel van het toevoegen van uw cursus op Udemy is dat u uw klas gemakkelijk binnen hun platform kunt promoten. U kunt hun marketingfuncties gebruiken om te worden opgenomen in kortingen voor de hele site, in hun marketing-e-mails te worden geplaatst of zich bij hen aan te sluiten Affiliate-programma met gedifferentieerde commissietarieven.

Wat kost Udemy?

Udemy is gratis te gebruiken. Ze rekenen een rev-aandeel van 3% voor verkoop via instructeurscoupons, 50% voor studenten die je cursus hebben gevonden organisch zoeken (SEO)en 75% voor transacties die zijn uitgevoerd via betaalde zoekmarketinginspanningen.

Udemy Voordelen

U krijgt toegang tot een groot gebruikersbestand. De 24.000 gebruikers van Udemy zijn allemaal potentiële studenten die voor uw cursus zullen betalen. Maar alleen omdat u zich op hun platform bevindt, betekent dit niet dat u meteen aan de slag gaat met verkopen.

Je moet een sterke marketing- en verkoopstrategie ontwikkelen, net als een nieuw e-commercebedrijf, auteur of makelaar. Het draait allemaal om het krijgen van uw naam.

Ze bieden een aanzienlijk inkomstenaandeel voor collegegeld. Udemy-instructeurs bepalen hun cursusprijzen en ontvangen inkomsten voor 100% van het collegegeld voor nieuwe gebruikers en 50% voor bestaande gebruikers. Dat is een substantiële commissie op de verkoop en een enorm voordeel bij het gebruik van hun platform.

U kunt deelnemen aan Udemy-marketingpromoties. Om de zoveel tijd voert Udemy promoties uit waarmee u een groter publiek op hun platform kunt bereiken. Deze marketingpromoties zijn opt-in, dus instructeurs kunnen ervoor kiezen om deel te nemen of niet.

Ze hebben betrouwbare technologie en ondersteuning. Udemy biedt gratis 24/7 ondersteuning en ze hebben ook een enorme bibliotheek met nuttige artikelen.

Udemy Nadelen

Er is hevige concurrentie met andere cursussen. Udemy-instructeurs zijn overgeleverd aan de plaatsing en het uiterlijk op de Udemy-website, die wordt beheerd door hun eigen algoritmen.

Het kan moeilijk zijn om andere instructeurs op bepaalde onderwerpen te overtreffen als je nieuw bent op het platform.

Er is ook hevige concurrentie met andere cursusuitgevers. Udemy is niet de enige cursusmarktplaatsrangschikking op zoekmachines voor uw cursusonderwerpen.

Andere marktplaatsen zoals iSpring Leren, LinkedIn Learning, Coursera en Skillshare kunnen concurreren met Udemy in organisch zoeken, wat een nadeel kan zijn voor Udemy-instructeurs.

Ze hebben een soepel terugkeerbeleid. Restitutie is gegarandeerd voor alle studenten binnen 30 dagen om welke reden dan ook. Hierdoor kunnen studenten een cursus volgen, deze binnen 30 dagen voltooien en een gegarandeerde terugbetaling krijgen - waardoor uw verkoop afneemt.

Udemy Review: Final Verdict

Udemy is een van de meest bekende, meest gebruikte en professionele online cursusmarkt die er is. Met een robuust rev share-model, een groot publiek om aan te boren, 24/7 ondersteuning en marketingaanbiedingen, kun je niet fout gaan met hun platform.

Hoewel er gezonde concurrentie is met andere cursusontwikkelaars en platforms, zal het bedrijf waarschijnlijk zijn voorsprong op de markt behouden.

Proberen Udemy vandaag.

Probeer Udemy

4. Boomhut.

Boomhut is een relatief nieuwe markt die gelooft in de democratisering van onderwijs. Hun platform is "toegewijd aan het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten van alle rassen, geslachten, seksuele oriëntaties en sociaal-economische achtergronden."

Ze zijn voorzien 300+ technische cursussen over codering en ontwikkeling, meer dan 50.000 studenten en meer dan 27.545 minuten video (en tellen).

Treehouse werkt samen met enkele grote namen, waaronder Microsoft, IBM Watson, Amazon Alexa en Google Developers. Bron: teamtreehouse.com

Wat kost Treehouse?

Treehouse biedt een gratis proefperiode van 7 dagen aan. Dan kunt u kiezen uit drie verschillende plannen, variërend van $ 25 tot $ 199 per maand.

Hun basisplan biedt on-demand cursussen, interactieve oefensessies en toegang tot hun online community.

