Algemeen

7 Beste videobewerkingssoftware in 2020 + gratis tools voor Mac en Windows

7 Beste videobewerkingssoftware in 2020 + gratis tools voor Mac en WindowsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het kiezen van de beste videobewerkingssoftware is de sleutel om eruit te zien als een Hollywood-regisseur of Tommy Wiseau.

In de marketingwereld is het altijd 'het jaar van video', maar het zou moeten zijn 'als je nu geen video hebt, zou je geen zaken moeten doen'. De waarheid is dat het werkt: in 2018 meer dan 50% van de marketeers credit video als het bestandsformaat met de hoogste ROI.

Tegenwoordig is het essentieel om gebruik te maken van de enorme kracht van video-inhoud als je dat nog niet doet. En als je een goede video-editor bent, kun je bijna elk stuk onbewerkt beeldmateriaal transformeren in een meesterwerk.

In 1999, toen ik 12 jaar oud was, begon ik met videobewerking en sindsdien is het een passie van mij geweest. Ik herinner me de eerste keer dat ik een clip aan het bewerken was nog levendig en voegde dat toe zoet geweerschot geluidseffect uit mijn oranje waterpistool. De onzichtbare kogel trof mijn vriend en hij draaide achteruit en sloeg met geweld in het zwembad beneden.

Op dat moment wist ik dat ik verslaafd was.

Ik bleef creëren (in eerste instantie beschamend) video's, werd bekwamer in het bewerken en ging vervolgens naar de universiteit voor video- / audioproductie. In de loop der jaren heb ik door de jaren heen veel videobewerkingsprogramma's gebruikt.

Of je wilt verkoop een online cursus, geld verdienen op YouTube, of om je portfolio op te bouwen, heb je de beste software nodig.

In deze gids bekijk en vergelijk ik de online video-editors en software om dit jaar te gebruiken. Mijn doel is om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen die het beste past bij uw bewerkingsvaardigheden, de functies die u nodig heeft en de computer die u bezit.

Laten we beginnen.

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links waarvoor ik een kleine commissie ontvang zonder dat het jou wat kost. Dit zijn echter de beste tools die ik volledig aanbeveel als het gaat om videobewerking. U kunt mijn volledige affiliate-openbaarmaking lezen in mijn privacybeleid.

Laten we beginnen.

Wat is de beste videobewerkingssoftware?

Bij het kiezen van de beste videobewerkingssoftware moet u met veel dingen rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan de computer die u gebruikt, bestandsoverdrachten (invoer), bewerkingsfuncties zoals filters, overgangen, video- en audio-instellingen en weergave van videobestanden (uitvoer).

Hier zijn mijn keuzes voor de beste videobewerkingssoftware:

1. Adobe Premiere Pro CC.

Beste videobewerkingssoftware voor Windows

Adobe Premiere Pro CC is een toonaangevende videobewerkingssoftware. Het heeft goed geïntegreerde workflows, zodat je je video kunt bewerken zonder je tijdlijnen te verlaten. Deze software is tijdbesparend dankzij de Adobe Sensei-technologie, die u een reeks geautomatiseerde tools biedt.

Met Premiere Pro CC kun je werken met de nieuwste videoformaten. Je kunt videobeelden bewerken in ultra, high-end 8k en in virtual reality. Inhoud die op Premiere Pro CC wordt geleverd, is op de juiste manier geoptimaliseerd voor elk scherm.

Deze software is compatibel met andere top Adobe CC-producten zoals Adobe Stock, Audition en After Effects. Daarom kunt u eenvoudig een motion graphics-sjabloon naadloos downloaden van Adobe Stock of After Effects zonder dat u de interface van Premiere Pro hoeft te verlaten.

Een opmerkelijke functie is de end-to-end VR 180-mogelijkheid. Hier kunt u de meest meeslepende video's maken door VR 180-ondersteuning te implementeren die uw effecten en indeling optimaliseert. U kunt uw inhoud eenvoudig publiceren op YouTube, Vimeo (of gewoon elk ander platform) met hun Google VR180-indeling.

