Algemeen

8 uitvindingen van tieners die de wereld willen veranderen

8 uitvindingen van tieners die de wereld willen veranderenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel de meesten van ons tieners associëren met laat uitslapen, selfies maken, over het algemeen niet opruimen en computerspelletjes spelen, gebruiken sommigen hun tijd verstandig.

Deze acht tieners blinken niet alleen uit op school, maar hun productiviteit, innovatie en vindingrijkheid hebben een aantal interessante uitvindingen gecreëerd die ons leven een nieuwe vorm kunnen geven.

1. DIY brailleprinter

De eerste plaats op onze lijst met uitvindingen is behoorlijk ingenieus. Op 13-jarige leeftijd slaagde Shubham Banerjee erin om een ​​werkende brailleprinter te maken nadat hij had geleerd over de kosten van brailleprinters. Shubham gebruikte een LegoMindstorms EV3-kit en ongeveer $5 hardware van Home Depot om de klus te klaren. De Braigo V1.0 genaamd, is aanzienlijk goedkoper dan andere brailleprinters op de markt die de neiging hadden om binnen te komen $2,000 een stuk in die tijd!

Dat is nogal een korting.

Met rond 285 miljoen visueel gehandicapte personen over de hele wereld volgens de Wereldgezondheidsorganisatie, kan dit apparaat in de nabije toekomst van onschatbare waarde blijken te zijn. Shubham lanceerde in 2015 een startup, Braigo Labs, met zijn ouders. Braigo Labs hebben sindsdien een app en een webplatform uitgebracht dat blijft groeien om deze innovatieve technologie verder te ontwikkelen.

In het laatste nieuws hebben ze investeringen van Intel aangetrokken.

2. Pedaalaangedreven wasmachine

Noodzaak is de moeder van alle uitvindingen, en deze gadget belichaamt zeker die zin. Dit is vooral relevant voor onze volgende tieneruitvinder. Remya Jose, een 14-jarige uit India, werd gevraagd om de was te doen toen haar moeder ziek werd.

Remya was duidelijk niet onder de indruk van de hoeveelheid tijd en energie die nodig was om kleren met de hand te wassen in de nabijgelegen rivier. Ze nam een ​​aantal gerecyclede fietsonderdelen om een ​​apparaat te maken dat tijd en energie bespaart en je tegelijkertijd fit houdt.

Dit apparaat zal duidelijk talloze toepassingen hebben in gebieden zonder elektriciteit, of bij degenen die tijd willen besparen op training en klusjes.

3. Waterzuiveraar en stroomgenerator

Cynthia Sin Nga Lam, uit Australië, heeft het probleem van de levering van stroom en schoon water aan afgelegen delen van de wereld op 17-jarige leeftijd misschien net opgelost. Met miljoenen mensen over de hele wereld zonder elektriciteit of schoon water, besloot ze om beide aan te pakken. met één oplossing.

Het H2Pro-apparaat van Cynthia maakt gebruik van fotokatalyse (met behulp van licht om chemische reacties te versnellen) om water te steriliseren. De reactie, als een bonusproduct, maakt waterstof vrij waarvan Lam denkt dat het kan worden gebruikt om elektriciteit te produceren met verdere verbeteringen.

Het apparaat van Cynthia was een van de 15 uitvindingen die de finalist van de Google Science Fair voor 2014 maakten.

4. Poepkracht

In 2013 opende de Maseno School in Kenia zijn nieuwe slaapzalen voor meer dan 700 studenten. Het gebied rond de gebouwen rook vaak naar latrines en defecte riolering. Dit vervuilde ook de lokale watervoorzieningen.

Leroy Mwasary en vier vrienden besloten om met een oplossing te komen, een menselijke afvalbioreactor die afval zou omzetten in schone kookbrandstof voor de keuken. Een paar jaar snel vooruit en Leroy, nu oprichter van Greenpact, wil biogas leveren aan meer dan zes miljoen Kenianen die geen adequate sanitaire voorzieningen en betrouwbare brandstofbronnen hebben.

