Algemeen

Wrak van Australisch oorlogsschip ontdekt na een mysterie van 74 jaar

Wrak van Australisch oorlogsschip ontdekt na een mysterie van 74 jaarWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het wrak van SS Macumba, gevonden na 74 jaar. CSIROScope

Er is een schip gevonden dat al 74 jaar vermist was voor de kust van Australië. De boot, SS Macumba, werd in augustus 1943 aangevallen door Japanse vliegtuigen. De vijandelijke vliegtuigen wisten de machinekamer van het schip te richten en veroorzaakten enorme schade. Drie zeelieden kwamen om in de strijd, terwijl de overgebleven bemanning werd gered door een escorte. Het zinkende schip werd verlaten en de exacte rustplaats was 74 jaar onbekend.

De boot werd ontdekt door wetenschappers van het Commonwealth Scientific and Industrial Research (CSIRO) aan boord van het schip, de RV Investigator. Het team deed de ontdekking door woensdagochtend vroeg de zeebodem te onderzoeken. Het Northern Territory Tourism ving een glimp op van Macumba met infraroodcamera's en toonde de boot bijna geheel intact. De zoektocht naar de vermiste boot was een samenwerking tussen CSIRO en Northern Territory Tourism Commission.

De CSIRO bracht een verklaring uit waarin stond: "De zoektocht was belangrijk voor iedereen aan boord van deze reis en veel ogen waren vastgelijmd aan monitoren of speurden de horizon af op tekenen van zeeleven die vaak wijzen op kenmerken onder water. We ontdekten het wrak in midden in de nacht na ongeveer 10 uur zoeken, wat een geluk was, want we hadden nog maar een paar uur beschikbaar voor het zoeken. Het was ook echt een geluk dat we een uitstekend team op de sonar hadden dat enkele ongewone kenmerken op de zeebodem opmerkte aan de rand van ons zoekgebied en vroegen of het schip een extra brede bocht moest maken buiten het zoekgebied. Toen vonden we het! "

De boot is waarschijnlijk de thuisbasis van een gezond en overvloedig ecosysteem nu het zich vormde tot een rif voor de lokale fauna. De bemanning bevestigde dat het wrak de thuisbasis was van op zijn minst enkele opwindende zeedieren toen het een camera overboord lanceerde. De camera slaagde erin om wat beelden vast te leggen van een rifhaai die rondhangt bij het wrak en zijn territorium lijkt te bewaken.

Het team zal nu wat verder onderzoek doen naar de toestand van het wrak en de beste manier bekijken om deze belangrijke natuurlijke en historische site te behouden.

Het noordelijke deel van Australië werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verschillende keren aangevallen. De grootste aanval werd in februari 1942 uitgevoerd door Japan. Deze strijd, nu bekend als het bombardement op Darwin, is nog steeds de grootste aanval van een vreemd land op het eigen grondgebied van Australië. Tijdens de slag vielen 242 Japanse vliegtuigen de stad Darwin op het noordelijke grondgebied van Australië aan. De vliegtuigen waren gericht op belangrijke marineschepen die in de haven waren aangemeerd, evenals op andere strategische locaties. Het doel van de aanval was om te voorkomen dat de geallieerden Darwin als basis zouden gebruiken bij hun invasie van Timor en Java. De Japanse luchtmacht heeft Darwin ernstige schade toegebracht met weinig schade aan hun eigen bemanning. De woeste aanval slaagde erin de vrachtscheepsoperatie die de oorlog op Java, Timor en de Filippijnen ondersteunde, te vernietigen. Bijna de helft van de bevolking van Darwin werd tijdens de inval geëvacueerd.


Bekijk de video: In het vizier van De Jager 21 januari 2021 - Tussen wal en schip (Augustus 2022).