Algemeen

HostGator vs GoDaddy in 2020: 7 redenen waarom ik voor HostGator kies

HostGator vs GoDaddy in 2020: 7 redenen waarom ik voor HostGator kiesWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vinden van solide webhosting kan een beetje gedoe zijn. Omdat het internet overspoeld wordt met zoveel hostingmerken, is het bovendien vaak moeilijk om er een te selecteren voor uw website. Deze gids van HostGator vs GoDaddy toont de belangrijkste onderscheidende factoren om u te helpen beslissen.

GoDaddy-hosting en HostGator zijn zonder twijfel een van de grootste hostingbedrijven op internet. Maar nogmaals, in de war raken tussen deze twee gastreuzen is een gegeven.

Om deze verwarring vandaag te verlichten, zullen we deze twee hostingproviders vergelijken om u te helpen bij het kiezen van de juiste optie voor uw nieuwe website.

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links waarvoor ik een kleine commissie ontvang zonder dat het jou wat kost. U kunt mijn volledige affiliate-openbaarmaking lezen in mijn privacybeleid in de voettekst.

Laten we beginnen.

Inhoudsopgave

HostGator vs GoDaddy-vergelijking

Beide hostingproviders bieden aantrekkelijke functies, zoals een uptime-garantie van 99,9%, geweldige klantenondersteuning, tutorials, enzovoort. Dat gezegd hebbende, er zijn enkele grote verschillen tussen deze twee webhostingmerken die de moeite van het bekijken waard zijn.

Hier is het overzicht van HostGator vs GoDaddy:

 • Betrouwbaarheid en uptime
 • Gebruikersomgeving
 • Klantenservice
 • Kenmerken
 • Hostingplannen
 • Prijzen

HostGator vs GoDaddy - Betrouwbaarheid en uptime

Het kan zijn dat u de uptime van uw website over het hoofd ziet, maar u moet zich wel bewust zijn van de mogelijke gevaren van de mogelijke uitvaltijd. Het is een goed idee - u wilt dat uw website te allen tijde beschikbaar is voor uw gebruikers en u wilt geen belangrijke leads missen en daarom is het belangrijk dat u uw website host bij een betrouwbaar hostingmerk.

HostGator-uptime

HostGator biedt u een uptime van 99,9%. In feite, ze vermelden het expliciet op hun website en als u toevallig een lagere uptime ziet, kunt u een krediet voor die maand aanvragen.

Dat gezegd hebbende, zou u een legitieme reden moeten kunnen geven, want of u het krediet krijgt of niet, hangt alleen af ​​van de rechtvaardiging die u aan HostGator verstrekt.

Uptime van GoDaddy

Als het gaat om de uptime, beweert GoDaddy ook dat ze een gegarandeerde uptime van 99,9% bieden. In tegenstelling tot HostGator vermelden ze echter geen compensatie of terugbetaling die wordt aangeboden als ze deze belofte niet nakomen. Dat gezegd hebbende, ondanks het gebrek aan vermelding, is dit een beloofde garantie, dus ze kunnen een krediet aanbieden.

WINNAAR: HostGator! Hoewel beide webhostingmerken een gegarandeerde uptime van 99,9% beloven, is HostGator veelbelovender als het gaat om een ​​vergoeding bij een lagere uptime.

Ga aan de slag met HostGator en ontvang 30-60% korting op uw hostingplan via mijn onderstaande link:

Probeer HostGator

Veiligheids maatregelen

De meeste website-eigenaren vinden veiligheid en back-up van het grootste belang, meer nog dan andere factoren zoals uptime, responstijd, enzovoort. En tenzij u zelf een techneut bent, heeft u een aantal solide beveiligingsmaatregelen nodig om een ​​betrouwbare website te kunnen runnen. Als u uiteindelijk een webhost selecteert met slechte beveiligingsmaatregelen, kunt u zelfs uw gegevens in gevaar brengen.

Laten we dus eens kijken hoe HostGator en GoDaddy het op deze afdeling doen.

