Algemeen

17+ beste webinar-softwareplatforms (gratis gids voor 2020)

17+ beste webinar-softwareplatforms (gratis gids voor 2020)We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vrijwel elke marketeer organiseert tegenwoordig webinars. Gebruik makend van webinarsoftware is ongetwijfeld een van de beste manieren om interactie en interactie met uw leads aan te gaan en ze door de verkooptrechter te halen.

Het hosten van live webinars kan echter een uitdaging zijn.

Ik weet zeker dat we allemaal een slechte internetverbinding hebben meegemaakt, willekeurig uit een vergadering zijn opgestart of vergeten te klikken Vergadering opnemen knop.

Bovendien garanderen webinars van nature geen hoge conversieratio's.

Hoewel webinars zelf een geweldige manier zijn om webconferenties en marketingautomatisering te combineren, zit de duivel in de details:

 • Wat is de wachtkamerervaring voor uw kijkers?
 • Hoe gemakkelijk is het voor kijkers om de plug-in te downloaden en deel te nemen aan de vergadering?
 • Hoeveel presentatoren kunt u tegelijkertijd hebben?
 • Hoe hoog is de audio?
 • Aan hoeveel kijkers kun je tegelijkertijd presenteren?

Deze factoren zijn allemaal van belang.

En dit is waar het kiezen van de beste webinarsoftware van pas komt.

Met meer medewerkers werken vanuit huis tegenwoordig moet u de perfecte webinar-oplossing selecteren.

Om het u gemakkelijker te maken, heb ik deze tools getest, gerangschikt en beoordeeld en een lijst samengesteld met de beste webinarsoftware die voor elk bedrijf zal werken.

Deze beoordelingen zijn gebaseerd op gebruiksgemak, functies, integraties, marketingfuncties, automatisering, prijzen en meer.

Laten we beginnen.

Openbaarmaking: Ik ontvang voor sommige van de onderstaande links gratis een partnervergoeding. Dit zijn echter de beste tools die ik heb gebruikt bij het houden van een webinar. U kunt onze affiliate openbaarmaking lezen in onze privacybeleid.

Inhoudsopgave

Wat is de beste webinarsoftware?

De beste webinarsoftware maakt het gemakkelijk om uw prospects op te nemen, te delen en op te volgen zonder problemen of downtime.

Een uitstekende webinar-tool voor kleine bedrijven zou u moeten helpen live te leveren video van hoge kwaliteit. Dit kan u helpen uw verkoopproces te automatiseren en u bezig te houden met uw MQL's met live training, productdemo's en meer.

De meeste tools voor videoconferenties worden ook geleverd met functies zoals ingebouwde enquêtes, polls, e-mailmarketingsoftware, livechatfuncties, geautomatiseerde webinarsequenties, livestreaming en meer.

Deze geautomatiseerde webinarsequenties zijn uitstekend geschikt voor het hosten van groenblijvende inhoud zoals online cursussen, podcastinterviews of video's voor onboarding van werknemers.

Hier zijn mijn keuzes voor de beste webinarsoftware in 2020.

1. WebinarJam.

Beste algemene webinarplatform.

WebinarJam is de beste webinarsoftware die momenteel beschikbaar is. Als u weinig tot geen technische kennis heeft over het opzetten van een webinar, dan kunt u op dit gebruiksvriendelijke webinarplatform terecht. Het is perfect als u geautomatiseerde webinars wilt hosten voor een groot publiek.

Bovendien kunt u rechtstreeks naar een YouTube-pagina streamen en een veilige, met een wachtwoord beveiligde vergadering online houden met uw doelgroep.

Het biedt ook enkele duidelijke voordelen ten opzichte van andere tools, zoals:

 • Pop-ups aanbieden aan uw publiek tijdens de webinarsessie zelf, waarmee ze uw product of dienst rechtstreeks vanaf het webinar kunnen kopen
 • Biedt uitstekende tweerichtingscommunicatie via geavanceerde Live Chat die een video van de deelnemer trekt voor 1: 1 videocommunicatie

WebinarJam maakt gebruik van een unieke en onderscheidende Broadcast Distribution-technologie die een universeel signaal creëert. Bovendien maakt het gebruik van de nieuwste technologie, zoals RTMP, WebRTC, HLS en Flash, waardoor het compatibel is met bijna alle webbrowsers en apparaten.

Je krijgt ook andere indrukwekkende functies, zoals HD-video, klantgerichte interfaces, gebruiksvriendelijke dashboards en de mogelijkheid van meerdere presentatoren.

Elke opname wordt automatisch opgenomen, zodat de herhaling naar je publiek kan worden gestuurd. Bovendien zijn de tools uiterst eenvoudig te gebruiken en hebben ze trainingsvideo's om u bij elke stap te helpen.

Je kunt mijn lezen volledige recensie van WebinarJam hier.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • Automatische opname.
 • Het biedt geweldige klantenondersteuning.
 • Ingebouwde autoresponder.
 • Integraties van sociale media.
 • Heeft de mogelijkheid om gemakkelijk meerdere bedienden te behandelen.
 • Compatibiliteit met verschillende browsers en besturingssystemen.
 • Hiermee kunt u peilingen en enquêtes opnemen in uw webinar.
 • Uiterst gebruiksvriendelijk, met gebruiksvriendelijke dashboards en interfaces.
 • Snel opstartproces; het duurt ongeveer 60 seconden om aan de slag te gaan.

PRIJZENPAKKETTEN:

 • Basisplan: $ 499 / jaar ($ 41,58 / maand). Dit plan biedt u tot 500 deelnemers per webinar, tot 3 presentatoren en 24/7 ondersteuning.
 • Professioneel plan: $ 699 / jaar ($ 58,25 / maand). Met het pro-plan nemen de deelnemers toe tot 1.000 en de sprekers gaan tot 4.
 • Premium abonnement: $ 999 / jaar ($ 83,25 / maand). Dit plan is bedoeld voor bedrijven die sterk afhankelijk zijn van webinars voor hun online marketing. Het beschikt over maximaal 6 luidsprekers en een webinar-publiek van maximaal 5.000.

Over het geheel genomen gebaseerd op functies, gebruiksgemak, ondersteuning en training en een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, WebinarJam is mijn # 1 keuze dit jaar.

U kunt aan de slag met een proefperiode van 14 dagen voor WebinarJam voor $ 1 om de functies ervan te testen.