5. Zelfreinigende deurklink

Sun Ming Wong van 17 jaar en King Pong Li van 18 jaar ontwikkelden een deurklink die bacteriën doodt. De tieners wisten dat microben worden verspreid door contact, van deurklinken tot winkelwagentjes. Ze besloten op zoek te gaan naar een materiaal dat bacteriën ter plaatse adequaat zou doden.

Hun zoektocht bleek vruchtbaar na het gebruik van titaniumoxide. Hun handvatten hebben niet alleen een coating van titaniumoxide, maar ook een LED-lampje dat in het handvat is geïntegreerd om de compound te activeren. Er wordt gezegd dat hun oplossing kan vernietigen 99.8% van alle bacteriën en virussen.

Het hele apparaat kost ook maar rond $13, waardoor het voor de meesten een betaalbare keuze is.

6. Waarschuwingsapparaat voor dementerende patiënten

Kenneth Shinozuku, een 15-jarige uit New York, won onlangs een wetenschapsprijs van $ 50.000 voor zijn draagbare sensoren die mobiele waarschuwingen sturen wanneer dementiepatiënten van hun bed afdwalen. Hij werd geïnspireerd door zijn grootvader die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Kenneth merkte dat zijn grootvader vaak midden in de nacht uit zijn bed dwaalde en zichzelf bezeerde.

Zijn oplossing was om draadloze sensoren met munten te ontwikkelen die aan de voeten van de patiënt worden vastgemaakt. Deze sensoren detecteren druk wanneer de persoon opstaat, wat via een app een hoorbare waarschuwing geeft op de smartphones van familie of zorgverleners. Ingenieus.

7. Oceanische plastic afvalinzamelaars

De voorlaatste vermelding op onze lijst zou de oceanen van de wereld kunnen opschonen. Boyan Slat, 19 jaar oud, kwam met een oplossing om onze oceanen schoon te maken. Hij gelooft dat de booms ongeveer 20 miljard ton plastic afval uit de oceanen van de wereld kunnen verzamelen en verwijderen.

Zijn concept van het gebruik van een reeks drijvende gieken met verwerkingsplatforms zou drijvend plastic kunnen verzamelen terwijl vissen en plankton ongedeerd kunnen passeren. Beter nog, het ingezamelde plastic kan worden hergebruikt.

Boyan studeert nu aan de Technische Universiteit Delft.

8. Detector voor pancreaskanker

In de omgeving van 85 procent van alvleesklierkanker wordt laat gediagnosticeerd, op welk punt de overlevingskans rond is 2 procent. Met zulke schokkende statistieken leek het erop dat onderzoeksteams een verloren strijd vochten.

Voer Jack Andraka uit, 17 jaar oud ten tijde van zijn uitvinding. In 2011 brak het nieuws dat hij een test had bedacht die alvleesklierkanker vroegtijdig kon opsporen. Onnodig te zeggen dat de innovatie schokgolven veroorzaakte door het onderzoek naar alvleesklierkanker. Jack slaagde erin een vooraanstaande kankeronderzoeker te overtuigen om zijn laboratorium te gebruiken om zijn ideeën te testen.

De resultaten zien er veelbelovend uit, maar zullen jaren van klinische proeven vergen voordat ze op grote schaal worden vrijgegeven.

Deze acht uitvindingen kwamen uit de hoofden van een aantal echt slimme tieners. De volgende keer dat u aan die "bemoeizuchtige tieners" in uw buurt denkt, bedenk dan dat hun leeftijdsgroep verantwoordelijk is voor verschillende ongelooflijke uitvindingen.

Wat zijn je favoriete uitvindingen op deze lijst? Weet u van enkele die we hebben gemist? Laat uw aanbevelingen achter in de reacties hieronder!


Bekijk de video: SMC050 Yuri van Geest: Technologische trends, omgaan met disruptie en persoonlijke transformatie. (Augustus 2022).