Algemeen

Wix vs Squarespace: het kiezen van de beste websitebouwer in 2020

Wix vs Squarespace: het kiezen van de beste websitebouwer in 2020We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Website-bouwers zijn een perfecte oplossing voor opkomende bloggers en kleine bedrijven om een ​​aantrekkelijke website te bouwen zonder hun bank te verbreken. En de beslissing kan op twee van de meest populaire platforms komen: Wix vs Squarespace.

Het internet wordt overspoeld met talloze contentmanagementsystemen (CMS) en websitebouwers, daarom kan het een beetje lastig zijn om de juiste optie te selecteren. Aan de ene kant is er WordPress, een volledig aanpasbaar CMS. Aan de andere kant website-bouwers.

Dit kan vaak intimiderend zijn voor gloednieuwe website-eigenaren, dus we hebben dit artikel beperkt tot de twee populairste website-bouwers - Wix en Squarespace.

Welk platform is het juiste voor jou?

In dit artikel zal ik je helpen bij het kiezen van de beste website-builder door parameters als gebruiksgemak, SEO, ontwerpflexibiliteit, klantenservice, prijzen en meer te bespreken.

Laten we beginnen.

Wix vs Squarespace Breakdown

 • Gebruiksgemak: wat is beter voor beginners?
 • Ontwerpflexibiliteit
 • Functies en tools
 • SEO: die hoger zal scoren in zoekmachines
 • Hulp en ondersteuning
 • Prijzen en pakketten
 • Samenvatting en eindoordeel

Gebruiksgemak van Website Builder

Voordat u naar andere parameters kijkt, moeten de meeste beginners of zelfs experts trouwens letten op gebruiksgemak.

Wat voor nut zouden geweldige functies hebben als je ze niet eens optimaal kunt gebruiken? Daarom heeft het geen zin om te kiezen voor een websitebouwer als je tijdens het gebruik helemaal uit je element bent.

Zowel Wix als Squarespace delen veel verenigende functies. Beide hebben bijvoorbeeld editors met slepen en neerzetten, nog een reden waarom ze vrij eenvoudig te gebruiken zijn. U selecteert eenvoudig het element dat u aan uw website wilt toevoegen en sleept het om het te plaatsen waar u maar wilt. Het kan alles zijn wat u maar wilt, of het nu tekstvakken, afbeeldingen, widgets voor sociaal delen en meer zijn.

Wix is de beste optie als u op zoek bent naar een pure websitebouwer met slepen en neerzetten. Met Wix kunt u de elementen letterlijk slepen en neerzetten volgens uw eigen voorkeur - zo simpel is het.

Aan de andere kant is Squarespace slechts een semi-drag-and-drop website builder. Dit betekent dat u elementen niet precies naar wens kunt slepen en neerzetten en dat het even wennen is om door de websitebouwer te navigeren.

Wix gebruiksgemak

Uw website maken met Wix is extreem eenvoudig, maar het is niet saai - verre van saai eigenlijk. De manier waarop alle elementen bewegen, is leuk, creatief en vol behendigheid. Het beste is dat Wix dit allemaal doet zonder de werking ervan te ondermijnen en geschikt is voor zowel beginners als de technische experts.

En het is niet verplicht om gebruik te maken van slepen en neerzetten. Als je je ongemakkelijk voelt bij deze aanpak, biedt Wix een unieke optie genaamd Artificial Design Intelligence (Wix ADI).

U hoeft alleen wat details over uw website in te voeren, waaronder naam, het doel van uw website, elementen die u in uw website wilt opnemen, het soort thema's dat u het leukst vindt, en meer.

Zodra u alle vereiste gegevens hebt ingevoerd, maakt Wix ADI automatisch een website die het beste aansluit bij uw voorkeur.

Gebruiksgemak van Squarespace

Hoewel Squarespace ook een geweldige optie is voor beginners, is het iets technischer dan Wix of andere platforms zoals Weebly. De leercurve is iets hoger. Zodra u echter aan de lay-out en de gebruikersinterface went, wordt het een stuk eenvoudiger en begint alles op zijn plaats te vallen.

Een groot voordeel van Squarespace is dat u meerdere sjablonen tegelijk voor één website kunt gebruiken. Het toevoegen van inhoud op uw website is ook heel eenvoudig. Klik gewoon ergens op uw website en begin met typen.

