Algemeen

In deze 'Rage Rooms' kunnen gestreste gasten hun woede wegnemen

In deze 'Rage Rooms' kunnen gestreste gasten hun woede wegnemenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mensen gaan op verschillende manieren met woede om. Sommige mensen hebben een diepe inademing en een lange uitademing nodig om te kalmeren. Anderen kunnen nippen aan een hete kop thee en de stress van de wereld om hen heen laten vervagen. Er is echter een redelijk groot deel van de bevolking dat therapie vindt in het slaan van dingen. (Let op, we zeiden 'dingen' en niet 'andere mensen'.) Een recreatiecentrum in Canada helpt gasten hun grootste frustraties te verwerken door ze items in een Rage Room te laten vernietigen.

De Thundrdome in Calgary geeft deelnemers de vrijheid om alles kapot te maken wat ze willen (behalve elkaar).

"Je gaat naar binnen en mag dingen kapotmaken", zei Thundrdome-directeur Punteha Farzadmanesh in een interview met CBC News.

Thundrdome zal je voorzien van dingen om te breken

Vanaf $ 20 kun je eindelijk de oude rotzooi van je ex-vriendin kapot maken die ze met rust heeft achtergelaten. Wil je je eigen items niet verslaan? De Thundrdome zorgt voor dingen voor je. Voor $ 35 per persoon krijgt u 8 kleine items, 5 middelgrote items en 3 grote items. Voor $ 45 per persoon kunnen jij en je collega's frustraties wegnemen omdat ze zich ondergewaardeerd voelen op kantoor. En ja, het pakket met kantoorthema's klinkt bijna identiek aan die scène uit Kantoor ruimte. Ze hebben zelfs een printer inbegrepen.

De Rage Room is alleen beschikbaar voor personen van 18 jaar of ouder. (Sorry, tieners, maar je zult je moeten houden aan het gebruik van valse Hulk-handen om je agressie kwijt te raken.)

De Thundrdome biedt tal van andere opties voor plezier, maar het is de Rage Room die volgens de directeur echt van de grond komt.

"De feedback die we krijgen is onwerkelijk", zei Farzadmanesh. "Iedereen is zo opgewonden, zo blij."

Nadat je het pakket naar keuze hebt geboekt (zeker de kantooroptie), ontmoet je een instructeur die je de regels van de Rage Room geeft.

"Wij bieden volledige beschermende uitrusting. Je draagt ​​een gezichtsmasker, borstbeschermer, overall, handschoenen en je moet schoenen met gesloten neus hebben", zei Farzadmanesh. "Veel mensen met bureautaken zijn enthousiast om printers kapot te maken. Je kunt ook je eigen breekbare items meenemen naar de faciliteit, maar we inspecteren ze graag om er zeker van te zijn dat er niets schadelijk is."

De Rage Room-website merkt op dat er doelen zijn opgegeven. De hoofdregel van de Rage Room is dus dat je nooit iemand anders met je materiaal moet slaan. Deze regel geldt voor bijna alle rage rooms over de hele wereld. En er komen er honderden bij.

De Wrecking Club in Manhattan is een andere populaire woedekamer. Er is ook de Anger Room die in 2008 in Dallas, Texas werd geopend. Volgens de New York Times kwamen er massaal klanten opdagen tijdens de meest recente presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Rage Rooms zijn over de hele wereld ontstaan, ook in landen als Australië, Singapore en Boedapest. Het laat alleen maar zien dat woede een universele emotie is.

Voordelen van "Hulk Smashing" als therapie

"Vernietigingstherapie" lijkt eeuwen oud te zijn, maar wetenschappers waren er pas de laatste tien jaar serieus over nagedacht. "Destructotherapie" wordt verondersteld te zijn ontstaan ​​door een Spaanse ondernemer in 2003. Hij wilde zijn werknemers helpen woede te uiten in een veilige ruimte en vervolgens in staat zijn om door die acties te praten met een therapeut. Sinds het van de grond kwam, heeft destructotherapie grotendeels plaatsgevonden in open velden (verwijs terug naar dat iconische Kantoor ruimte scène) of veilige woedekamers.

Wat betreft de wetenschap erachter? Er zijn geen uitgebreide onderzoeken geweest naar de effecten van het kapot slaan van items op de hersenen. Die fysieke activiteit zal echter zeker wat endorfine vrijmaken en een beetje een beter humeur creëren. Die hypothese is duidelijk nog niet getest.


Bekijk de video: A great form of stress relief: Smashsonian rage room opens in Warner Robins (Augustus 2022).