Probeer WebinarJam

2. Demio.

Beste webinarsoftware gebouwd voor marketingteams.

Demio is ook een van de beste tools voor videoconferenties op de markt. Het is supergemakkelijk neem uw webinar op automatisch in de cloud. Als het gaat om visuele esthetiek, levert het real-time, HD-streaming en een geweldig uitziend platformontwerp.

Alle tariefplannen bieden standaardfuncties, waaronder geavanceerde webinarconfiguratie, 24/7 chat- en e-mailondersteuning, onbeperkte webinars, opslag voor 100 opnames, robuuste analyses en meer.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • Het biedt een op waarde gebaseerde klantervaring, door automatisch sessies in de cloud op te nemen voor later gebruik. Deze kunnen op elk moment door de gebruiker worden geopend en gedownload.
 • Biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor de gebruiker.
 • Biedt ingebouwde analyses.
 • Het kan eenvoudig worden geïntegreerd met elke marketingtool.
 • Het biedt krachtige trackingopties.
 • Het zorgt voor uitgebreide automatisering.

PRIJZENPAKKETTEN:

Demio biedt een gratis proefperiode van 14 dagen, waarmee u alle functies kunt testen. Hier is een overzicht van hun betaalde plannen.

 • Het Starter-abonnement begint bij $ 34 per maand voor een webinarruimte voor 50 personen
 • Hun groeiplan is $ 69 voor een kamer voor 150 personen
 • Hun bedrijfsplan is $ 163 per maand voor een kamer voor 500 personen.

Deze maandelijkse tarieven zijn geldig op jaarabonnementen.

Als u effectievere webinars wilt uitvoeren met ingebouwde marketingtools en geen downloads vereist, probeer Demio eens.

Gebruik promotiecode om 25% korting op uw eerste maand te ontvangen op alle maandelijkse abonnementen.

Probeer Demio

3. Klik op Vergadering.

Beste tool voor onderwijsfuncties.

Klik op Vergadering is een van de meest populaire webinar-softwareplatforms in deze lijst, met een indrukwekkende en gebruiksvriendelijke interface.

Met ClickMeeting kunt u gemakkelijker contact opnemen met uw klanten voor training, productverkoop en marketing en andere aspecten. Al met al is het een goed geïntegreerd, intuïtief platform dat opties biedt voor geautomatiseerde webinars en aangepaste uitnodigingen.

ClickMeeting is het meest geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven en biedt duidelijke instructies om het evenement moeiteloos op te zetten, zonder zich zorgen te maken over technische zaken. Het biedt ook analytische inzichten met betrekking tot de afgelopen webinars en het publiek van het komende webinar.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • Biedt peilingen en enquêtes voor feedback.
 • Chatopties en interactieve sessies.
 • Het kan worden verbonden met Facebook en YouTube om de betrokkenheid te vergroten.
 • U kunt de volledige audio en video van de live sessies opnemen, die vervolgens in wolken worden opgeslagen en eenvoudig kunnen worden gedownload.
 • Meerdere presentatoren kunnen presenteren met HD-video.

PRIJZENPAKKETTEN:

De tarieven van ClickMeeting beginnen bij $ 25 per maand (jaarlijks gefactureerd) voor 25 deelnemers of $ 35 (jaarlijks gefactureerd) per maand voor maximaal 50 kijkers. Er is ook een optie voor aangepaste prijzen die het meest geschikt is voor zakelijke klanten.

Klik op Vergadering heeft ook een gratis proefperiode van 30 dagen om de functies te testen.

Probeer CLickMeeting

4. Webinar Ninja.

Beste platform voor high-end coaches.

Webinar Ninja is een krachtige alles-in-één oplossing die wordt vertrouwd door grote merken zoals AppSumo, Podia, Printful en meer. Ze staan ​​bekend als een van de gemakkelijkste tools om te gebruiken, met kant-en-klare bedank- en aanmeldingspagina's, waarmee u in minder dan een minuut een webinar kunt maken.

Met WebinarNinja kunt u vier verschillende soorten webinars maken:

 • Live - uitgezonden met een live host voor interactie met het publiek.
 • Geautomatiseerd - opgenomen webinars die op bepaalde tijden of op aanvraag worden uitgevoerd.
 • Series - een groep van verschillende webinars.
 • Hybride - een combinatie van live en opgenomen video's.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • Razendsnelle livechat.
 • Direct delen van schermen.
 • Voer meerdere peilingen uit voor, tijdens en na de webinar.
 • Getimede aanbiedingen om op elk moment tijdens uw webinar weer te geven.
 • E-mailautomatisering en druppelcampagnes.
 • Hoogconverterende, aangepaste registratie-bestemmingspagina's.
 • Analytics-dashboard met de mogelijkheid om gegevens te exporteren.
 • Integraties met meer dan 1.000 apps met Zapier.

PRIJZENPAKKETTEN:

Webinar Ninja wordt geleverd met een gratis proefperiode van 14 dagen om de functies te testen. Het bevat ook vier betaalde abonnementen:

 • Het startersplan is $ 39 / maand en werkt goed voor gebruikers met beperkte vereisten en die slechts 100 webinar-kijkers nodig hebben.
 • Vervolgens is hun meest populaire Pro Plan $ 79 / maand en voegt het nog eens 200 deelnemers toe, en de mogelijkheid om een ​​webinarserie te maken.
 • Ze hebben ook een Plus-abonnement voor $ 129 / maand en een Power Plan voor $ 199 / maand.

Deze hogere abonnementen staan ​​hybride webinars (een reeks live en opgenomen webinars) en meer live kijkers tegelijk toe.

Over het algemeen is WebinarNinja een geweldige tool voor diegenen die op zoek zijn naar zowel geavanceerde functies als de mogelijkheid om snel webinars te maken.

Probeer Webinar Ninja en krijg een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer WebinarNinja

5. GoToWebinar.

Beste voor grote organisaties en bedrijven.

De volgende webinarsoftware op mijn lijst is GoToWebinar. Met GoToWebinar hoeft u zich geen zorgen te maken over de rommel en verwarring die gepaard gaat met het organiseren van uw webinar en kunt u zich gewoon concentreren op het bereiken van meer mensen en het laten groeien van uw bedrijf.

Het enige dat u doet, is de datum kiezen waarop u uw webinar wilt hosten, en het zorgt voor al het andere.

