Algemeen

Elon Musk onthulde de nieuwe plannen van SpaceX met betrekking tot hun missie naar Mars

Elon Musk onthulde de nieuwe plannen van SpaceX met betrekking tot hun missie naar MarsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tijdens de International Space Station Research and Development Conference 2017, die op 17 en 20 juli werd gehouden, ging Elon Musk met ISS-programmamanager Kirk Shireman zitten om het grote publiek updates te geven over de toekomstige inspanningen van SpaceX. De ruimtevaartondernemer somde ook de verschillende successen op die SpaceX heeft behaald sinds de laatste ISS-conferentie twee jaar geleden. Hij sprak over het ongekende succes van SpaceX in termen van het landen van de eerste trap boosters van verschillende Falcon 9-raketten als de belangrijkste prestatie van het bedrijf, evenals het onthullen van nieuwe informatie over de missie van zijn bedrijf om Mars te koloniseren.

SpaceX zal ook proberen om de booster van de tweede trap te landen

De CEO van SpaceX onthulde dat ze voor toekomstige lanceringsactiviteiten zullen proberen "de tweede fase terug te brengen" naar de aarde, wat ongeveer kost 20% van de algemene missie. Bovendien beweerde Musk dat het herstellen van de laadstroomkuip tegen het einde van dit jaar ook mogelijk zou zijn. De belangrijkste prioriteit van SpaceX in het komende jaar is echter om te werken aan hun volgende generatie ruimtevaartuigen, de Dragon 2, die astronauten van Amerikaanse bodem zal lanceren en naar het ruimtestation zal brengen. De pensionering van het Space Shuttle-programma betekent dat het een aantal jaren geleden is dat astronauten werden gelanceerd vanaf de Amerikaanse bodem en Elon Musk gelooft dat het brengen van zowel vracht als mensen naar het ruimtestation "geweldig zal zijn om het publiek in vuur en vlam te zetten".

[Afbeeldingsbron: SpaceX via Flickr]

SpaceX kiest voor een nieuwe landing op Mars

Een van de grootste krantenkoppen die uit de R & D-conferentie van het ISS naar voren kwamen, zijn de plannen van Musk voor de missie van SpaceX naar Mars. Als ruimteliefhebber en voorstander van het koloniseren van Mars, onthulde Musk dat SpaceX hun landingsstrategieën op Mars anders zal benaderen dan hun eerdere plannen.

"Er was een tijd dat ik dacht dat de Dragon-benadering om op Mars te landen, waar je een hitteschild op de basis en aan de zijkant gemonteerde stuwraketten hebt, de juiste manier zou zijn om op Mars te landen", zei Musk tijdens de R & D-conferentie van het ISS in Washington DC.

[Afbeeldingsbron: SpaceX via Flickr]

Vanuit een landingssysteem op basis van een boegschroef wil het ruimtevaartbedrijf een ruimtevaartuig met parachutes achtervolgen om de kans op een crash op het oppervlak van Mars te verkleinen. Hun nieuwe plan zou echter moeten voldoen aan de strikte veiligheidsvoorschriften van NASA.

"Het zou enorm veel moeite hebben gekost om dat te kwalificeren voor veiligheid, met name voor het vervoer van de bemanning", zei hij over het nieuwe Marslandingsplan van SpaceX.

Als gevolg hiervan is het nieuwe Mars-ruimtevaartuig dat de Red Dragon zal vervangen bedoeld om klein te zijn en minder te kosten dan eerdere ontwerpen. Sommige bronnen zeggen dat dit nieuwe ruimtevaartuig over een paar weken rond september zal worden onthuld.

Een ruimteondernemer en NASA-fanboy

Met 2017 na het halfjaar, bevestigde Musk ook dat SpaceX in de resterende maanden van het jaar nog ongeveer een dozijn ruimtemissies zal uitvoeren. Deze lanceringen omvatten het landen van de boosters van de eerste trap terug naar een van de droneschepen van het bedrijf.

Elon Musk sprak zijn oprechte dank uit aan NASA voor het vertrouwen dat SpaceX belangrijke missies voor hen zou uitvoeren. En als fan van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap vertelde Musk dat hij een tijdje het wachtwoord "I love NASA" gebruikte voor zijn e-mailaccounts. De ruimte-ondernemer sprak veel over de missies van SpaceX voor NASA en we kunnen niet anders dan denken dat de twee misschien, heel misschien, hun krachten bundelen met hun poging om de eerste mensen te zijn die op Mars landen.

Je kunt het volledige interview van Elon Musk van de ISS R & D-conferentie een paar dagen geleden vanaf hier bekijken.

Bronnen: New Scientist, iGadget Pro via YouTube

ZIE OOK: Elon Musk zegt dat hij ‘verbale overheidsgoedkeuring’ heeft gekregen om een ​​ondergrondse hyperloop tussen New York en DC te bouwen


Bekijk de video: What Will SpaceX Do When They Get To Mars? (Augustus 2022).