WINNAAR: Wix

Wix wint deze ronde eerlijk en vierkant. Hoewel beide websitebouwers gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te omzeilen zijn, had Wix een voorsprong wat betreft beginnersvriendelijker.

Ga aan de slag met Wix.

Ontwerpflexibiliteit

Iedereen wil een supersnelle website bouwen om zijn doelgroep aan te trekken. En het bouwen van een creatieve website is een stuk eenvoudiger met meer ontwerpflexibiliteit en een verscheidenheid aan sjabloonopties. Er zijn ook andere factoren waarmee u rekening moet houden, waaronder hoe gemakkelijk u van het ene thema naar het andere kunt schakelen, zijn de ontwerpen een lust voor het oog, enzovoort.

Laten we eens kijken welke website builder wint op het gebied van ontwerpflexibiliteit en creatieve controle.

Wix-sjablonen

Als je de lange lijst doorbladert Wix-sjablonen, zult u een groot assortiment en kwaliteit van ontwerpen zien. U bent niet beperkt tot enkele sjablonen in sommige speciale domeinen. In plaats daarvan kunt u kiezen uit meer dan 500 aantrekkelijke sjablonen uit verschillende branches, waaronder blogs, fotografen, video's en meer.

Hier zijn nog enkele feiten om te overwegen:

 • Sjablonen zien er professioneel uit en bieden veel witruimte
 • Sjablonen reageren niet volledig. Dit betekent dat om ze mobielvriendelijk te maken, je zelf een paar kleine aanpassingen moet doen.
 • U kunt geen grote wijzigingen aanbrengen in uw bestaande sjabloon zonder de inhoud van uw website volledig te vernieuwen. Je kunt nog steeds kleine dingen zoals kleur, lettertypen, etc. bewerken, maar anders zou je de website helemaal opnieuw moeten opbouwen.

Squarespace-sjablonen

Met Squarespace heb je niet zoveel sjabloonopties als met Wix en zelfs de elementen zijn niet zo gemakkelijk te verplaatsen.

Squarespace is echter flexibeler als het gaat om het wisselen van uw websitesjabloon.

Hier zijn nog enkele feiten om te overwegen:

 • U kunt kiezen uit meer dan 60 professionele en prachtig ontworpen sjablonen
 • Sjablonen reageren volledig en zijn vanaf het begin goed voor mobiele telefoons en tablets
 • Wissel op elk gewenst moment van sjabloon voor uw website zonder u zorgen te maken over het verlies van inhoud.

Sjabloonontwerpen

Als het gaat om een ​​breed scala aan sjablonen, komt Wix naar voren als een niet te evenaren winnaar. Naast de variëteit heeft Wix ook aantrekkelijk ogende sjablonen met responsieve ontwerpen.

Maar als het gaat om het ontwerpen van de sjablonen, wint Squarespace zonder enige twijfel. Het heeft verbluffende sjablonen met minimale kleuren en moderne ontwerpen die verfijning uitstralen. Het is gemakkelijk te onderscheiden dat elke sjabloon met zorg is gemaakt door eersteklas grafische ontwerpers. En het beste is dat ze allemaal direct mobiel reageren.

In een klassiek geval van kwaliteit boven kwantiteit, is Squarespace de onmiskenbare winnaar als het gaat om sjabloonontwerpen.

Aanpassing van sjabloon / thema

Het is duidelijk dat zowel Wix als Squarespace geweldig uitziende sjablonen hebben. Maar hoe mooi de sjablonen ook zijn, u moet nog steeds wijzigingen aanbrengen volgens uw eigen voorkeur.

Met Wix is ​​het aanpassen van een sjabloon uiterst eenvoudig, speciaal ontworpen voor beginners. Slechts een paar klikken en u kunt zowat alles vervangen, inclusief afbeeldingen, tekst, logo, enz. Kies uw sjabloon echter zorgvuldig, want Wix maakt het u onmogelijk om verderop naar een andere sjabloon over te schakelen. U zou uw website helemaal opnieuw moeten opbouwen.

Hoewel Squarespace beperkte opties voor slepen en neerzetten heeft, is het nog steeds een geweldige optie, omdat je zonder gedoe kunt overschakelen naar een andere sjabloon. U kunt ook andere belangrijke wijzigingen aanbrengen, zoals lettertypen, achtergrond, kleur en meer.

WINNAAR: Squarespace.