De pro plan geeft u toegang tot bonussen, bètafuncties en downloadbare inhoud.

En als u op zoek bent naar een echt portfolio en werkklare vaardigheden wilt, hun Techdegree-plan geeft u gepersonaliseerde feedback, realtime ondersteuning en een aangepast curriculum.

Proberen Boomhut vandaag.

Probeer Treehouse

5. Coursera.

Coursera is een professionele online cursusmarkt met virtuele lessen van enkele van 's werelds beste bedrijven en universiteiten zoals de University of Michigan, Duke en Stanford.

Instructeurs geven Coursera-cursussen aan enkele van 's werelds beste universiteiten, nemen ongeveer 4-6 weken in beslag en omvatten videocolleges, peer-reviewed opdrachten en discussieforums voor de gemeenschap. Bron: Coursera.org

Wat kost Coursera?

Coursera is gratis en je moet ingelogd zijn om prijsinformatie over individuele cursussen te zien. Er zijn drie niveaus van klassenaanbod bij Coursera.

  • Hoofd gerechten draait op abonnementsbasis en kost $ 29-99 / maand. Deze nemen de standaard 4-6 weken in beslag en u ontvangt na voltooiing een elektronisch cursuscertificaat.

  • Specialisatiecursussen zijn voor het beheersen van een specifieke carrièrevaardigheid en kosten tussen $ 39-79 / maand. In deze online cursussen ga je echte zakelijke uitdagingen aan met praktische projecten en meer rigoureuze cursussen.

  • Online opleidingen. Als je op zoek bent naar meer geavanceerd onderwijs, kun je zelfs deelnemen aan universitair erkende online opleidingen. Het duurt 1-3 jaar om ze te voltooien en ze kosten overal van $ 15 tot $ 25.000.

Proberen Coursera vandaag.

Probeer Coursera

Hoe maak en verkoop ik online cursussen?

De eerste stap om online cursussen te verkopen is om te beginnen met je einddoel in gedachten en achterwaarts te werken. Hoe ga je het leven van je studenten veranderen en hoe zullen ze anders zijn als ze je cursus hebben afgerond?

U moet uw cursus beginnen met het plannen van de transformatie die uw studenten zullen bereiken.

Om te begrijpen wat uw studenten willen leren, kunt u rondhangen in forums met betrekking tot uw onderwerp en kijken naar de belangrijkste vragen die mensen stellen. Quora is hiervoor een uitstekende plek.

Zodra u begrijpt hoe u de problemen van uw student kunt oplossen, maakt u een duidelijk omschreven leerpad die hen naar een vooraf bepaald doel zal leiden. Maak tijdens elke fase van de cursusreis hun resultaten duidelijk.

Door een leerpad en een duidelijk gedefinieerd einddoel in te stellen, blijven uw studenten meer betrokken en actief met uw inhoud.

Dit zijn de 10 beste manieren om online cursussen te maken en te verkopen.

1. Bereken de kosten om uw online cursus te ontwikkelen.

De kosten voor het ontwikkelen van uw leerplatform zijn afhankelijk van vele factoren, waaronder diepgaande inhoudsontwikkeling, kosten voor onderzoek en analyse en marketing. Studies schatten dat een professionele online cursus tussen de kosten kan kosten $ 5.850 en $ 15.600 produceren.

Dat is echter een vrij hoge schatting, inclusief professionele video-ontwikkeling, het betalen van een materiedeskundige (kmo) om de cursus te geven, marktonderzoek, e-mailautomatisering of webinarsoftware, en het promoten van de cursus. Bron: racoongang.com

Als je begint en zelf een cursus wilt maken, kan dit veel goedkoper zijn. Als u bijvoorbeeld een webcam van hoge kwaliteit, een microfoon, tools voor het delen van schermen en videobewerkingssoftware heeft, je kunt een cursus maken voor minder dan $ 200.

Uw belangrijkste investering is tijd. Houd er rekening mee dat de kosten stijgen met uw inspanningen. Hoe meer moeite u steekt in het analyseren van uw publiek, marktonderzoek, het maken van een overzicht en het fotograferen van professionele media met een boeiende instructeur, hoe hoger de kosten.

2. Gebruik de beste software en apparatuur.

Een cursus maken is niet zo eenvoudig als het toevoegen van een webinar aan een website. U moet eerst de cursus produceren!

Software en apparatuur zijn vereist om inhoud van hoge kwaliteit te creëren. Vergeet niet dat u een ervaring in de klas vervangt door een virtuele cursus, dus deze moet er professioneel uitzien.

