Algemeen

NASA staat op het punt een 6 uur durende ruimtewandeling te livestreamen vanaf het ISS

NASA staat op het punt een 6 uur durende ruimtewandeling te livestreamen vanaf het ISSWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vergat je Netflix-binge en bekijk in plaats daarvan het NASA-kanaal. Het internationale ruimtestation ISS zendt zes uur lang zijn happenings uit. Dit omvat de volgende ruimtewandeling.

Beginnend bij 10.00 uur EDTkun je goed opgeleide kosmonauten en onderzoekers zien doen waar ze goed in zijn in de meest gekke omstandigheden. Twee Russische leden van de Expeditie 52-bemanning zullen de aanbevolen ruimtewandelaars zijn. Zowel commandant Fyodor Yurchikhin als boordwerktuigkundige Sergey Ryazanskiy hebben veel ruimtewandeltijd onder hun riem. Yurchikhin heeft al acht wandelingen gemaakt en Ryazanskiy heeft er drie. Volgens NASA hebben de twee hun pakken sinds vorige week voorbereid.

ISS-wandeling tijdens de STS-166-missie. De ruimtewandeling van vandaag zou ons zulke beelden kunnen opleveren. [Afbeeldingsbron: NASA / Wikipedia]

Welke spannende dingen staan ​​er dan gepland tijdens die zes uur durende excursie? Is het boeiender dan eenGame of Thrones marathon? Welnu, het heeft alle mogelijke mogelijkheden, vooral als je bedenkt dat a) dit het echte leven is en b) alles wat het ISS doet onze wereld beïnvloedt op een manier waar die onderzoekers nooit de eer voor krijgen.

Huidige ISS-astronaut Paolo Nespoli concentreert zich tijdens zijn wekelijkse onderzoek op spieratrofie in de ruimte [Afbeeldingsbron: NASA-blogs]

De eerste zijn de twee mannen die de Pirs-luchtsluis verlaten. Ze sturen dan vijf nanosatellieten om in een lage baan om de aarde te werken. Elke nanosatelliet wordt geleverd in ongeveer 11 lbs (5 kg), maar ze doen zoveel in een klein pakket. Een van de nanosatellieten zal er 3D-printen omheen hebben. De 3D-geprinte omhulsels zullen specifiek testen hoeveel additieve materialen standhouden in de baan van de aarde.

Er zijn ook twee enorme jubilea voor de twee Russen. Eén satelliet herdenkt de 60ste verjaardag van Spoetnik 1 en ook de 160ste verjaardag van Konstantin Tsiolkovsky. Tsiolkovsky staat bekend als een van de grondleggers van de moderne raketten en ruimtevaart. Zijn onderzoek legde de basis voor het Sovjetruimteprogramma - en de baanbrekende successen ervan.

Yurchikhin en Ryazanskiy zullen ook residu-monsters verzamelen aan de zijkant van het ISS. Ze zullen wat onderhoud plegen door stutten en meer leuningen te bevestigen voor latere ruimtewandelaars.

Met de komst van twee nieuwe bemanningsleden heeft @Space_Station nu 5 mensen aan boord. Het luik ging open om 11:25 uur ET https://t.co/mzKW5uDsTipic.twitter.com/VaPbtvw0CP

- NASA (@NASA) 20 april 2017

Als dat saai klinkt, laat de recente geschiedenis zien dat zelfs de gemakkelijkste taken niet zwak zijn in de ruimte. Tijdens een ruimtewandeling in april 2017 lieten veteraanastronauten Peggy Whitson en Shane Kimbrough per ongeluk een stukje afscherming vallen. Dat stuk afscherming zweefde langzaam weg van de twee, en de hele gebeurtenis (inclusief de verbijsterde en bezorgde reacties van Control) werd op film vastgelegd.

Peggy Whitson maakte eerder dit jaar records toen ze de langste tijd neerzette die een vrouw in de ruimte heeft doorgebracht. Ze liep maar liefst zeven uur en vier minuten op 24 maart. Ze is ook een van de oudste vrouwelijke astronauten, en ze is zeker een van de oudste vrouwen die ooit een ruimtewandeling hebben gemaakt. In totaal heeft Whitson alleen al 51 uur ruimtewandeltijd verzameld.

Whitson is nog steeds op het ISS, maar het is de tijd van de kosmonaut om deze ruimtewandeling in de schijnwerpers te zetten. Dus als je toegewijd bent aan een zaak die groter is dan de Iron Throne of voor de negende keer naar The Office kijkt, kijk dan later vandaag (17 augustus) naar NASA Live. Houd er rekening mee dat de stream om 10.00 uur EDT (Eastern Daylight Time) begint, maar de mannen zullen de luchtsluis dichterbij om 10:45 uur verlaten.

Via NASA

ZIE OOK: SpaceX's Dragon Spacecraft levert ijs en een verjaardagstaart aan ISS


Bekijk de video: ISS - International Space Station - Inside ISS - Tour - Qu0026A - HD (Augustus 2022).