Als het gaat om ontwerpflexibiliteit, zijn de sjablonen van Squarespace de ultieme winnaar. Het heeft alles wat men nodig heeft in een websitebouwer; professionele en mooi ogende sjablonen, mogelijkheid om halverwege over te schakelen naar een andere sjabloon en een mobiele editor.

Ga aan de slag met Squarespace.

Functies en tools

U heeft een betoverende lay-out voor uw website gemaakt en bent nu klaar om uw bezoekers te verwelkomen ... maar wacht even. Hoewel het maken van een mooi ogende website belangrijk is om meer bezoekers te trekken, maar om ervoor te zorgen dat ze blijven en uw website verder te verkennen, moet u aantrekkelijke functies en opties bieden.

Daarom is het belangrijk om voor de websitebouwer te gaan met betere functies en tools.

Als u een website wilt bouwen zonder zelfs maar één regel code te schrijven, dan is Wix een geweldige optie voor u. Het biedt verschillende tools om websites te bouwen voor verschillende industrieën: e-commerce, bedrijfswebsites en meer.

U hoeft zelfs geen extra tools en functies op te nemen. De meeste aangeboden tools zijn native en zijn direct toegankelijk via het configuratiescherm. Als u echter meer opties wilt, kunt u tools van derden installeren via de Wix App Market.

Het enige mogelijke nadeel is dat de meeste van deze apps beperkte functies hebben in hun freemium-pakket. Om een ​​complete ervaring te krijgen, zou je extra geld moeten uitgeven. U kunt echter nog steeds gratis basisfuncties gebruiken.

Squarespace heeft daarentegen geen extra app-markt zoals Wix. Daarom wordt het aangedreven door een verscheidenheid aan tools en functies binnen het bedieningspaneel zelf.

Zowel Squarespace als Wix hebben uitzonderlijke tools en functies voor drie verschillende functies:

 • E-commerce tools
 • Bloggen-tools
 • Marketing tools

Als u een online winkel bouwt, moet u nadenken over transactiekosten, of u nu een paar of onbeperkte producten wilt verkopen, en

Als het gaat om een ​​nieuwe e-commercesite, delen zowel Wix als Squarespace de meeste van dezelfde primaire functies.

Wix E-commerce

Wix biedt een verscheidenheid aan opties voor e-commercesjablonen en alle opties worden geleverd met verbazingwekkende ingebouwde tools. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn geen commissie, Google Analytics om de prestaties bij te houden, geen advertenties, onbeperkte bandbreedte, tot 50 GB opslagruimte en meer.

Squarespace E-commerce

Squarespace biedt ook aantrekkelijke e-commerce-opties. De eerste optie is voornamelijk bedoeld voor het verhandelen van producten en het verkopen van enkele producten, terwijl de andere thema's worden gebruikt voor rijke gebruikerservaringen.

Nogmaals, net als Wix, biedt Squarespace ook geweldige e-commercefuncties zoals verbeterde, onbeperkte bandbreedte, winkelwagenherstel, e-mailmarketing en meer.

Bloggen-tools

Je eigen blog bouwen is veel meer dan het publiceren van blobs tekst. Daarom zijn extra blogtools en -functies buitengewoon belangrijk om uw blog op te schalen.

Wix kunt u een mooie lay-out kiezen en meteen een blog maken. Het heeft geweldige functies zoals feeds, galerijen, e-mailcampagnes, ingebouwde sjablonen om u te helpen uw blog te laten groeien en deze naar grotere hoogten te brengen. Voor een betere ervaring kun je ook de Wix Blog-app aan je site toevoegen.

Squarespace wordt ook geleverd met geweldige blogtools, allemaal ingebouwd in de WYSIWYG-editor zelf. Vanwege de visueel aantrekkelijke blogsjablonen is Squarespace vooral handig voor blogs van hoge kwaliteit voor fotografie en grafisch ontwerp. Het biedt ook andere handige functies, zoals bijdragen van meerdere auteurs, sociaal delen, categorieondersteuning en meer.

Marketing tools

Uw website gaat zichzelf niet promoten. Om het meer te laten groeien en het bereik te vergroten, heb je een aantal effectieve marketingtools nodig. En zowel Wix als Squarespace snijden geen enkele hoek in als het gaat om hun marketingtools.

Wix's Met een reeks marketingtools kunt u uw e-mailmarketingcampagne een kickstart geven door aantrekkelijke nieuwsbrieven te verzenden. Het helpt je ook om je slagingspercentage bij te houden, je te helpen met socialemediamarketing en meer.