Kleurcorrectie en kleurcorrectie zijn ook robuuste kenmerken. Met Lumetri Color-gereedschappenworden uw curveaanpassingen nauwkeuriger en nauwkeuriger, en chromatoetsopties verwijderen gemakkelijk achtergronden.

Premiere Pro blinkt ook uit als het gaat om audiobewerking. Met innovatieve schuifregelaars in de Essentieel geluidspaneelkunt u eenvoudig effecten toevoegen zoals reverb, flangers, compressie, versterking en stereobalans. Bovendien kunt u met native functionaliteit met Adobe Audition uw audio naar professioneel niveau brengen.

Uiteindelijk geeft Premiere Pro u het complete pakket je zou een professionele video moeten maken. Als beginner zul je genieten van hun gestroomlijnde interface, vooral de tools voor slepen en neerzetten, en de speciale bijbehorende mobiele app.

Premiere Pro is mijn # 1 keuze in deze categorie vanwege de krachtige functies en het gratis proefaanbod.

Ga aan de slag Adobe Premiere Pro vandaag.

Probeer Adobe Premiere Pro

2. Final Cut Pro X.

Beste videobewerkingssoftware voor Mac

Apple is populair Final Cut Pro X is een prosumer videobewerkingspakket dat professionele videofuncties perfect combineert met een soepele leercurve voor consumenten.

Met meer dan 2 miljoen gebruikers en een sterk verlaagde prijs van de oorspronkelijke $ 999 tot $ 99 op Amazon, is het populairder dan ooit.

De interface gebruikt een weergave met drie panelen met een trackless, magnetische tijdlijn, wat uitstekend is voor het gebruik van dubbele monitoren. Clips kunnen worden geïmporteerd en georganiseerd als rollen in de bibliotheek, wat middelen kan zijn zoals video, muziek, titels, voice-overs, effecten en meer.

Zodra de videoproductie is voltooid, kunt u hun gebruiken 149 video-effecten, 109 audio-effecten, 183 titelanimatiesjablonen en 100 overgangen. Deze overgangen zijn moeiteloos te implementeren met sneltoetsen, die kunnen worden bespaard met aangepaste toetsenbordcombinaties.

Final Cut Pro X biedt native ondersteuning voor MacBook Pro Touch Bar Editing, zodat u aanraakbedieningen kunt gebruiken voor zaken als scrubben op de tijdlijn en tekstaanpassing. Tekstbewerking is ook leuk met zijn 3D-mogelijkheden. Er zijn verschillende 3D-sjablonen, texturen zoals plastic en beton en lichteffecten die je vanuit elke hoek op het scherm kunt toevoegen.

Enkele andere geweldige functies zijn onder meer multi-cam-bewerking, onbeperkte videotracks, chroma-keying, veel exportopties zoals 4k- en 360-video's en supersnelle prestaties, zelfs op oudere MacBooks.

Voor Mac-gebruikers die om energie, geavanceerde functies, gebruiksgemak en snelheid geven, Final Cut Pro X is de beste keuze.

Probeer Final Cut Pro X

3. Adobe Premiere Elements 2020.

Beste videobewerkingssoftware voor beginners

Gebaseerd op veelzijdigheid, Adobe Premiere Elements 2020 is een van de beste videobewerkingstools voor beginners.

Premiere Elements heeft tal van geweldige functies, zoals honderden overgangseffecten, verbeterde gezichtsherkenning, waasverwijdering, focusaanpassing en meer. Er is ook live zoekfunctionaliteit, een begeleide bewerkingsinterface, videocollages en aanraakgebaseerde bewerking.

Adobe Premiere Elements 2020 is niet compatibel met 360-graden video en andere innovatieve mogelijkheden zoals bewerken met meerdere camera's. Dit alles is te vergeven als je kijkt naar het enorme scala aan mogelijkheden.