Het stelt u ook bloot aan een verscheidenheid aan functies om uw webinar-ervaring te verbeteren, variërend van flexibele planning tot het volledige evenementbeheerproces. Je hebt ook toegang tot verschillende ingebouwde webinarsjablonen die de ultieme zakelijke omgeving bieden.

Bovendien kunt u met indrukwekkende functies, zoals geautomatiseerde e-mailherinneringen, aanpasbare webinaruitnodigingen en een zeer converterende registratiepagina, nu uw aanstaande evenement promoten en massaal verkeer genereren. Andere functies zijn onder meer ingebouwde polls en enquêtes, automatische webinar-opnames en meer.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • Vooraf opgenomen evenementen.
 • Robuuste analyse.
 • HD-videokwaliteit.
 • 24/7 klantenondersteuning.
 • Integraties met GoToMeeting.
 • Ingebouwde peilingen en enquêtes om uw publiek te betrekken.
 • Automatische opname, die vervolgens online kan worden gedeeld.
 • Naadloze integratie met tools zoals Zapier, Salesforce, Unbounce, etc.
 • Brontracking om te ontdekken welk kanaal resulteerde in maximale aanmeldingen voor webinars.

PRIJZENPAKKETTEN:

Het Starter-abonnement kost $ 89 per maand voor 100 deelnemers, $ 199 per maand voor 500 deelnemers en $ 429 per maand voor 1.000 mensen, allemaal voor jaarlijkse abonnementen. U kunt ook een gratis proefperiode starten met maximaal 100 personen; geen kredietkaart nodig.

Nadelen:

 • Het Starter-plan beperkt het aantal aanwezigen tot 100.
 • Komt met een hogere prijs dan sommige andere tools op deze lijst.

Probeer GoToWebinar

6. Livestorm.

Beste voor productdemo's en live training.

Livestorm is een sterk hulpmiddel dat is gebouwd voor efficiëntie en sterke videocommunicatie. Het is gemakkelijk toegankelijk vanaf elk apparaat, inclusief pc's, laptops, tablets en mobiele telefoons. Hun software werkt ook in elke browser zonder enige beperking op de grootte van uw webinar.

Met hun tool kunt u live, on-demand of geautomatiseerde webinars houden. Webinars zijn geweldig voor live-evenementen zoals productdemo's, klanttraining en andere technische verkooponderwerpen. Hun on-demand en geautomatiseerde webinars werken het beste voor online cursussen, onboarding van werknemers en video-podcastinterviews.

Een gebied waar het opvalt, is de e-maillogistiek waar u promotionele e-mails kunt verzenden, die e-mails kunt automatiseren, de e-mailstatus kunt controleren en een vleugje personalisatie kunt toevoegen. Deze webinar-tool neemt ook uw gegevensbeveiliging zeer serieus en is 100% GDPR-compatibel.

Livestorm is ook gericht op klantbetrokkenheid bij activiteiten zoals polling, Q & A-sessies en het gebruik van up-votes.

Ze maken het ook heel gemakkelijk voor mensen om deel te nemen aan uw webinars. Ze hoeven zich niet te registreren of een specifiek account aan te maken - ze kunnen zich gewoon aanmelden met één klik en een internetverbinding.

Belangrijkste kenmerken:

 • Biedt toegang tot zeer aanpasbare webinarthema's met een eenvoudig instellingsproces.
 • Biedt interactieve chats met polls, vragen, chat en meer voor een betere klantervaring.
 • Ideaal voor productdemo's en 1: 1-vergaderingen om leads te kwalificeren en uw verkoopproces te verbeteren.
 • Integreer en analyseer webinars en videovergaderingen.
 • Het biedt een hoge mate van automatisering met webinarsequenties.
 • Biedt uitgebreide, meertalige klantenondersteuning.
 • Het wordt geleverd met functies zoals een uitnodiging met één klik, het delen van schermen, de mogelijkheid om registratieformulieren in te sluiten en meer.
 • Livesorm biedt een freemium-abonnement met essentiële functies.
 • Biedt gedetailleerde aanwezigheidsanalyses, herhalingsanalyses, bronregistratie en participatierapport.
 • Onbeperkte opname-opslag.
 • Hiermee kunt u uw gegevens exporteren als CSV of XLS.
 • Het stelt u in staat om Zapier te gebruiken en integreert met meer dan 1.000 apps.
 • Toon in-webinar CTA's om kijkers te beïnvloeden om te handelen.

Prijsplannen:

Livestorm biedt drie tariefplannen.

Webinar & Meet Basic: Het eerste plan is een freemium-abonnement en wordt geleverd met essentiële functies zoals onbeperkte on-demand webinars, vergaderingen, enz.

Maak kennis met Premium: Het 'Meet Premium'-abonnement kost $ 31 / host per maand en biedt plaats aan maximaal 8 deelnemers.

Webinar Premium: Het 'Webinar Premium'-abonnement kost $ 99 / host per maand en heeft een limiet van 4 uur per webinar.

Onderneming: Er is ook het 'Enterprise'-plan. Het biedt functies zoals het beheren van meerdere werkruimten met uniforme facturering, premium training en SLA-beschikbaarheid. Hier krijgt u een gepersonaliseerde offerte op basis van uw wensen.

Over het algemeen zijn ze een hulpmiddel van hoge kwaliteit en hun live-functies zijn geweldig voor productdemo's en verkooptrainingen.

U kunt ermee aan de slag Livestorm gratis en upgrade naar een premium abonnement voor meer deelnemers.

Probeer Livestorm

7. BigMarker.

Beste interactieve software voor topbijeenkomsten en virtuele conferenties.

BigMarker staat bekend als het # 1 videoplatform voor webinars, topconferenties en virtuele conferenties.

Hun live streaming-mogelijkheden zijn waar ze echt in uitblinken. Je kunt tot 10.000 mensen tegelijk aanspreken en een interactieve ervaring creëren met functies zoals polls, hand-outs en live Q and As.

Er zijn ook geen grenzen aan het aantal presentatoren in het webinar - letterlijk iedereen kan meedoen en deelnemen aan de discussie op het scherm.

Om deze live evenementen te hosten, krijgt u een reeks marketingtools, waaronder aangepaste e-mailuitnodigingen, bestemmingspagina's voor registratie en nuttige herinneringen.

Met hun geautomatiseerde webinars kunt u BigMarker integreren met uw CRM-software om potentiële klanten te kwalificeren en uw leads te genereren, koesteren en converteren.