Squarespace helpt u ook bij het uitvoeren van geweldige e-mailcampagnes en het verzenden van aanpasbare en verbluffende e-mailnieuwsbrieven. Andere functies zijn onder meer integratie met sociale-mediaplatforms, ingebouwde analyse en meer.

WINNAAR: HET IS EEN TEKENING

Beide reuzen voor het bouwen van websites bieden een reeks geweldige tools en functies om u te helpen bouw uw website. Hoewel Wix een extra voordeel heeft van de App Store, compenseert Squarespace dit door even verbazingwekkende tools aan te bieden die zijn ingebouwd in het configuratiescherm zelf.

SEO-functies

Hoe meer bezoekers uw website ontvangt, hoe succesvoller u zult zijn. En het genereren van veel verkeer wordt beslist gemakkelijker met een winnende strategie voor zoekmachineoptimalisatie, omdat het u helpt hoger te scoren op de resultatenpagina's van de zoekmachines.

Zowel Wix als Squarespace zijn in dit opzicht de juiste optie. Van het optimaliseren van uw website om deze mobielvriendelijk te maken tot het opnemen van metadata en hooggeplaatste zoekwoorden, deze websitebouwers behandelen zowat elk aspect van SEO.

Andere verenigende functies zijn onder meer het toevoegen van alt-tekst voor afbeeldingen, optimalisatie voor koppen, gratis SSL-certificaat en meer.

Wix SEO

Wix biedt ook een uitgebreide SEO-gids om u op weg te helpen. Zoals verwacht van Wix, is deze gids ontworpen voor beginners die nieuw zijn in deze wereld van SEO.

En dit is het niet! Wix biedt ook Wix SEO Wiz: een persoonlijk configuratieplan om beginnende bloggers te helpen. U hoeft alleen uw gegevens en andere informatie in te voeren, zoals het doel van uw website, enkele zoekwoorden in te voeren die relevant zijn voor uw branche en vervolgens achterover te leunen, Wix doet al het andere voor u.

Wix biedt ook andere ingebouwde functies, zoals:

 • Snelle laadtijd van de pagina
 • Geautomatiseerde mobiele optimalisatie
 • Instant Google Indexering
 • XML-sitemap
 • Standaard metatags

Squarespace SEO

Ondertussen zorgt Squarespace er ook voor om een ​​deel van de te bouwen meest prominente SEO-technieken in elke Squarespace-website.

Ze implementeren verschillende strategieën om uw site hoger te laten verschijnen in de resultaten van zoekmachines, zoals:

 • Genereert automatisch een goede sitemap
 • Biedt gratis SSL-certificaten
 • Reinigt HTML-opmaak
 • Automatische beeldmarkering
 • Ruim URL's op om ze gemakkelijk te laten indexeren
 • Creëert een lichtgewicht versie van webpagina's om een ​​hogere laadsnelheid op mobiele apparaten te garanderen
 • Google-zoekwoordenanalyse

Net als Wix biedt Squarespace ook een grondige gids om beginners te helpen met hun SEO-strategie. Het biedt echter niet hetzelfde gepersonaliseerde stapsgewijze SEO-instellingsproces als Wix.

Ik had ook wat problemen met de Squarespace-sitemap, omdat deze zowel de slash "/" als de niet-trash slash-versies van mijn URL's ophaalde. Dit was een eenvoudig probleem zonder duidelijke oplossing dat van invloed zou kunnen zijn op de ranglijst vanwege dubbele inhoud.

WINNAAR: Wix

Om te beginnen hebben beide website-bouwers fatsoenlijke allround SEO-functies. Ze zullen nooit zo sterk zijn als een WordPress-site. Dankzij de persoonlijke gids en het gebrek aan problemen die ik met Squarespace ben tegengekomen, wint Wix deze ronde.

Ga aan de slag met een Wix-website.

Klantenservice

Het is belangrijk om te weten welke websitebouwer betere klantenondersteuning biedt en hoe snel ze contact met u opnemen.

Stel je voor dat je vast komt te zitten met iets op je website - je kunt je domeinnaam niet koppelen, je zit vast met een ontwerpprobleem, enz. Je hebt een goede klantenservice nodig om je te helpen.

Dat is de reden waarom klantenondersteuning een belangrijke maatregel is om op te letten voordat u een merk gebruikt.

