Algemeen

SpaceX verliest een Falcon 9-raket omwille van een enorme satelliet

SpaceX verliest een Falcon 9-raket omwille van een enorme satellietWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

SpaceX had weer een succesvolle lancering, en deze was zeker anders dan alle andere. De negende lancering van het bedrijf dit jaar was met de Inmarsat-5 Flight 4 Satellite. Het gewicht van de lading komt op maar liefst 13.500 lbs.

Dit succes komt echter met een relatief 'klein' offer voor SpaceX. Het bedrijf heeft deze Falcon 9 niet opgehaald en heeft ook geen poging gedaan om deze Falcon 9 te landen. Het gewicht van de lading bedraagt ​​maar liefst 13.500 pond. Dus elk grammetje brandstof moest eraan werken om de lading ter grootte van een bus veilig op zijn bestemming te krijgen. Er was geen brandstof meer om de raket terug naar een SpaceX-landingsdok te navigeren. De 70 meter hoge Falcon 9 had 1,7 miljoen pond lanceringsstuwkracht nodig om de I5F4-satelliet op zijn bestemming te krijgen, meer dan 35.000 kilometer boven het aardoppervlak.

[Afbeeldingsbron SpaceX via Flickr]

John Insprucker, de belangrijkste integratie-ingenieur voor SpaceX, sprak kijkers tijdens het livestream-evenement. Hij wees op het gebrek aan landingspoten of griffioen op de raket. Hij merkte ook de roterende servicestructuur op op pad 39A - een overblijfsel uit het tijdperk van de spaceshuttle. SpaceX kreeg toestemming om de structuur af te breken om plaats te maken voor zijn apparatuur.

[AfbeeldingsbronSpaceX via Flickr]

Dit waren niet alleen hoge inzetten voor SpaceX. Inmarsat keek ook uit naar de lancering. Dit is de vierde keer dat het in Londen gevestigde bedrijf een raket in een baan om de aarde stuurde. Het is echter de eerste keer dat het bedrijf samenwerkt met SpaceX.

[AfbeeldingsbronSpaceX via Flickr]

"Ik weet zeker dat we een heel, heel spannende show gaan hebben (maandag)", zei Inmarsat CEO Rupert Pearce. "Iedereen bij Inmarsat, SpaceX en Boeing is echt heel enthousiast over deze lancering. Het is een heel belangrijke voor ons bij Inmarsat, want we noemen het het einde van het begin van het Global Xpress-tijdperk."

We zijn op de grond bij LC-39A! Hier is een geweldige lancering @SpaceX & @BoeingDefense! BEKIJK de actie hier: https://t.co/lnukmgrmF8pic.twitter.com/bCNzxZT4Bx

- Inmarsat (@InmarsatGlobal) 15 mei 2017

En te oordelen naar de constante en opwindende updates van de Twitter-feed van het bedrijf, heeft Inmarsat zeker zijn mijlpaal bereikt.

Satellietimplementatie! # I5F4 is vrijgegeven en vliegt hoog op weg naar een geostationaire baan! Veilige reis ? ? ? pic.twitter.com/bEpVx3iVf5

- Inmarsat (@InmarsatGlobal) 15 mei 2017

De I5F4 blijft in een geostationaire baan om de aarde en het is de vierde satelliet in het project van Inmarsat om supersnel mobiel breedband te maken. De technologie is gebaseerd op het Ka-band-spectrum en zal uiteindelijk de hele wereld bestrijken met zijn Global Xpress-service.

Succesvolle inzet van Inmarsat-5 Flight 4 in een geostationaire transferbaan bevestigd.

- SpaceX (@SpaceX) 15 mei 2017

Pearce vertelde BBC News dat deze nieuwe satelliet als reserve zou dienen als een van de eerder gelanceerde satellieten een storing zou ondervinden. Hij zei dat het ook nieuwe financiële kansen aanboort voor zowel satellieten als herbruikbare raketten.

[AfbeeldingsbronSpaceX via Flickr]

"Je zou kunnen zeggen dat het voor ons een soort 'Zwitsers zakmes' is, en dat is een fijne positie om in te zitten," zei hij. "Ik verwacht dat we tegen het einde van de zomer duidelijk zullen worden over de vroege zakelijke toepassingen van de satelliet."

In totaal namen alle drie de scheidingsfasen slechts 32 minuten na de lancering in beslag. Kort na elke geslaagde scheiding klonken er opgelucht vreugdekreten van het SpaceX-team.

"We hebben goede banen gehad, een goede scheiding, wat wil je nog meer", zei Inspruker na de laatste scheiding.

Dit zou een extra samenwerking tussen Inmarsat en SpaceX kunnen betekenen - op voorwaarde dat ze geen andere raketlancering of landing verpesten. Vertelde PearceBBC nieuws hij was geïntrigeerd door de lagere kosten die worden beloofd met herbruikbare raketten:

"Op dit moment zetten we niet voldoende satellieten op om relatief optimistisch te zijn over het verliezen van een. Maar ik ben erg aangemoedigd door wat ik de afgelopen maanden heb gezien, en zodra we het gevoel hebben dat gerenoveerde raketten in wezen hetzelfde zijn als nieuwe raketten - we springen aan boord en breiden onze relatie met SpaceX uit. "

ZIE OOK: SpaceX lanceert satelliet voor geheime missie en Sticks the Landing


Bekijk de video: Aerial view of an atomic bomb explosion (Augustus 2022).