Algemeen

Licht wordt voor het eerst als geluid opgeslagen

Licht wordt voor het eerst als geluid opgeslagenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wetenschappers hebben zojuist op licht gebaseerde informatie op een computerchip opgeslagen als een geluidsgolfbestand. Het team vergelijkt de prestatie met het vastleggen van bliksem als onweer. Dit zou kunnen betekenen dat de wereld slechts een paar gigantische stappen heeft gezet in de richting van op licht gebaseerde computers en gegevensoverdracht op lichte snelheid.

Decennia lang waren ingenieurs die lichtinformatie op een microchip wilden zetten, gefrustreerd door de snelheid van het licht. Er zijn pogingen gedaan om chips te versnellen om het licht te verwerken, maar niets leek te werken. Onderzoekers van de University of Sydney in Australië zijn erin geslaagd het onwaarschijnlijke te bereiken. Ze besloten in plaats van te proberen de verwerking van een chip te versnellen, ze konden het licht vertragen en omzetten in geluid.

"De informatie in onze chip in akoestische vorm reist met een snelheid die vijf orden van grootte langzamer is dan in het optische domein", zegt projectleider Birgit Stiller. "Het is als het verschil tussen donder en bliksem."

Stiller werkte samen met hoofdauteur Moritz Merklein om een ​​vertraging te creëren, een kloof die ontstaat door het licht te vertragen door het als een geluidsgolf te gebruiken. Door deze vertraging kunnen de gegevens kort worden opgeslagen, net lang genoeg zodat de chip informatie kan verwerken en ophalen.

In feite zou dit kunnen betekenen dat computers zowel gegevens die door licht worden geleverd kunnen interpreteren als die informatie langzaam genoeg kunnen krijgen om er iets mee te doen. Technologiebedrijven hebben het grootste deel van een decennium gestreden om deze technologie te perfectioneren, maar zijn tegen talloze wegversperringen aan gelopen (vooral in de snelheid van het licht). Merklein, die ook promovendus is aan de Universiteit van Sydney, merkte op dat zijn project mogelijk heeft bijgedragen aan het oplossen van die problemen.

"Om [op licht gebaseerde computers] een commerciële realiteit te laten worden, moeten fotonische gegevens op de chip worden vertraagd zodat ze kunnen worden verwerkt, gerouteerd, opgeslagen en benaderd", zei Merklein.

Co-auteur Benjamin Eggleton zei: "Dit is een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van optische informatieverwerking, aangezien dit concept voldoet aan alle vereisten voor huidige en toekomstige generatie optische communicatiesystemen."

Waarom moeite doen met op licht gebaseerde computers?

Eggletons gedachten lijken misschien wat optimistisch, maar hij heeft er alle recht toe. Computers die met de snelheid van het licht werken en de kracht van licht gebruiken, kunnen een revolutie teweegbrengen in de computerwereld. Op licht gebaseerde computersystemen kunnen 20 keer sneller werken dan de gemiddelde laptop op de markt. Het verhoogt de bandbreedte aanzienlijk. Ze oefenen geen warmte uit. Ze zullen batterijsystemen niet leegmaken. Deze voordelen komen omdat ze theoretisch gegevens via fotonen in plaats van elektronen overdragen.

Momenteel zijn IBM en Intel twee van de grootste zakelijke geesten in het op licht gebaseerde computerspel. Op dit moment kunnen wetenschappers informatie relatief gemakkelijk op foto's coderen; dat is hoe optische vezels werken. Maar zoals het Australische team ontdekte, is het een stuk moeilijker om die informatie op een chip te krijgen.

De voordelen van op licht gebaseerde computers lijken zowel waanzinnig praktisch als te futuristisch gezien de huidige staat van een alledaagse computer. Op licht gebaseerde computers kunnen ook de prestaties van kunstmatige intelligentie verbeteren. In de zomer ontwikkelden onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology een theoretische, op licht gebaseerde computerwereld voor deep learning-technologieën. Kortom, het MIT-team kwam erachter dat op licht gebaseerde gegevens zouden voorkomen dat de hoofden van onze AI-robots oververhit raken.

Nu onderzoekers erin zijn geslaagd om het licht lang genoeg te 'vertragen' om de voordelen van op licht gebaseerde computers te kunnen plukken, zou het een revolutie teweeg kunnen brengen in de alledaagse technologie binnen handbereik.


Bekijk de video: Gratis opfristraining Lesgeven met Teams - 4 januari 2021 (Augustus 2022).