Zowel Wix als Squarespace bieden geweldige klantenondersteuning met verschillende manieren om uw problemen op te lossen. Ze hebben allebei kennisbanken, forums voor klantenondersteuning en stapsgewijze videogidsen.

Wix-klantenondersteuning

Als het gaat om een ​​helpende hand bieden, biedt Wix diverse kanalen voor klantenondersteuning.

Wix biedt hulp en ondersteuning via platforms, zoals:

 • E-mail
 • Sociale mediakanalen
 • Een speciaal ondersteuningscentrum
 • Via de telefoon
 • Stapsgewijze handleidingen
 • Forums
 • Informatieve blogs en artikelen

Klantenservice van Squarespace

Net als Wix biedt Squarespace ook verschillende manieren om zijn klanten te helpen. Afgezien van handleidingen en andere veelvoorkomende functies, biedt Squarespace ook ondersteuning voor livechat. Bovendien heeft Squarespace een beleid voor klantenondersteuning om binnen een uur op elke e-mail te reageren.

Squarespace ondersteunt haar klanten via platforms, zoals:

 • Stapsgewijze handleidingen
 • 24/7 e-mailreactieteam
 • Video workshops
 • Gemeenschapsforums
 • Webinars
 • Live chat
 • Informatieve blogs en artikelen

Tot nu toe hebben zowel Wix als Squarespace bijna vergelijkbare functies voor klantenondersteuning.

Als het echter om hulp op de pagina gaat, is Wix veel beter.

Met Wix heb je toegang tot hulp die is ingebouwd in de bewerkingspagina van je website. Dus wanneer u ergens mee vastloopt, hoeft u de pagina niet te verlaten. Klik gewoon op de optie 'help' en u krijgt toegang tot antwoorden op alle vragen waar u mogelijk hulp bij nodig heeft.

Squarespace biedt daarentegen geen ondersteuning op de pagina. Maar het heeft nog steeds de voorsprong op Wix in termen van zijn indrukwekkende Live Chat-optie.

WINNAAR: Wix

Het is best moeilijk om een ​​uiteindelijke winnaar aan te wijzen als het gaat om hulp en ondersteuning. Zowel Squarespace als Wix hebben hun specialiteiten. Squarespace heeft bijvoorbeeld een ingebouwde Live Chat-functie voor betere klantenondersteuning. Wix biedt daarentegen telefonische ondersteuning. Het is echter de unieke ondersteuning op de pagina van Wix die hem helpt deze ronde te winnen.

Ga aan de slag met Wix.

Website prijzen en pakketten

Zowel Wix als Squarespace zijn buitengewoon populair vanwege hun geweldige plannen en prijspakketten.

Hun pakketten zijn ontworpen om rekening te houden met verschillende doelgroepen, of het nu gaat om kleine tot middelgrote organisaties of grote organisaties met een website van meer dan 30 webpagina's.

Laten we eens kijken naar de plannen die ze aanbieden.

Squarespace-prijzen

Squarespace heeft 4 premium prijsplannen.

De eerste twee plannen zijn het meest geschikt voor eenvoudige websites. De laatste van de twee pakketten is ontworpen voor e-commerce websites.

Het persoonlijke plan, geprijsd op $ 12 per maand (jaarlijks gefactureerd), is perfect voor een eenvoudige, maar toch mooi ogende website. Als u voor het maandabonnement kiest, kost het abonnement u $ 16 per maand. Het biedt geweldige functies voor een starterswebsite, waaronder onbeperkte bandbreedte en opslag, mobiele optimalisatie, websitestatistieken, gratis domein, gratis SSL-certificaat en meer.

Het bedrijfsplan, geprijsd op $ 18 per maand (jaarlijks gefactureerd), is geschikt voor bedrijven van elke omvang. Als het maandelijks wordt gefactureerd, kost het u $ 26 per maand. Ten eerste biedt het alles wat beschikbaar is in het persoonlijke plan, maar met meer eigen functies. Extra functies zijn onder meer pop-ups voor promoties, een Google Ads-tegoed van $ 100, professionele e-mail van Google en meer.

Het basisplan voor uw online winkel, die $ 26 per maand kost wanneer deze jaarlijks wordt gefactureerd, is perfect om uw bedrijf van de grond te krijgen. Wanneer het maandelijks wordt gefactureerd, kost het $ 30 per maand. Als u uw nieuwe e-commerce winkel bouwt, dan is dit het juiste plan voor u.