HostGator-beveiliging

HostGator biedt wekelijks zowel malwarescans als back-ups. In dit geval zou u, om uw website veiliger te maken, beide taken dagelijks alleen moeten uitvoeren. U moet ook een beetje extra betalen als u een geautomatiseerde back-up wilt herstellen.

Het is ook vermeldenswaard dat de gebruikers te allen tijde toegang hebben tot het technische personeel en de klantencentra van HostGator, zodat eventuele beveiligingsproblemen onmiddellijk kunnen worden verholpen voordat de zaken uit de hand lopen. Het beveiligingspersoneel van HostGator heeft ook beschermingslagen op uw gegevens om elk mogelijk datalek te voorkomen.

GoDaddy-beveiliging

GoDaddy voert dagelijks malwarescans en back-ups uit voor al uw webpagina's en slaat al uw bestanden op in de cloud. U moet wel een bedrag betalen om van deze service gebruik te maken, maar de beveiliging is de kleine prijs die u uitgeeft zeker waard.

Het back-upplan van GoDaddy's website maakt niet alleen automatisch elke dag een back-up van uw website, maar houdt ook een periode van 30 dagen bij van uw back-ups.

//www.youtube.com/watch?v=ozaSULOw0rA

Alle hostingplannen bieden een van de krachtigste coderingen die beschikbaar zijn: SHA-2- en 2048-bit-codering. Andere beveiligingsmaatregelen omvatten bescherming tegen brute force-aanvallen, bewaking en verwijdering van Google-blacklists, preventie van webapplicatie-firewall, enzovoort.

WINNAAR: GoDaddy! Het komt er dichtbij, maar dankzij indrukwekkende functies zoals dagelijkse scans en back-ups komt GoDaddy hier als winnaar uit de bus.

Klantenservice en technische ondersteuning

Als u uw eigen website heeft, is het altijd handig om een ​​technisch goed supportteam te hebben waarop u kunt vertrouwen. Beide hostingmerken bieden uitstekende klantenondersteuning, waaronder omnichannel-ondersteuning om tegemoet te komen aan hun gebruikers.

Laten we eens kijken hoe ze het in deze afdeling tegen elkaar opnemen.

HostGator-ondersteuning

Als het gaat om klantenondersteuning en betrouwbaarheid, doet HostGator geen moeite.

HostGator biedt 24/7/365 klantenondersteuning via platforms, zoals:

 • Live chat
 • Telefoongesprekken
 • E-mails
 • Ticketing systeem

Het ticketingsysteem is altijd handig wanneer hun klanten vast komen te zitten met iets dringends en onmiddellijke oplossing vereisen. Afgezien van dit, HostGator biedt ook verschillende "How-to" tutorials in de vorm van blogs en artikelen, informatieve gidsen en interactieve forums, waarvan sommige gratis zijn voor iedereen en sommige alleen kunnen worden toegetreden door leden.

GoDaddy-ondersteuning

Net als bij HostGator biedt GoDaddy ook 24/7/365 klantenondersteuning via:

 • Live chat
 • Telefoongesprekken
 • E-mails

GoDaddy biedt ook een lange lijst met tutorials om hun gebruikers te helpen bij het leren van bepaalde taken.

WINNAAR: HostGator! Hoewel beide platforms een voorbeeldige 24/7/365 klantenondersteuning bieden, maar dankzij het extra ticketingsysteem wint HostGator deze ronde.

Ga aan de slag met HostGator en ontvang 30-60% korting op uw hostingplan via mijn onderstaande link:

Probeer HostGator

Hostingplannen en prijzen

Voor zoveel nieuwe website-eigenaren zijn hostingplannen en prijzen een belangrijke factor om te overwegen. Ze willen geen aantrekkelijke functie verliezen, maar tegelijkertijd schuwen ze te hoge uitgaven.

Om aan de behoeften van alle soorten website-eigenaren te voldoen, bieden GoDaddy en HostGator een verscheidenheid aan hostingplannen.