Hier zijn enkele manieren waarop u de verkoop met BigMarker kunt stimuleren:

 • Maak geautomatiseerde webinars om uw top-of-funnel-leads te vullen.
 • Leg de gegevens van uw prospects vast met ingesloten formulieren, enquêtes en peilingen.
 • Verplaats prospects door de verkooptrechter door eenvoudig vergaderingen te boeken op basis van hun gegevens en leadstatus.

Met BigMarker krijgt u ook uitgebreide integraties van derden met apps zoals MailChimp, Calendly, Marketo en meer. En dankzij integraties met betalingsproviders zoals Stripe kunt u gemakkelijk transacties beheren.

Omdat het een browsergebaseerd platform is, hoeft u niets te downloaden of te installeren om deel te nemen aan een webinar. Bovendien is het compatibel met pc's, laptops, tablets en mobiele apparaten.

Een ander gebied waarin ze uitblinken, is hun whitelabel-aanbod. U kunt aangepaste video-ervaringen bouwen en deze rechtstreeks op uw website insluiten zonder codering. Deze bestemmingspagina's, webinars en e-mails leven allemaal op uw eigen domein, zodat u de klantervaring bezit.

Belangrijkste kenmerken:

 • Biedt unieke livestream-functies zoals vergaderingen met één klik, Q & A-sessies, chats, polls, hand-outs, enz.
 • Het wordt geleverd met uitgebreide native integraties met apps zoals Salesforce, Hubspot, Zapier, etc.
 • Het biedt een gratis proefperiode van 7 dagen.
 • HD-video en scherm delen.
 • Je kunt meerdere camerafeeds streamen naar Facebook en YouTube Live.
 • Bouw live video-ervaringen op maat voor online evenementen.
 • Biedt wit gelabelde seminariezalen en landingspagina's.
 • Het biedt meer dan 15 verschillende typen bestemmingspagina's.
 • Deals in meer dan 135 valuta's.
 • Het wordt geleverd met industriestandaard SSL- en HTTPS-codering voor gegevensbescherming.

Prijsplannen:

BigMarker biedt vier tariefplannen, waaronder Starter, Elite, Summit en White Label.

De eerste drie abonnementen kosten respectievelijk $ 79, $ 159 en $ 299 per maand. Het White Label-plan is een plan op ondernemingsniveau, waarbij u een gepersonaliseerde offerte krijgt op basis van uw vereisten.

De eerste drie plannen staan ​​achtereenvolgens 100 deelnemers en één hostlicentie, 500 en twee hostlicenties en 1000 en vier hostlicenties toe.

Elk plan wordt geleverd met functies zoals diepgaande analytische tools, pop-upaanbiedingen, e-mailsjablonen, contact- en lijstbeheer, insluitbare webinars, aangepaste URL's en meer.

Als u op zoek bent naar een webinar-tool om live-evenementen, workshops, stadhuizen en keynote-presentaties te houden, is BigMarker een uitstekende keuze vanwege hun interactieve videofuncties en naadloze prestaties.

Ga aan de slag met een gratis proefperiode van 7 dagen BigMarker.

Probeer BigMarker

8. EasyWebinar.

Meest gebruiksvriendelijke software voor bedrijven.

EasyWebinar is het enige online softwareplatform dat met succes en naadloos is geslaagd om webinartechnologie te integreren met marketingstrategie.

Bovendien biedt het een alles-in-één oplossing voor zowel live als geautomatiseerde webinars. De webinarsoftware biedt tal van andere functies, waaronder een optie voor meerdere presentatoren, integratie met populaire e-mailmarketingsoftware, winkelwagentjes en tools voor het genereren van leads.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • Opties voor scherm delen, HD-video en interactieve livechat.
 • Staat zelfs 100 deelnemers toe, zelfs in het basisplan.
 • Onbeperkte live kijkers die YouTube Live Integration gebruiken.
 • Robuuste chatfuncties en een mobiele app beschikbaar.
 • WordPress-integratie.
 • Ingebouwde analytische suite.
 • Het maakt integratie mogelijk met populaire tools zoals MailChimp, GetResponse, etc.

PRIJZENPAKKETTEN:

Het standaardpakket kost $ 59 per maand en wordt jaarlijks gefactureerd tegen $ 708; het Pro-abonnement is $ 90 per maand en het Enterprise-abonnement is $ 349 per maand. Als u meer dan 10.000 deelnemers heeft, kunt u contact met hen opnemen voor een prijsopgave op basis van een prijsopgave.

Probeer EasyWebinar

9. EverWebinar.

Uitstekende automatiseringsfuncties.

Aangeprezen als het "krachtigste geautomatiseerde webinarplatform", EverWebinar is een van de meest populaire tools in deze lijst. Het is gebouwd met directe integratie WebinarJam, hoewel het moederbedrijf ze afzonderlijk of in een bundel verkoopt.

Enkele van de functies zijn onder meer volledig geautomatiseerde e-mailverbindingen op basis van klantactiviteit, de mogelijkheid om gebruikers op de hoogte te houden en volledige installatie binnen drie minuten voor WebinarJam-gebruikers. Het registreert ook automatisch de webinars, zodat de gebruiker ze kan herhalen voor potentiële leads.

EverWebinar is het meest geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven die leads willen genereren en hun verkoop willen stimuleren met behulp van webinars.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • Platformruil met één klik tussen WebinarJam en EverWebinar.
 • Hiermee kunt u het aantal kijkers nep maken.
 • Prestatiestatistieken in realtime.
 • Zet eerdere live-evenementen om in altijdgroene evenementen.
 • Just-in-time webinars die meteen beginnen bij registratie.
 • Een geavanceerd planningssysteem dat helpt om niet-beschikbare data te blokkeren.
 • Automatische detectie van tijdzones voor het gemak van gebruikers over de hele wereld.
 • Onbeperkte gratis hosting via betrouwbare, cloudgebaseerde servers.

PRIJZENPAKKETTEN:

Het kost $ 41 per maand (jaarlijks gefactureerd), wat een beetje aan de hogere kant is. De functies die het biedt, samen met het partnerschap WebinarJam maakt het de moeite waard.

Krijg een proefperiode van 60 dagen EverWebinar voor slechts $ 1.

Probeer EverWebinar

10. Reactie terug krijgen.

Het beste voor eenvoudige e-mailmarketingintegraties.