Echter, u hebt niet de duurste, hoogwaardige apparatuur nodig om aan de slag te gaan, maar u heeft wel een paar essentiële items nodig.

1. Microfoons

Microfoons zijn cruciaal. Slechte audio is veel gemakkelijker te detecteren dan wankele video en je hebt een microfoon van goede kwaliteit nodig om je cursus uitstekend te laten klinken.

Gebruik de beste microfoon die u zich kunt veroorloven. Je kunt een standaardontvanger, lavaliere-microfoons of zelfs een headset gebruiken, maar ik raad een USB-microfoon aan.

Een van mijn favorieten is de Blue Yeti. En vergeet niet om wat microfoonaccessoires te kopen om je audiokwaliteit verder te verbeteren. Popfilters, schuimkogels, schokdempers en akoestische panelen zijn van cruciaal belang als u opneemt in een kleine kamer.

Probeer de Blauwe Yeti microfoon.

2. Hoofdtelefoon

Het hebben van een goede set ruisonderdrukkende hoofdtelefoons zal enorm helpen tijdens het bewerkingsproces. Ze zijn ook handig bij het houden van interviews en het opnemen van iemand.

Probeer de Audio-Technica ATH-M50x.

3. Schermopname programma

Als je een les maakt op basis van een stuk software of een computerprogramma, moet je het scherm tonen om het werk dat je doet te markeren. Er zijn veel opties als het gaat om schermopnamesoftware, maar een van mijn favorieten is Screencast-o-matic.

4. USB-webcam

Meestal vereisen alle online cursussen live webinars of video's van een instructeur voor een persoonlijk klasgevoel.

Opnameapparatuur kan zoiets eenvoudigs zijn als uw iPhone of een webcam, of naar professionele DSLR-camcorders lopen. De belangrijkste factor is uw budget.

Aan de goedkopere kant, de Logitech C920S is een uitstekende 1080p USB-webcam.

5. Audio- en videobewerkingssoftware

Als je klaar bent met het maken van je cursus, gebeurt de echte magie met bewerken. Enkele van mijn favoriete opties zijn Apple Final Cut Pro en Adobe Premiere Pro. Als u op zoek bent om uw op te fleuren animaties, proberen Adobe na effecten.

6. Verlichting en accessoires

Kwaliteit driepuntsverlichting is cruciaal om ervoor te zorgen dat je instructeur schittert (bedoelde woordspeling). U kunt een volledige studioverlichtingsset of slechts enkele accessoires voor uw iPhone kopen.

Hoe dan ook, u wilt onderzoekstechnieken voor interviewverlichting onderzoeken om te bevestigen dat u er professioneel uitziet.

3. Creëer waardevolle inhoud.

Deze is een goed idee. Je hebt een gedetailleerde visie nodig van wie je ideale studenten zijn en wat ze willen leren. Willen ze een nieuwe vaardigheid ontwikkelen en een online certificaat behalen? Willen ze helpen hun eigen bedrijf te laten groeien? Door de pijnpunten van uw publiek te begrijpen, kunt u een visie voor uw cursus creëren.

Maak boeiende videocursussen. Gebruik video plus interactieve werkbladen, pdf's, quizzen en andere elementen om op een dieper niveau met uw studenten in contact te komen. Zorg er ook voor dat het leren in kortere zinnen wordt samengevat - niemand wil lange alinea's lezen.

4. Onderscheid uw website.

Concentreer u op uw niche en bied de absoluut beste inhoud met een focus op uw unieke waardepropositie (UVP). Tenzij je de volgende EdX wilt worden, moet je je specialiseren en de beste zijn in een uitzonderlijk gefocuste niche.

Bied een exclusieve hook-statement aan en onderscheid de UVP van je cursus uit de poort. Vraag jezelf af: wat maakt mijn cursus anders dan de rest? Als uw niche bijvoorbeeld grafisch ontwerp is, maak dan geen cursus met de naam 'Grafisch ontwerp voor beginners'. Dat is te ruim. Een klasse genaamd "Adobe InDesign for Ebook Publishers" is gerichter en natuurlijker voor de markt.

Focus niet op te veel verschillende gebieden. Uw online cursus moet één centraal punt hebben en mag er niet van afwijken of off-topic gaan. Pas nadat je enig aanvankelijk succes met je leringen hebt gezien, moet je diversifiëren naar andere onderwerpen.

