Algemeen

Budgetmaatschappij wil alle stoelen uit vliegtuigen verwijderen voor goedkopere vluchten

Budgetmaatschappij wil alle stoelen uit vliegtuigen verwijderen voor goedkopere vluchtenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Net toen je dacht dat budgetmaatschappijen niet ongemakkelijker konden worden, overweegt VivaColombia plannen om alle stoelen uit de vliegtuigen te verwijderen en passagiers te laten staan. Door de stoelen te verwijderen, krijgt de luchtvaartmaatschappij meer ruimte om passagiers in te persen, wat op zijn beurt de vliegkosten moet verlagen.

De luchtvaartmaatschappij wil vliegreizen openstellen voor een bredere Colombiaanse markt. In een recent interview met de Miami Herald bevestigde William Shaw, de oprichter en CEO van de echte no-nonsense luchtvaartmaatschappij: "Er zijn op dit moment mensen die onderzoeken of je rechtop kunt vliegen. We zijn erg geïnteresseerd in alles dat reizen goedkoper maakt. "

De budgetmaatschappij voegt vijftig nieuwe Airbus 320's toe aan haar vloot. Een stap die het vooraan plaatst in de groeiende toeristische markt van het land. De binnenkort toe te voegen vliegtuigen zullen lagere exploitatiekosten en meer stoelen hebben dan de vorige vliegtuigen. De eerste van de nieuwe vliegtuigen zullen in 2018 beginnen te vliegen. Hoewel er geen serieuze plannen zijn om de stoelen uit vliegtuigen te halen, is het niet de eerste keer dat het idee ronddoolt.

Verticale stoelen op vluchten

Meer dan tien jaar geleden werkte Airbus aan een concept waarmee passagiers op een verticale stoel konden worden vastgemaakt. En in 2010 speelde Ryanair met het idee. Michael O'Leary, CEO van Ryanair, zei destijds: "Een vliegtuig is" gewoon een bus met vleugels ", zei hij:" Als er ooit een crash op een vliegtuig heeft plaatsgevonden, God verhoede, een veiligheidsgordel zal je niet redden. Je hebt geen veiligheidsgordel nodig in de Londense metro. Je hebt geen veiligheidsgordel nodig in treinen met een snelheid van 200 km / u. " Hij vergeleek staande 'stoelen' in het vliegtuig met een barkruk met veiligheidsgordels.

Geen enkele luchtvaartautoriteit, in welk land dan ook, heeft ontwerpen voor verticale stoelen goedgekeurd. De Colombiaanse directeur van de burgerluchtvaart, Alfredo Bocanegra, vertelde RCN-radio dat hij het idee niet goedkeurt. "Mensen moeten reizen als mensen," zei hij. "Iedereen die met het openbaar vervoer heeft gereden, weet dat het niet de beste is als je staat." Het is moeilijk voor te stellen dat het concept populair zou zijn bij consumenten, behalve de kortste vluchten.

Tenzij het ontwerp van de ‘staande stoel’ je echt aan een paal vastbond, lijkt het staan ​​tijdens een vlucht gewoon echt gevaarlijk en vermoeiend. Op bijna alle vluchten wordt enige mate van turbulentie ervaren. Zelfs de kleinste beweging in de lucht kan chaos veroorzaken tijdens een staande vlucht.

Budgetmaatschappijen hebben er de afgelopen jaren alles aan gedaan om de ticketprijzen te verlagen. De meesten bieden de stoel nu alleen aan als onderdeel van uw aankoop, tassen, eten en entertainment komen allemaal met extra kosten. Maar desondanks verkopen goedkope luchtvaartmaatschappijen de reguliere luchtvaartmaatschappijen. Bedrijven als VivaColombia en Ryanair hebben de deuren van reismogelijkheden naar nieuwe markten niet geopend via goedkope vluchten. Dus als je een goedkope vakantie kunt krijgen, denken we hetzelfde als Shaw die zegt: "Wat maakt het uit als je geen entertainmentsysteem aan boord hebt voor een vlucht van een uur? Wat maakt het uit dat er geen marmeren vloeren zijn ... of dat je geen gratis pinda's krijgt? "


Bekijk de video: 10 tips om goedkoop op vakantie te gaan. Samantha van der Leest (Augustus 2022).