De belangrijkste kenmerken zijn onder meer krachtige handelsstatistieken, geïntegreerde boekhouding via Xero, afrekenen op uw domein, afdrukken van etiketten via ShipStation en meer. Bovendien biedt het ook alle functies die zijn opgenomen in het bedrijfsplan.

Het geavanceerde plan, geprijsd op $ 40 per maand (jaarlijks gefactureerd), is het meest geschikt voor uw groeiende e-commercebedrijf. Het kost u $ 46 wanneer u maandelijks wordt betaald.

Het biedt een aantal krachtige functies, zoals automatisch herstel van de winkelwagen, cadeaubonnen met uw marketingcampagnes, flexibele kortingen, enzovoort.

Wix-prijzen

Wix biedt meer gediversifieerde opties qua pakketten en prijzen.

Het heeft in totaal een breed scala van zeven Premium-abonnementen. Deze plannen zijn verder onderverdeeld in websiteplannen en bedrijfs- en e-commerceplannen.

Websiteplannen biedt alle belangrijke functies die nodig zijn om uw website te laten werken en deze te schalen om meer bereik te krijgen. Ondertussen zijn bedrijfs- en e-commerceplannen meer geschikt om uw online winkel te runnen en kunt u betalingen via uw site accepteren via PayPal en creditcard.

Wix-plannen

De Combinatieplan, geprijsd op $ 11 per maand, is het goedkoopste plan dat door Wix wordt aangeboden. Hoewel het een geweldig plan is als u alleen de kneepjes van uw website leert, maar het is niet ideaal voor een langetermijnplan. Het Combo-abonnement biedt minimale basisfuncties zoals 3 GB opslag en 2 GB bandbreedte, domeinconnectiviteit, verwijdering van Wix-advertenties en 1 jaar gratis domeinvoucher (alleen jaarabonnementen).

De Onbeperkt abonnement, geprijsd op slechts $ 14 per maand, is perfect voor freelancers en bloggers. Het heeft alle reguliere functies die je nodig hebt om hun freelancingsbedrijf of blog een kickstart te geven. Functies omvatten domeinconnectiviteit, verwijdering van Wix-advertenties, 10 GB opslag en onbeperkte bandbreedte, en Wix-vouchers en Premium-apps. Je kunt er ook maximaal 1 uur video mee uploaden.

Nu kunt u voor $ 19 per maand baat hebben Wix's Pro-plan, een van de meest populaire websiteplannen die beschikbaar zijn. Het wordt geleverd met geweldige functies zoals meer opslagruimte (tot 20 GB) en de mogelijkheid om tot 2 uur aan video te uploaden Wix-video, aangepast domein, professioneel logo, onbeperkte bandbreedte en nog veel meer.

Vervolgens heb je het VIP-plan, die de meeste functies deelt met het Pro-abonnement, behalve enkele extra functies zoals prioriteitsondersteuning. Dit betekent dat u een op prioriteit gebaseerde klantenservice krijgt zonder langer te wachten. Het kost $ 29 per maand.

Wix E-commerceplannen en prijzen

Bedrijfs- en e-commerceplannen van Wix zijn perfect voor het opschalen van uw online winkel.

De drie plannen zijn als volgt:

Het Business Basic-abonnement kost $ 20 per maand en is perfect voor een nieuwe e-commerce winkel. Met dit plan kunt u alleen online betalingen binnen uw website accepteren en ook meer functies gebruiken, zoals een gratis domein voor 1 jaar, een site-booster-app, Google Analytics, enzovoort.

Vervolgens biedt Wix aan Business Unlimited Plan, geprijsd op $ 25 per maand, voor extra functies zoals een professioneel logo, logo-bestanden op sociale media, toestemming om video's van maximaal 10 uur te uploaden en nog veel meer.

Tenslotte Wix biedt de VIP-bedrijfsplan voor $ 35 per maand. Met dit abonnement krijgt u de volledige reeks indrukwekkende functies zoals prioriteitsreactie, VIP-ondersteuning en alle functies die beschikbaar zijn in het Business Unlimited-abonnement.

OPMERKING: alle Premium-abonnementen die door Wix worden aangeboden, verschillen van land tot land.

WINNAAR: Wix.

Dankzij het gratis abonnement en meer gediversifieerde, kosteneffectieve aanbiedingen, wordt Wix de ultieme winnaar. In vergelijking met Wix kosten de plannen van Squarespace meer en krijg je niet zoveel extra's. Uiteindelijk heeft een e-commerceplatform zoals Shopify misschien meer functionaliteit, maar Wix is ​​hier de duidelijke winnaar.