Beide bedrijven bieden de volgende hostingopties aan:

 • Gedeelde hostingplannen
 • VPS-hostingplannen
 • Speciale gehoste abonnementen
 • WordPress Hosting-abonnementen

Naast de bovengenoemde hostingopties biedt HostGator ook een Cloud hosting-optie die begint bij $ 4,95 en varieert tot $ 9,95.

HostGator-prijzen

HostGator biedt drie webhostingplannen, namelijk Hatchling-plan, Baby-plan en Business-plan.

Aangezien het Hatchling-plan slechts een basisplan is, voornamelijk voor beginners, kunt u slechts één domein hosten, terwijl u met de andere twee plannen onbeperkte domeinen kunt hosten. Afgezien hiervan bevatten alle plannen functies, waaronder onbeperkte bandbreedte, installaties met één klik, gratis SSL-certificaten, onbeperkte e-mails en schijfruimte.

De goedkoopste, het startende Hatchling-abonnement kost momenteel $ 2,75 per maand (voor een driejarig abonnement op een gedeeld hostingplan).

Het Business Plan, dat begint bij $ 5,95 per maand, biedt andere geweldige functies, zoals gratis SEO-tools en speciale IP.

U krijgt ook een geld-terug-garantie van 45 dagen bij alle HostGator-webhostingplannen.

GoDaddy-prijzen

GoDaddy biedt vier webhostingplannen, namelijk Economy, Deluxe, Ultimate en Maximum.

Economy Plan kost momenteel $ 5,99 per maand en wordt voornamelijk gebruikt door beginners of beginnende bloggers. Het host slechts één domein, terwijl andere onbeperkte domeinen kunnen hosten.

Evenzo, terwijl de Economisch plan biedt slechts 100 GB schijfruimte, de andere abonnementen bieden onbeperkte schijfruimte.

En net als HostGator, als u niet tevreden bent met de webhostingservice van GoDaddy, kunt u zich afmelden voor hun diensten en uw geld terugkrijgen dankzij de 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

WINNAAR: HostGator! HostGator is duidelijk goedkoper dan HostGator, vooral als u kiest voor hun langetermijnplan. Houd ook de lopende promoties en aanbiedingen in de gaten die beide hostingmerken regelmatig aanbieden.

Ga aan de slag met HostGator en ontvang 30-60% korting op uw hostingplan via mijn onderstaande link:

Probeer HostGator

Gratis proefperiode en geld-terug-garantie

Het is altijd een goed idee om de wateren te testen voordat je voor iets nieuws kiest. En daarom is het hebben van een gratis proefperiode of geld-terug-garantie bij uitstek een leuke manier om met iets te beginnen.

Laten we eens kijken wat beide webhostingreuzen bieden op het gebied van financiële compensatie en gratis proefperiode.

HostGator-proefversie

Of je nu een nieuwe website bouwt of een site overzet van een andere host, HostGator biedt in beide gevallen een geld-terug-garantie van 45 dagen. Het is echter vermeldenswaard dat deze garantie alleen uw hostingcontract dekt. Extra functies zoals aangepaste installaties, domeinnamen, administratiekosten en meer zijn uitgesloten van deze aanbieding.

Om cashback te krijgen, moet u in eerste instantie de betaling uitvoeren met uw creditcard. Als u een ander betaalmiddel gebruikt, wordt uw cashback toegevoegd aan uw siteaccount. Deze garantie is alleen van toepassing op nieuwe accounts.

GoDaddy-proefversie

Met GoDaddy krijg je ook een geld-terug-garantie van 45 dagen, maar alleen als je hostingcontract een jaar of langer is. Kiest u voor een maandcontract, dan krijgt u slechts 48 uur niet-goed-geld-terug-garantie.

Zorg er ook voor dat je de voorwaarden goed leest, want niet al je geld wordt terugbetaald, je krijgt er maar een deel van terug. Over het algemeen krijgt u alleen een vergoeding voor het hostingpakket, extra installaties maken geen deel uit van een geld-terug-garantie.