Reactie terug krijgen is in de eerste plaats een e-mailmarketingplatform dat een breed scala aan marketingoplossingen biedt, waaronder een complete webinar-marketingoplossing. Hiermee kunt u uw webinar binnen drie minuten opzetten, soms zelfs minder. Andere marketingtools zijn autoresponders, geautomatiseerde e-mailmarketing, bestemmingspagina's, lijstsegmentatie en meer.

De beschikbaarheid van een e-maillijst en webinar-oplossing onder één dak is handig omdat u hiermee direct na het webinar berichten kunt opvolgen. Bovendien kunt u ook herinneringen en bedankberichten sturen naar de registranten.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • Hiermee kunt u uw webinar-URL aanpassen.
 • Reeds bestaande webinaruitnodigingen en herinneringssjablonen met vooraf ingevulde webinardetails.
 • Webinar-opname met één klik.
 • Tekstchatfunctie om betrokkenheid te stimuleren.
 • Opties voor delen met één klik.
 • Hiermee kunt u autoresponders instellen.
 • Houdt conversiestatistieken bij en biedt gedetailleerde doelgroepstatistieken.

PRIJZENPAKKETTEN:

Reactie terug krijgen heeft een gratis proefperiode van 30 dagen en een basisplan dat geen webinarfuncties bevat. Hun Plus-abonnement is het eerste dat webinar-oplossingen biedt en begint bij $ 49 per maand voor maximaal 100 deelnemers.

Het Professional-abonnement kost $ 99 per maand voor maximaal 300 personen en het Enterprise-pakket is $ 1.199 voor maximaal 500 mensen. Het omvat echter ook advies over e-mailcampagnes en een toegewijde accountmanager.

Nadelen:

 • Gratis proefversie biedt ruimte voor maximaal 1.000 contacten.
 • Klantenservice omvat geen telefonische ondersteuning.
 • De prijsstructuur is enigszins gecompliceerd. De prijzen stijgen exponentieel samen met uw lijstgrootte.

Probeer GetResponse

11. Adobe Connect.

Beste voor grote marketingorganisaties en bureaus.

Adobe is een voorloper op het gebied van innovatie en technologie en is uitgegroeid tot webinarplatforms met Adobe Connect Webinars.

Naast het maken van webinars, kunt u er ook video's hosten, documenten delen en vergaderingen hosten voor meer interactie met klanten. Bovendien kunt u uw hostingruimte aanpassen en optimaliseren volgens uw vereisten. Adobe Connect helpt marketingbedrijven en bedrijven om hun producten en diensten op een impactvolle manier aan hun doelgroep te presenteren.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • Het biedt verschillende sjablonen om uw virtuele omgevingen aan te passen.
 • Het helpt u bij het maken van unieke registratiepagina's.
 • Mogelijkheid om het publiek te beïnvloeden en te bereiken met video's, blogs, enquêtes en peilingen.
 • Het biedt robuuste analyses voor betere inzichten.
 • Eenvoudig te integreren met CRM-software zoals Eloqua en Salesforce.

PRIJZENPAKKETTEN:

Adobe Connect wordt geleverd met een redelijk prijskaartje. Voor 100 zitplaatsen is het $ 130 per maand, $ 470 per maand voor 500 zitplaatsen en $ 580 per maand voor 1.000 zitplaatsen. Met elk abonnement kun je onbeperkte evenementen hosten. Bovendien krijg je een gratis proefperiode van 30 dagen om het product te testen.

Nadelen:

 • Er zijn enkele zeldzame gevallen van compatibiliteitsproblemen met video- en audiovisuele weergave op mobiele apparaten.
 • Een van de hoogste prijzen voor webinarsoftware.

12. WebinarsOnAir.

Een betaalbare optie voor webinars.

Als betaalbaarheid uw grootste zorg is, dan is WebinarsOnAir het perfecte platform voor u. Bovendien wordt het geleverd met alle fantastische functies die nodig zijn om een ​​uitstekend webinar te organiseren.

Het is ook buitengewoon gebruiksvriendelijk, zowel voor de host als voor de kijkers. Aangeboden door G Suite, hiermee kunt u uw eigen kamer inrichten. Bovendien stelt het je bloot aan een aantal opwindende functies, waaronder terugkerende webinar-opties, polls en enquêtes die zijn ingebouwd in het webinar zelf, Q en A, enzovoort.

Het wordt volledig gehost in de cloud en biedt dus uitgebreide schaalbaarheid. Met WebinarsOnAir kunt u ook het aantal kijkers, de conversieratio en andere essentiële statistieken bijhouden.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • U kunt in minder dan een minuut een webinar plannen voor maximaal 50.000 bezoekers.
 • Biedt 'trackingpixels' waarmee u 'lasergerichte doelgroepen voor retargetingdoeleinden' kunt maken.
 • Live Q & A-sessies samen met live-chats.
 • Staat 10 moderators / sprekers tegelijk toe.
 • Webinarregistratie met één klik.
 • Biedt ingebouwde aanmeldingsformulieren.
 • Cloudgebaseerde hosting.

PRIJZENPAKKETTEN:

30 dagen gratis uitproberen. Het plan voor 25 kijkers kost $ 19,97 per maand. Voor onbeperkte deelnemers kost het abonnement $ 99 per maand.

13. Google Hangouts.

Een van de meest geprezen namen in deze lijst, Google Hangouts is een volledig gratis oplossing die gemakkelijk kan worden geïntegreerd met de Chrome-browser en Gmail. Je kunt een webinar hosten voor maximaal 30 prospects of het streamen op YouTube om een ​​grotere doelgroep uit te nodigen.

Hangouts is een solide tool omdat het geschikt is voor elke bedrijfsgrootte, of het nu een klein of middelgroot bedrijf is of een grote onderneming. Het stelt ook verschillende mensen in staat om tijdens het webinar te spreken en hun scherm te delen en de vergaderingen op te nemen.

Omdat het gratis is, zijn er enkele belangrijke nadelen in vergelijking met andere tools in deze lijst. Hoewel het bijvoorbeeld goed is voor snelle 1: 1-vergaderingen, krijgt u geen automatiserings- of marketingfuncties.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • Staat maximaal 30 mensen toe in de chat.
 • Tijdens het webinar kunnen meerdere sprekers spreken.
 • Helemaal gratis.
 • De opname wordt automatisch gedaan en meteen geüpload naar uw YouTube-kanaal.
 • Het kan binnen 10 seconden een webinar maken.
 • Integreert met YouTube en Chrome.
 • Geen extra softwaredownload nodig.
 • Eenvoudige screenshare-functies.