Ga aan de slag met Wix.

Samenvatting en eindoordeel

Na zorgvuldig alle functies te hebben geëvalueerd, is het veilig om te zeggen dat Wix de winnaar is, zij het met een kleine marge. Beide websitebouwers delen veel gemeenschappelijke functies, maar slechts een paar extra elementen zijn voldoende om een ​​verschil te maken.

Uiteindelijk hangt het af van uw voorkeuren en vereisten. Als u de meeste waarde voor uw geld wilt, dan is Wix de juiste optie voor u. Als je echter van klassieke, minimale sjabloonontwerpen houdt, dan is Squarespace de perfecte keuze.

Ga aan de slag Wix vandaag.

Om u te helpen uw beslissing te bevestigen, vindt u hier een perfecte FAQ op basis van enkele belangrijke vragen over Wix en Squarespace.

Veelgestelde vragen (FAQ's)

1. Voor wie is Wix bedoeld?

Als u helemaal nieuw bent in website-ontwikkeling, dan Wix is de juiste optie voor jou. En als de gedachte om je eigen domein te hosten en WordPress-plug-ins te beheren moeilijk klinkt, is Wix een goede keuze.

Het heeft over het algemeen een betere functionaliteit dan zowel Squarespace als Weebly. Met on-site hulp bij het bewerken en een eenvoudige editor voor slepen en neerzetten, heb je geen voorkennis nodig over website-ontwikkeling. Wix is ​​ook perfect voor solo-ondernemers, kleine tot middelgrote bedrijven en persoonlijke websites.

2. Wie moet Squarespace gebruiken?

Squarespace is perfect voor creatieve industrieën. Hun sjablonen stralen klasse en verfijning in overvloed uit. Hoewel het ook perfect is voor beginners, moet je nog een beetje kennis hebben van technische aspecten. Squarespace is perfect voor fotografen, grafisch ontwerpers en kunstenaars die hun portfoliosites willen bouwen.

3. Welke website builder is gemakkelijker te gebruiken?

Zoals hierboven vermeld, is Wix zonder twijfel een van de gemakkelijkste en meest beginnersvriendelijke websitebouwers op internet. U kunt letterlijk gewoon een element kiezen en het op de website neerzetten waar u maar wilt. Squarespace is ook vrij eenvoudig te gebruiken, maar Wix is ​​gewoon iets anders in termen van gebruiksgemak.

4. Welke website builder is beter in termen van sjabloonontwerpen?

Squarespace wint hier, zonder twijfel. Hoewel Wix meer sjablonen biedt, is Squarespace op het gebied van visuele aantrekkingskracht een klasse apart. Dit wil niet zeggen dat Wix geen mooi ogende sjablonen biedt, maar de sjablonen die door Squarespace worden aangeboden, zijn zorgvuldig ontworpen door professionals om de beste visuele esthetiek aan uw website te bieden.

5. Welke websitebouwer biedt meer waar voor uw geld?

Na het opsplitsen van de website-plannen voor beide website-bouwers, zou het veilig zijn om te zeggen dat Wix een betere prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het biedt niet alleen meer gevarieerde plannen, maar biedt ook goedkopere opties voor mensen die in het begin niet meer willen uitgeven. Bovendien heeft Wix ook een gratis pakket.

6. Welke websitebouwer heeft betere klantenondersteuning?

Zowel Wix als Squarespace hebben uitstekende ondersteuning en kennisbanken, maar Wix heeft een lichte overhand dankzij de ingebouwde ondersteuning en telefonische ondersteuning. Wix is ​​ook zeer uitgebreid en biedt ook stapsgewijze handleidingen om u te helpen bij het opzetten van uw website. Squarespace is niet ver achter, inclusief een direct beschikbare Live Chat-optie.

Uiteindelijk is het een close call, maar ik raad Wix aan.

Jij kan ga aan de slag met Wix.com en probeer ze vandaag gratis uit.

Ik hoop dat deze uitgebreide Wix vs Squarespace-gids je heeft geholpen om te beslissen hoe je aan de slag kunt gaan bij het bouwen van je nieuwe website.

Verder lezen ter plaatse: Je kunt meer recensies van mijn top lezen website bouwers, webhostingservices, en e-commerceplatforms om u te helpen beslissen welk platform het beste bij uw bedrijf past.