Algemeen

Maak kennis met SONICAM: 's werelds eerste betaalbare 3D Virtual Reality-camera

Maak kennis met SONICAM: 's werelds eerste betaalbare 3D Virtual Reality-cameraWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De wereld om ons heen is levendig en opwindend, simpelweg omdat het dynamisch en driedimensionaal is. Soms doet het vastleggen van 2D-afbeeldingen en video's met uw smartphone of DSLR-camera de scène gewoon geen recht. Maar dat gaat veranderen, want met deze virtual reality-camera genaamd SONICAM kunnen gebruikers zowel 2D- als 3D-video's en afbeeldingen in 360 graden vastleggen. Het is 's werelds eerste betaalbare VR-camera van hoge kwaliteit.

[Afbeeldingsbron: SONICAM / Facebook]

Leg levendige momenten vast

SONICAM is een professionele, sferische VR-camera met 9 fish-eye camera's, 64 microfoons, 4K HD-resolutie, en 360 gradengezichtsveld. De combinatie van deze functies in één apparaat betekent dat gebruikers alle scènes levendig kunnen filmen zonder blinde vlekken of beeldvervorming.

SONICAM kan een breed scala aan evenementen en gelegenheden vastleggen, zoals nieuwsverslaggeving, live streaming van sport, uitzending van concerten, het produceren van microfilms voor huwelijksceremonies en gewoon het dagelijkse leven vastleggen.

De technologie

Live VR

De VR-camera ondersteunt H.265 / H.264-codering voor zowel realtime berichtenprotocol als realtime streamingprotocol voor live streaming-uitzendingen.

3D ruimtelijk geluid en automatische ruisonderdrukking

Natuurlijk zullen video's niet zo veel betekenen zonder geluid. Daarom hebben de ontwerpers van SONICAM 3D-ruimtelijke geluidstechnologie ontwikkeld, zodat het geluid 360 graden volledig in kaart wordt gebracht op de bijbehorende video. Het neemt geluid op vanuit elke richting en trekt op natuurlijke wijze de aandacht van de kijker naar specifieke delen van de video.

Bovendien vermindert de reeks bundelvormende microfoons automatisch omgevingsgeluid voor een meeslepende VR-ervaring.

https://ksr-video.imgix.net/assets/016/774/258/cef34c8451f52530537a537b36d3b6b0_h264_high.mp4

Time-lapse

Deze ongelooflijke fotografietechniek is ook gecomprimeerd in de sferische VR-camera en gebruikers kunnen verschillende tijdsintervallen selecteren voor aangepaste time-lapse-beelden.

Video-stitching en preview-mogelijkheid

Gebruikers kunnen real-time stitching uitvoeren om panoramische video's en afbeeldingen op professioneel niveau te produceren. Dit wordt gedaan door SONICAM's eigen algoritme te combineren en een FPGA (Field-programmable gate array) te gebruiken.

Opgenomen beelden en vastgelegde afbeeldingen zijn ook beschikbaar voor direct voorbeeld tijdens het fotograferen, zodat de cameracontroller onmiddellijk kan beoordelen of de materialen bruikbaar of relevant zijn voor hun project.

[Afbeeldingsbron: SONICAM / Kickstarter]

SONICAM is de droomcamera van een fotograaf, want het bevat ook ISO, witbalans, sluiter, een professionele Gamma-instelling, scherpte, verzadiging, contrast en nog veel meer. Het RAW-beeldformaat is beschikbaar voor postproductie, zodat gebruikers deze kunnen bewerken met hun eigen artistieke touch.

Andere mogelijkheden

SONICAM is uitgerust met vele andere slimme functies zoals Wi-Fi, GPS, Accelerometer, en het koppelt via een smartphone-app waar gebruikers gemakkelijk de vastgelegde afbeeldingen en footages kunnen bedienen. De app is beschikbaar op zowel iOS als Android, waardoor opnamen op afstand en bediening van het apparaat mogelijk zijn. Op de eigenlijke VR-camera zijn er slechts drie fysieke knoppen die het zo gemakkelijk maken om aan te passen aan de functionaliteiten.

Alle afbeeldingen en footages die u vastlegt, worden opgeslagen in het 128 GB SD-kaart inbegrepen in de VR-camera.

De adviesprijs van de fabrikant (MSRP) is $3,999 als je echter geïnteresseerd bent in het krijgen van de SONICAM, is het waarschijnlijk verstandiger om een ​​bepaald bedrag in Kickstarter toe te zeggen, zodat je een gereduceerde prijs kunt krijgen.

Bronnen: SONICAM, Kickstarter

ZIE OOK: Supercoole hyperlapse-video's maken in 5 eenvoudige stappen


Bekijk de video: Best Virtual Tour Camera 2020 11 360 cameras + DSLR compared (Augustus 2022).