WINNAAR: HostGator! HostGator is hier de duidelijke winnaar. Met HostGator hostingpakket krijgt u een volledige korting, ongeacht de periode van uw hostingcontract.

Ga aan de slag met HostGator en ontvang 30-60% korting op uw hostingplan via mijn onderstaande link:

Probeer HostGator

CPanel Beoordeling

HostGator en GoDaddy delen veel vergelijkbare functies. Ze zijn allebei betaalbare, betrouwbare en grote namen in de branche. Om u echter te helpen beslissen welke de beste optie voor u is, laten we eens kijken naar enkele andere extra functies die beide hostingmerken bieden.

Controlepaneel

Ongeacht uw Linux-hostingplan, bieden zowel HostGator als GoDaddy u toegang tot de industriestandaard cPanel.

Dit controlepaneel is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar stelt je ook in staat om zonder enige voorkennis direct aan de slag te gaan.

U kunt ook in een paar eenvoudige stappen verschillende aanvullende applicaties en plug-ins voor uw website installeren. Van bestandsoverdracht tot het organiseren van uw database, alles kan on-the-fly worden gedaan op beide hostingplatforms.

Anders dan uw reguliere hostingplan, als u kiest voor Windows-hosting, krijgt u Parallel Plesk als uw configuratiescherm.

WINNAAR: Het is een tekening! Zowel HostGator cPanel als GoDaddy cPanel hebben vergelijkbare standaardfuncties die ongelooflijk gebruiksgemak bieden.

Servers en processors

De websiteservers van HostGator zijn uitgerust met een Dual Xeon-processor, terwijl GoDaddy Intel Core i7-processors gebruikt. Met beide processors kunt u zowel Windows- als Linux-hosting gebruiken.

In beide gevallen levert de server waarschijnlijk betrouwbare en sterke prestaties. Beide staan ​​dus op gelijke gronden in termen van betrouwbaarheid en prestaties.

WINNAAR: Het is een tekening! Er is geen duidelijke winnaar in termen van de processor, aangezien zowel HostGator als GoDaddy krachtige processors hebben.

Eindoordeel: HostGator versus GoDaddy (waarom ik voor HostGator heb gekozen?)

Beide HostGator en GoDaddy zijn vergelijkbaar in meer dan één opzicht. Er zijn echter enkele functies die ze anders maken. GoDaddy biedt bijvoorbeeld de beste beveiligingsmaatregelen, maar HostGator is beter als het gaat om klantenondersteuning.

Globaal genomen, HostGator lijkt een duidelijke winnaar terwijl GoDaddy met een kleine marge achterblijft. Geen enkel ander merk kan GoDaddy verslaan als het gaat om het registreren van een domeinnaam, maar het is nog steeds niet de eerste keuze voor hostingservices - hier wint HostGator het spel.

HostGator is onze ultieme keuze en winnaar in deze webhostingvergelijking.

Waarom heb ik voor HostGator gekozen?

 • HostGator biedt een geweldige uptime en vergoedt ook zijn gebruikers in het geval ze deze claim niet nakomen.
 • Strenge beveiligingsmaatregelen om een ​​datalek te voorkomen.
 • Een bekwaam klantenserviceteam en diverse ondersteuningsopties.
 • Betaalbare en flexibele hostingplannen.
 • 45 dagen geld-terug-garantie
 • Een sterke processor en gebruiksvriendelijk cPanel

U kunt ook de geld-terug-garantie van beide hostingplatforms gebruiken om ze allebei zelf te testen en te beoordelen welke de juiste optie voor u is.

Ga aan de slag met HostGator en ontvang 30-60% korting op uw hostingplan via mijn onderstaande link:

Probeer HostGator

Verder lezen ter plaatse: Bekijk mijn andere handleidingen voor meer onderzoek Bluehost versus SiteGround, HostGator versus Bluehost, en mijn volledige gids voor de beste webhostingbedrijven.