PRIJZENPAKKETTEN:

Gratis, maar beperkt voor diegenen die hun verkooptrechter willen optimaliseren.

Nadelen:

 • Een Google-account is een noodzakelijke voorwaarde.
 • In tegenstelling tot andere tools in deze lijst, biedt Google Hangouts geen andere aanvullende marketingfuncties, zoals analyse, betaalde evenementen, e-mailmarketing, enz.

14. Livestream.

Livestream is een uitstekende tool voor webinars. Het richt zich echter vooral op grote bedrijven en onderwijsinstellingen. Het is het meest geschikt voor organisaties die al een relatie met hun doelgroep hebben opgebouwd en opgebouwd.

Er is geen maximumlimiet voor het aantal deelnemers; een onbeperkt aantal deelnemers kan uw webinar bekijken.

Een van de beste aspecten van Livestream is dat het onbeperkte opslag biedt en automatisch al uw webinar-evenementen in de cloud opslaat en opslaat. Andere prominente functies zijn onder meer onbeperkte streaminganalyses, de mogelijkheid om te streamen naar Facebook Live of YouTube, live Q&A en polls, publiekschat, tools voor het genereren van leads, enzovoort.

U krijgt ook speciale telefonische ondersteuning voor uw webinar-evenementen en kunt zelfs de toegang van uw evenement privatiseren.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • Onbeperkte opslag en onbeperkte kijkers.
 • Indrukwekkende klantenondersteuning.
 • Hiermee kunt u uw evenementen privatiseren.
 • Privé-link delen.
 • Uitgebreide ingebouwde analyse.
 • Stream naar Facebook Live of YouTube.
 • U kunt het webinar insluiten in uw website.

PRIJZENPAKKETTEN:

Het kost $ 75 per maand als het jaarlijks wordt gefactureerd. Livestream biedt ook een op offertes gebaseerd Enterprise-pakket dat extra functies biedt, zoals een speciale accountmanager, automatische archivering, pay-per-view-optie en meer.

Nadelen:

 • Sommige beoordelingen suggereren dat er enkele zeldzame gevallen van connectiviteitsvertragingen zijn.
 • Ze bieden geen gratis proefperiode.

15. Zoom.

Zoom is een van de beste webinarsoftware die momenteel op de markt is. Het is intuïtief, volledig cloudgebaseerd en heeft een gebruiksvriendelijke interface die het de gebruikers eenvoudiger maakt.

Het voert een breed scala aan activiteiten uit waardoor het een aanwinst is voor elk bedrijf. Zoom biedt HD-video en audio, scherm delen, desktop en app-deelopties.

Bovendien kunt u hiermee de geplande en ongeplande vergadering hosten en wordt er een back-up van elke sessie in de cloud bewaard, zodat u deze op een later tijdstip direct kunt openen.

Het beste is dat het privé- en openbare chats toestaat, zodat het publiek de spreker niet per se hoeft te onderbreken terwijl hij of zij een punt maakt.

Het integreert ook met Google Agenda en Microsoft Outlook, waarmee gebruikers naadloos vergaderingen kunnen plannen en e-mails kunnen verzenden. Zoom is een one-stop-shop voor alles als het gaat om het hosten van een webinar-evenement.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • Prachtige HD-video en -audio, samen met de mogelijkheid om schermen te delen.
 • Opties voor het delen van desktops en apps.
 • Back-up van elke meeting in de cloud.
 • Het maakt privé- en openbare chats mogelijk, waardoor uw kijkers tijdens het evenement zonder enige onderbreking kunnen communiceren.
 • Biedt gratis toegang tot maximaal 100 deelnemers en een limiet van 40 minuten voor groepsbijeenkomsten.
 • Efficiënte hostcontroles en virtuele whiteboards.
 • Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren dashboard.
 • Er zijn geen eenmalige kosten en u kunt zich gratis aanmelden.

PRIJZENPAKKETTEN:

Het is een van de beste webinar-platforms die een freemium-pakket bieden. Het gratis abonnement biedt 40 minuten op het webinar en biedt plaats aan maximaal 100 deelnemers. Het betaalde basisabonnement biedt alle functies samen met 1 GB cloudopname en kost $ 14,99 per maand.

Het Business-pakket, ideaal voor kleine en middelgrote bedrijven, kost $ 19,99 per maand. Het Enterprise-pakket, dat het meest geschikt is voor grote ondernemingen, kost $ 19,99 per maand.

Nadelen:

 • Sommige beoordelingen suggereren dat de audiokwaliteit moet worden verbeterd.
 • Sommige gebruikers hebben geklaagd dat de oproepen soms automatisch worden verbroken.
 • Zoom staat niet hoger op deze lijst, want hoewel het geweldig is voor snelle vergaderingen, heeft het niet de diepgaande marketing- en automatiseringsfuncties die andere tools op deze lijst hebben.

16. AnyMeeting.

Perfect voor kleine organisaties, startups en onderwijsinstellingen, AnyMeeting biedt essentiële tools om uw webinar te hosten, samen met een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface. Het wordt aangedreven door geweldige functies, zoals HD-video-uitzending, scherm delen, MP4 delen, ingebouwde enquêtes, automatische webinar-opname, enzovoort.

AnyMeeting biedt gevarieerde prijspakketten waarmee u maximaal 1.000 deelnemers kunt ontvangen. U krijgt ook een gratis proefperiode van 30 dagen om het webinarplatform te testen en te controleren of het overeenkomt met uw voorkeur.

Naast de webinar-hostingopties biedt AnyMeeting ook tools voor webconferenties waarmee u samenwerkingssessies met uw medeteamleden, prospects, aan klanten kunt houden.

BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN:

 • Tot 6 live sprekers en tot 1.000 deelnemers.
 • Bied opties voor realtime publiekchat.
 • Biedt ingebouwde Q & A-sessies, live-chat, polls, enquêtes om uw publiek te betrekken.
 • Follow-up met uw bezoekers via e-mails.
 • Intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface.
 • Een gratis proefperiode van 30 dagen bij de start, zodat je zeker weet dat de omgeving bij je past.
 • Het biedt robuuste analyses en ingebouwde rapportage.