5. Neem de tijd om uw bedrijf op de markt te brengen.

Nadat je al je harde werk hebt gestoken in het maken van je cursus, is je werk net begonnen. Nu moet je het op de markt brengen.

Je hebt een speciale website nodig. Om mensen te helpen u te vinden en u als een expert in uw vakgebied te zien, heeft u een professionele aanwezigheid op het web nodig. Uw website moet een actieve blog hebben met inhoud die gerelateerd is aan uw niche, die is geoptimaliseerd voor zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Bouw een sociale media volgen. Maak uw eigen Facebook-bedrijfspagina zodat u contact kunt maken met uw community. Deel uw laatste updates op Twitter en Instagram. Door een regelmatig postschema te hebben en boeiende sociale media-inhoud te bieden, kunt u een community achter uw merk opbouwen.

6. Houd controle over uw merk.

U moet de volledige controle over uw merk hebben. U moet in staat zijn om uw prijzen en beleid in te stellen, uw logo op te nemen en de ervaring consistent te maken met uw bedrijf.

Als u uw ontwikkelt merk, u moet het gezicht van de cursus zijn en de mogelijkheid hebben om uw persoonlijkheid te laten zien in het klasontwerp.

7. Bied een uitzonderlijke leerervaring.

Het platform moet een geweldige leerervaring bieden. U moet meerdere inhoudstypen opnemen, zoals audio, tekst, documenten en meer. Andere functies waarnaar moet worden gezocht, zijn onder meer de mogelijkheid om quizzen te maken en voltooiingscertificaten, forums en "drip" -cursussen te sturen die in de loop van de tijd naar studenten worden gestuurd.

8. Integreren met andere tools.

Choose a platform that integrates well with other solutions. You're going to want to make sure your learning platform can work with other tools like email marketing services, analytics solutions, and more.

Check for popular integrations with tools like MailChimp, Google Analytics, WordPress, en meer. For example, if you started a blog and are selling courses with a WordPress site, you need to choose a platform that can easily integrate into your current website.

If you do want to create an online course business with WordPress, you can search their plugin directory for a list of the right plugins:

9. Align Sales with Your Budget in Mind.

The platform should fit your budget and offer flexible pricing options. To make money selling online courses, you need to spend money. But by looking into pricing information first, you get a better understanding of your potential return on investment.

10. Leverage Customer Support if You Need It.

The platform should offer excellent customer support and training. A lot of services offer free resources and training, a dedicated account manager, and a helpful instructor community that can help you succeed.

Make use of those resources if you're stuck - don't be afraid to ask for help.

What Are the Most Popular Online Courses?

Whether you want to sell online courses from your website or use another platform, it's crucial to have a good understanding of the most popular classes this year.

It's challenging to come up with great ideas to engage students. The Online Course Report recently came out with their list of the 80 highest rated on-demand courses. Their catalog includes some of the most popular and highly rated online courses:

1. EdX: The Science of Everyday Thinking

The most popular course overall.

2. Udemy: The Complete Web Developer Course 2.0

The highest-rated course on Udemy.

3. Udemy: SEO Beginners: How I Get 1,000 Visitors a Day with SEO

This SEO class is the most popular entrepreneurship lesson on Udemy.

4. Coursera: An Introduction to Interactive Programming in Python

The most popular developer course.

5. Treehouse: JavaScript Basics

The most popular developer class on Treehouse.

As you can see from this list, students are looking for highly informative, impactful education. Now you don't need to top the list to be successful.

But you need to create classes that are not only high quality but also train your students on topics they love.

That's a Wrap

Online courses can help you launch a side hustle, grow your audience, teach students the topics you care about or make money online faster.

When choosing between the best online teaching platforms, remember to do your research: consider the time restrictions, monthly costs, and marketing features available.

Each platform allows you to easily upload your content, provide training for your students, and generate sales. But the critical factor is you.

The success of your course ultimately relies on the quality of your content en how well you can market yourself.

A platform is just that, a platform. Yes, it's a branded, engaging, interactive piece of media with your insights and experience, but it still needs planning, market research, development, and most importantly, marketing.

When choosing between the best platforms, you must ultimately decide the features that are right for you. There are endless amounts of topics to teach, and millions of students ready to learn from you.

Why not get started today?

If you're ready to start creating and selling online courses, I recommend you get started with Thinkific.

Try Thinkific

Verder lezen ter plaatse: To take your online courses a step further, check out my full review of Thinkific vs. Teachable, my guide to the beste videobewerkingssoftware. Or if you want to take the audio route, read my reviews of the best podcast hosting companies to start a successful podcast.