Er zijn drie modi om je video te maken: Snel, Begeleid en Expert.

Met de snelle modus kunt u uw favoriete media voor uw video selecteren en het programma regelt het voor u op de tijdlijn. Het automatiseert aspecten van uw video, zoals automatische bewegingsregistratie, videostabilisatie (uitstekend voor GoPro) en slimme toning.

De begeleide modus wordt meer ondersteund, zoals de naam al doet vermoeden. De software leert u over de kenmerken en functionaliteiten, en u leert elk onderdeel van de interface en hoe het werkt terwijl u werkt.

Ten slotte is de Expert-modus meer voor meer ervaren gebruikers en u beheert alles zelf. Hoewel Adobe Premiere Elements 2020 niet zo geavanceerd is als andere tools in deze lijst (en ook niet de snelste), is het een geweldige app op instapniveau. Het kost slechts $ 69,99 en ze hebben ook een gratis proefversie.

Over het algemeen is het een geweldige allround tool die beschikbaar is voor zowel Mac- als Windows 10-pc's.

Probeer Adobe Premiere Elements

4. Apple iMovie.

Beste gratis videobewerkingssoftware voor Mac

Als je een Mac-gebruiker bent, Apple iMovie is een klassieke gratis video-editor om te gebruiken. Het is een gebruiksvriendelijke tool voor eenvoudige videobewerking met ondersteuning voor 4K-resoluties met een breed scala aan functies.

iMovie heeft scherpe prestaties op moderne Macs en werkt goed met zowel de Macbook Air als Macbook Pro.

Recente updates omvatten touchbar-ondersteuning en 4k-videofunctionaliteit. Je kunt ook videoclips verwerken met snelheden tot 60 frames per seconde.

Apple-compatibiliteit is ook een sterk verkoopargument. Je kunt eenvoudig videoclips, audio en foto's importeren vanuit iCloud. Bovendien kunt u diavoorstellingen maken en uw projecten rechtstreeks op uw Apple TV bekijken.

Probeer Apple iMovie

5. Microsoft Movie Moments.

Eenvoudige videobewerking voor tablets, smartphones en pc's

Als u op zoek bent naar geavanceerde functionaliteit, moet u ergens anders zoeken.

Als je echter een eenvoudige, gratis tool nodig hebt om snel elementen zoals titels en muziek aan je video's toe te voegen, Microsoft Movie Moments is een goede keuze.

Er zijn verschillende opties voor je achtergrondmuziek, waaronder vooraf samengestelde thema's met prominente namen als Funky, Strolling en Energetic. Je hebt ook de mogelijkheid om je muziek te importeren. Er is niet veel als het gaat om volumeaanpassing of voice-overs zoals bij andere tools in deze lijst.

Ze bieden wel enkele overgangseffecten van vervagen naar zwart en openen ook stilstaande frames. Deze functies zouden het onvermogen van de editor compenseren om overgangen tussen subclips toe te voegen zoals je zou doen CyberLink PowerDirector.

Met Microsoft Movie Moments kunt u uw video's eenvoudig op internet delen. Met tablets die compatibel zijn met Windows Phone en pc, druk je op de Share-knop en je videoposts naar plaatsen zoals Facebook, Dropbox, OneNote, Skype en Twitter.

U kunt Microsoft Movie Moments gratis downloaden in de Windows Store. De videosoftware kost niet meer dan 15,7 MB, waardoor het een lichtgewicht tool is. Ze zijn ook compatibel met op ARM gebaseerde en Intel-gebaseerde pc's, tablets en smartphones, maar werken niet zo goed met apparaten zoals iPads, iPhones of Android-apparaten.

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links waarvoor ik een kleine commissie ontvang zonder dat het jou wat kost. Dit zijn echter de beste tools die ik volledig aanbeveel als het gaat om videobewerking. U kunt mijn volledige affiliate-openbaarmaking lezen in mijn privacybeleid.