PRIJZENPAKKETTEN:

Het basisplan genaamd Webinar Lite is $ 48 per maand voor 50 kijkers; Webinar Pro met maximaal 200 kijkers is $ 128 per maand en $ 298 per maand voor het Webinar Enterprise-abonnement dat maximaal 1.000 mensen toestaat.

Nadelen:

 • Sommigen zouden zeggen dat het een beetje te duur is, maar de waarde die het op tafel brengt, maakt het de moeite waard.
 • Uitzendingen vanaf mobiele apparaten zijn niet toegestaan.

17. Webex.

Webex is een Cisco-product en voldoet aan de verwachtingen die voortvloeien uit het hebben van zo'n veelgeprezen moederbedrijf.

Het biedt een aantal indrukwekkende functies, zoals een hostroom en HD-video- en audioservices die toegankelijk zijn op meerdere apparaten. It allows its users a high degree of customization so that the host environment can be tailor-made to suit the business requirements.

Through Webex webinars, you can hold meetings throughout your organization, offer online and offline training sessions, and provide remote support. The key USPs of Webex include mobility, user-friendliness, and compatibility with all devices and browsers.

It is a cloud-based platform, so along with superior speed, there is a guarantee of data security as well.

KEY FEATURES:

 • Cloud-based platform.
 • It allows you to host up to 40,000 attendees.
 • Built-in Q&A sessions, polls, and surveys to facilitate audience engagement.
 • It provides a mobile app.
 • The excellent HD video and audio quality.
 • Integrates with popular marketing tools like Salesforce.

PRICING PACKAGES:

The Basic plan costs $13.5 per month for up to 50 participants if billed annually. The price climbs up as you move on to a higher-tier plan.

CONS:

 • More suited for in-house team collaboration than webinars.

18. DaCast.

DaCast is another great webinar software platform in this list that helps you set up your online video conferencing environment within minutes. It offers impressive broadcasting features to help you manage, monetize, and analyze your online video.

Along with secure video hosting, you get 24/7 customer support that comes in handy if you get stuck in the process.

Popular features include the integration of live video with APIs and video streaming over social media platforms such as Facebook. With these features, you can shoot live webinars and then offer your on-demand webinars at a later date.

Simply put, it is a quick and easy-to-use platform that can be used even by novice marketers.

KEY FEATURES:

 • No viewer limits.
 • Allows FTP access.
 • Real-time analytics.
 • An interactive video on demand (VOD) solutions.
 • Live streaming on social media platforms.
 • User-friendly web conferencing interface.
 • Easy to set up.

PRICING PACKAGES:

The paid plans start at $19 per month (billed annually) for up to 300 viewers per hour and range up to $289 per month (billed annually) for up to 15,000 viewers per hour. There is one quote-based custom plan as well that allows you to cherry-pick the features you require.

CONS:

 • Their webinar services are based on how much data you consume. If you go over the data bandwidth limit, you will be charged extra.

Full reviews of Zoho Meetings and LogMeIn coming soon.

What is Webinar Software?

A webinar is essentially a blend of the words web en seminar. Webinar software runs this online video conference meeting. It's better defined as a lecture, live presentation, meeting, or event that is conducted entirely online and attended by an exclusive audience.

The software that is used to run and conduct a webinar is called “webinar software.” These webinar tools help you make your webinars more interactive, engaging, and flexible.

The best part is that these tools are exceedingly customizable, and allow users to modify the webinars according to their requirements. This way, you can even add a personal touch to your webinars.

There are multiple options on the market, including Webinarjam, Easywebinar, and more. Additionally, software like Google Hangouts provides a free option for hosting webinars, which comes in handy for hosts on a tight budget.

What Are The Benefits Of Using Webinar Platforms?

There are many benefits of using webinar tools to host your event or presentation.

Here are some of the top benefits:

1. Webinars Are Cost-Effective.

Webinars cater specifically to an online audience of interested users. Unlike webcasts, there's no physical location necessary for everyone to join.

Thus, you don't need to pay for many of the things a physical seminar would entail, like renting a room and arranging for chairs.

The attendees don't have to pay much (if anything) to attend these online meetings, and they make excellent business sense for them, too.

The only things you need for a live webinar are:

 • A webcam.
 • A script with engaging content.
 • A good internet connection.
 • A set of interested people.
 • Good webinar software.
 • Either a nice microphone or just an internal computer microphone.
 • Guest speakers and assistants with expertise.

The cost of arranging a webinar is usually between $100 to $3,000, which is a fraction of the cost of organizing a live, physical conference.

However, if you use a webinar tool like WebinarJam, you can save yourself a lot of money as it only costs $1 for a 14-day trial.

Thus, it's a very cost-effective medium of engaging your prospective leads.

2. Expansive Audience.

Using software to create your webinars can help you do away with the problems of social media integrations and setting up billing. More importantly, they handle the constraints of addressing a vast audience in a unique way.

All of these platforms allow you to reach an expansive audience all over the world, no matter where you are.

The logistical cost of attracting people from all over the world for an in-person conference isn't possible in most cases unless a 6, 7 or 8 figure deal is agreed upon. That's beyond the reach of most small and medium-sized businesses.

Webinars, on the other hand, allow you to target prospective leads all across the globe at virtually no logistical cost or support involved, no matter what the size of your business.

3. Lead Generation.

According to statistics, 73% of B2B marketers and sales leaders suggest that webinars are the best way to generate high-quality leads.

With the right strategy in place, you can turn your webinar into a well-oiled and automated machine, churning out leads over time.

The audience in a webinar is usually attending it due to their professional or personal interest. While not everyone is a potential customer, it's vital to recognize who they are and target them via email based on their interests and actions.

Many tools offer lead generation and marketing tools that help you soft-sell your products, focus on the value they create, and steer your audience down the sales funnel.

Take EverWebinar, for instance:

They help you send automated follow-up emails, communicate with your subscribers before and after the webinar, and allow you to customize your messaging.

All these amazing features help you generate more leads than you could ever do if you host a regular webinar.

4. Guest Presentations.

Webinars open up plenty of ways to create engaging and enriching presentations for your potential customers. One way to generate interest is by inviting guest speakers on your webinars.

Getting a guest speaker on-board is an excellent way to boost your credibility. Naturally, industry experts endorsing a webinar usually builds trust with your audience.

Moreover, an industry leader is likely to have a lot of peer interaction and a large professional following. By getting an influential member of the industry to speak on your behalf, you stand a great chance of tapping into their entire contact list.

And the best part is that most webinar platforms give you the option of hosting webinars with multiple presenters, which allows you to invite some influential guests to engage a wider audience.

One perfect example is WebinarJam.

They allow you to invite up to six co-presenters and even host a roundtable of experts to share their knowledge.

5. Become a Domain Expert.

Webinars are personal interactions and can increase your domain expertise while connecting you with a new following.

As you continue creating webinars, more and more people begin to attend, you scale up your own brand recognition, pick up a lot of domain knowledge - plus soft skills about presenting and webinar management.

Over time, the benefits of hosting a webinar will translate into your own knowledge, and may even help make you a leader in your industry.

Being recognized as a thought leader and industry stalwart can improve customer retention and customer lifetime value for your business, which can help you boost sales in the long-term.

What Are Some Tips & Strategies For Using Webinar Platforms?

While a majority of online businesses are hosting webinars today, it doesn't mean they are able to turn prospects into customers.

That's the reason why most webinars see get a high conversion rate.

Statistics suggest that webinars have a 35% to 45% registrant to attendee conversion rate. And after that, most webinar hosts expect a single-digit conversion rate.

What you need is a competitive advantage over your competition by creating and providing value.

Thus, strategizing how to best use your software is paramount. The right webinar plan, used in the right place at the right time will make all the difference.

Here are a few tips to help your webinars stand out:

1. Research Your Audience.

The eventual goal of your webinar is to generate leads and make them purchase your product or services.

Thus, you need to know what type of audience is attending your webinar.

Before you host the webinar, it's decidedly useful to conduct thorough research on the type of people that are attending, their demographics, professional domain and expertise, and industries they belong to.

It helps you get a brief idea about what your audience is expecting from you.

In-depth research about your audience will help you gauge precisely what they're expecting from the webinar, vis-à-vis the current market scenario.

There are some of the ways you can use to gather information:

 • Conduct surveys
 • Do online research
 • Find customer data
 • Collect additional information via your webinar registration page

Here's a webinar registration page by KISSmetrics:

On this registration form, they ask some pertinent questions that will help them gauge what type of audience is going to attend their webinars.

Identifying your customer needs is a great way to bolster the conversion rate of prospective leads into customers.

2. Visual Branding.

According to statistics, people are likely to retain only 10% of the information that they hear three days later. However, pair a relevant image or visual aid, and the retention rate shoots up to 65%. That's why involving visual branding in webinars comes in handy when it comes to generating more leads.

The creation of visual branding, like the insertion of a logo, tagline, etc. can go a long way in ensuring brand recognition and retention. These brand elements provide cues about your brand, for days after attending the webinar, which can only work in your favor.

Repeating the same visual styles for subsequent webinars help build the brand image in the mind of the customer, so that they slowly begin to associate themselves with you, building up brand loyalty in the process.

Many webinar hosting providers help with your visual branding in just a few clicks.

LiveWebinar is one such example.

LiveWebinar provides excellent visual branding options to help you strengthen your brand identity and get the most out of your session.

This includes creating custom branding in your pre-event emails, webinar waiting rooms, presentation, and follow-up.

3. Leverage Analytics.

It is essential to leverage analytics to understand what kind of message your audience is most responsive to.

There are also plenty of analytics tools like Google Analytics en Facebook Insights that can provide you with a far more detailed, customized, and personalized breakdown of traffic on your webinar concerning a variety of parameters.

Each business is unique and cannot be predicted based on your competitors or peers.

With analytics, you get data specific to your business that is aimed at maximizing the potential of your webinars.

Many webinar platforms, like EasyWebinar, come with in-built advanced analytics reporting tools.

It helps you understand what actions did your audience performs during the webinar (for both live and automated webinars).

4. Keep Your Webinar Succinct.

Not many viewers want to stick around for an hour to listen to you talk.

In fact, recent studies show that 41% of attendees prefer webinars of 30 minutes, and 44% prefer webinars up to 45 minutes long.

Additionally, more than 80% of viewers look for webinars under 45 minutes, which clearly suggests that most webinar participants prefer shorter, valued-added sessions.

It points towards another strategic consideration: having the right content to sell.

A long, convoluted speech is unlikely to work successfully here. Your goal should be to talk about things that can be easily demonstrated and are easy to understand.

And the emphasis should be on wrapping it up within 45 minutes and entering your sales pitch for the best results.

5. Well-Timed Promotions.

Suppose it's the weekend and a 50% discount flash sale got announced for 2 days only. There's a real sense of urgency.

However, if the announcement was made over two months ago, no one will remember it when the time comes.

Now, let's suppose you heard about the sale only last week. Would you remember it now? Probably, yes.

It turns out, the time and day of the webinar are not the only significant influences on attendance. The date of the announcement of the webinar is another essential factor in the registration rate.

De Webinar Benchmarks Report found out that 25% of registrations occur on the day of the webinar, whereas 23% of registration occurs more than two weeks before.

You should also plan to announce your webinars numerous times before launch, including via emails, social media, and other teasers.

Making a short promotional video and uploading it on to your social media sites, Reddit, or YouTube accounts can also bring in large numbers of attendees.

On the other hand, if you're looking at promotional emails and sending out invitations by email, some specific days are more effective than others.

As per the same webinar report, Tuesday, Wednesday, and Thursday are the best days to send promotional emails.

Remember, simply promoting your webinar isn't enough. With so much competition in this online space, using the best webinar marketing strategies is vital.

Webinar Software - Summary.

Owing to their impressive and user-friendly features, these are some of the best webinar tools available today.

But the question is which webinar software platform is best for your business. To identify this, you need to take several things into account. For starters, see what your budget is and then compare the features accordingly.

Then you need to identify what size your audience is and what features you might require to engage them. Also, consider things like what features do you need during the event?

What's your end goal? Do you want to boost your conversion rates or need to conduct a poll/survey? It's crucial to select the tool that offers the specific features you need.

The best part is that most of these tools come with a free trial or money-back guarantee, which allows you to test out the product before upgrading to a paid plan. When you find what you are looking for, then you can make the final purchase.

If you're looking for my top pick, I recommend you get started with a 14-day trial of WebinarJam for $1.

Which webinar software do you plan to use?

Verder lezen ter plaatse: If you're just launching your online business, check out my reviews of the best email marketing services en best web hosting software om dit jaar te gebruiken.