6. HitFilm Express.

Een sterke keuze met een reeks add-ons

HitFilm Express is een gratis versie van de HitFilm Pro - beide gemaakt door het FX Home-bedrijf. Hun Express-versie valt op door zijn meer dan 180 visuele effecten, compositie van speciale effecten en MP4 H.264-exportondersteuning.

Met HitFilm Express kunt u uw hoogwaardige instellingen selecteren. Deze omvatten pauze- en aangepaste afspeelfuncties. Deze functies versnellen het afspelen, waardoor u de kwelling van kijkvertragingen die bekend zijn met formaten met een hoge resolutie, bespaart.

Een andere krachtige functie is het aanpasbare lay-outpaneel. Met HitFilm Express kunt u objecten in een scène ordenen met naadloze uitlijningstools. Je hebt ook toegang tot 360-graden en coloristische werkruimten. Met deze functies kunt u zich concentreren op de vitale functies op het paneel en de onbelangrijke verwijderen.

Het renderen en exporteren van video's is waar Hitfilm Express uitblinkt. U kunt snel een film op de achtergrond exporteren terwijl u doorgaat met werken in de editor.

7. VideoPad.

Beste videobewerkingssoftware voor YouTube

Als je een YouTuber bent, VideoPad is een gemakkelijk te leren, intuïtieve editor.

Er zijn twee betaalde versies: de Home-editie en de Master-editie. De Home Edition beperkt je tot twee audiotracks en geen externe plug-ins. Aan de andere kant zijn er bij de Master Edition beperkingen op het aantal audiotracks of externe plug-ins.

VideoPad is onlangs bijgewerkt om 360-graden videomogelijkheden te ondersteunen. U kunt ook geanimeerde titels, achtergrondclips, eenvoudige tekst en beeldoverlappingen toevoegen dankzij de nieuwe opdracht "Objecten toevoegen" op het tabblad Home van de editor.

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van VideoPad is de intuïtieve gebruikersinterface, waardoor het super eenvoudig is voor beginners. VideoPad is compatibel met macOS- en Windows-pc's.

Met deze platformonafhankelijke elementen kun je eenvoudig je voltooide video rechtstreeks vanuit het hoofdmenu van de editor uploaden naar je geselecteerde sociale mediaplatform.

Omdat het niet flitsend is, compenseert VideoPad met gebruiksgemak en de essentiële functies die nodig zijn om online kwaliteitsvideo's te uploaden - en je kunt overal renderen van 480p tot 4k resolutie.

Andere opmerkelijke video-editors die nog niet op deze lijst staan, zijn:

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links waarvoor ik een kleine commissie ontvang zonder dat het jou wat kost. Dit zijn echter de beste tools die ik volledig aanbeveel als het gaat om videobewerking. U kunt mijn volledige affiliate-openbaarmaking lezen in mijn privacybeleid.

Beste videobewerkingssoftware - dat is een wrap.

Daar heb je het, de beste software om videomagie te maken. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde professional, beginner of gewoon een technische liefhebber bent, ik hoop dat deze gids nuttig was.

Om samen te vatten, als je op zoek bent naar de beste algehele video-editor, raad ik aan Adobe Premiere Pro CC.

Voor Mac-gebruikers, ga mee Final Cut Pro X.

Als je een beginner bent en een goedkope optie wilt die nog steeds veel functies heeft, moet je kiezen Adobe Premiere Elements 2020.

Als je ten slotte de beste gratis videobewerkingssoftware voor Mac wilt gebruiken, kun je downloaden iMovie.

Welke video bewerker gebruik je? Zijn er nog andere die ik aan deze lijst moet toevoegen? Laat het me weten in de comments.

Verder lezen ter plaatse: Bekijk mijn handleidingen om inkomsten te genereren met uw video-inhoud geld verdienen op YouTube en mijn recensies van de beste online cursusplatforms om videocursussen te verkopen. En om uw bewerking een stap verder te brengen, kunt u mijn bekijken animatiesoftware en schermopnamesoftware beoordelingen.