Algemeen

12 kantelbare torens van over de hele wereld

12 kantelbare torens van over de hele wereldWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De torens werden voor het eerst gebouwd om omliggende gebieden te beschermen en zijn sinds de prehistorie door de mensheid gebouwd. In de afgelopen twee millennia hebben we allerlei torens zien worden gebouwd, zoals klokkentorens, minaretten, communicatietorens en klokkentorens. Maar niet alle torens staan ​​rechtop; sommige beroemde torens over de hele wereld kantelen in de loop van de tijd, grotendeels als gevolg van bouwfouten en natuurrampen. Soms, zelfs als de constructie goed is gebouwd, kunnen veranderingen in de omgeving ervoor zorgen dat gebouwen toch doorhangen.

Hier is een lijst met 12 beroemde torens die recht begonnen, maar uiteindelijk gekanteld.

Belfort van Brugge, België

Deze middeleeuwse klokkentoren, ook wel Belfort genoemd, ligt in het centrum van Brugge en is een van de beroemdste architectonische bouwwerken van de stad, gebouwd in 1240. De 83 meter hoge toren leed verschillende keren in zijn geschiedenis door bliksem en vuur en brandde af. de houten spits. Uiteindelijk bleef de toren spitsloos na de laatste slag in 1741, waardoor de toren korter was dan hij oorspronkelijk was. De toren helt ook ongeveer 35 inch (87 cm) naar het oosten en is tegen betaling open voor toeristen.

Scheve Toren van Torun, Polen

De scheve toren van Torun werd gebouwd in 13th eeuw als onderdeel van de stadsmuren. Hoewel de toren oorspronkelijk recht was, begon de toren met rode bakstenen te hellen vanwege de instabiliteit van de grond en is momenteel 146 cm gekanteld naar de kant van de straat. De toren werd ook gebruikt als gevangenis voor vrouwen in de 18e eeuwth eeuw en later voor accommodatiedoeleinden. Het herbergt momenteel een café en de culturele afdeling van Torun.

Oberkirche van Bad Frankenhausen, Duitsland

Een van de beroemde bezienswaardigheden in de stad, de scheve toren van de Oberkirche-kerk in Bad Frankenhausen, werd in 1382 gebouwd door de leden van Christian Salter's Guild. De toren begon 17 te scheurenth eeuw vanwege zinkgaten rond het gebied ontwikkeld als gevolg van zoutwinning. De spits is al 4,6 meter van de lijn gekanteld en leunt jaarlijks ongeveer 2,4 inch.

De twee torens van Bologna, Italië

Asinelli en Garisenda, de twee torens van Bologna, behoren tot de weinige middeleeuwse torens in de stad die door de twee concurrerende families zijn gebouwd als statussymbolen. Hoewel beide torens oorspronkelijk dezelfde hoogte hadden, moest de Garisenda-toren in de 14eth eeuw vanwege zijn gevaarlijke magerheid die het gevolg was van een onstabiele basis. Beide torens zijn echter gekanteld, waarbij de Asinelli-toren een kanteling van 1,37 graden heeft en de Garisenda een hoek van 3,8 graden heeft.

Big Ben, VK

De Elizabeth Tower die aan de noordkant van het Westminster Palace staat, werd eigenlijk gebouwd voor de grote klok die wordt beschouwd als een van de nauwkeurigste klokken met vier gezichten ter wereld. Maar behalve dat het een van de meest populaire bezienswaardigheden in Londen is, helt de toren ook geleidelijk over. In 2011 kwamen ingenieurs erachter dat de toren 1,5 voet van de oorspronkelijke positie kantelt en naar verwachting elk jaar erger zal worden. Landmeters zijn van mening dat de kanteling voornamelijk het gevolg is van decennia van ondergrondse opgravingen. Het kan echter 4.000 jaar duren voordat de toren volledig scheef staat tegen de huidige tarieven.

Scheve Toren van Nevjansk, Rusland

De scheve toren van Nevyansk werd gebouwd in de 18e eeuwth eeuw door de familie Demidov. Veel van de geschiedenis van deze toren is echter tot op heden onbekend, inclusief de exacte bouwdatum en het doel waarvoor deze is gebouwd. Zelfs de reden voor de helling van de toren is onbekend, die 2 meter boven de verticaal staat. Er is ook een mysterieuze vierkante kamer in de toren waar je tegen een andere persoon kunt fluisteren door in de tegenoverliggende hoek te gaan staan.

Scheve Toren van Suurhusen, Duitsland

De kerk van Suurhusen, ook wel "de meest gekantelde toren van de wereld" genoemd, helt over in een hoek van 5,19 graden. De toren staat op de eikenboomstammen en begon in de 19th eeuw als het grondwater dat deze stammen in stand hield, werd afgevoerd. Hoewel deze 30 meter hoge kerk om veiligheidsredenen in 1975 werd gesloten, werd ze na 10 jaar heropend.

Oede Kerk, Nederland

De Oede Kerk (Oude Kerk) werd oorspronkelijk gebouwd als een rooms-katholieke kerk in 1246 en werd later tijdens de protestantse Reformatie omgebouwd voor protestants. De toren begon onmiddellijk na de bouw te scheuren en is 2 meter verwijderd van de loodlijn. De toren herbergt een gigantische bel die slechts af en toe klinkt uit angst voor schadelijke trillingen.

Temple Church, VK

De Tempelkerk van Bristol werd gebouwd op de plaats van een vorige kerk van de Tempeliers. De kerk leunt op ongeveer 1,5 meter van de verticaal en de reden voor de kanteling is vermoedelijk te wijten aan de zachte alluviale klei onder de structuur die werd samengedrukt. Duitse bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog veroorzaakten ook onherstelbare schade aan het interieur van de kerk. Het gebouw staat nu onder de hoede van English Heritage.

Albert Memorial Clock Tower, Noord-Ierland

Deze 37 meter hoge toren, gelegen aan Queen's Square, Belfast, Noord-Ierland, werd voltooid in 1869. De aannemers gebruikten een houten fundering voor de toren op een modderige ondergrond, waardoor de toren meteen na de bouw overhelde. De magerheid werd progressief slechter en de punt van de spits is nu 1,2 meter verwijderd van het midden.

Scheve tempel van Huma, India

De scheve tempel van Huma ligt in de Indiase deelstaat Orissa en is opgedragen aan de hindoegod Shiva. Terwijl de hoofdstructuur neigt naar de rivier, is een andere tempel op dezelfde campus in de tegenovergestelde richting gekanteld. Gebouwd tijdens de 17th eeuw, de reden achter de helling van de tempel is nog onbekend.

Huqiu-toren, China

De 47 meter hoge Huqiu-toren werd gebouwd tussen 959-961, op Tiger Hill, gelegen in de stad Suzhou, China. De toren begon in de 17th eeuw en is meer dan 7,5 voet gekanteld vanwege de fundering waarop het is gebouwd. Omdat ze deels op rotsen en deels op aarde stonden, ontwikkelden twee van de ondersteunende kolommen barsten terwijl ze het gewicht van deze 7.000 ton wegende toren droegen.


Bekijk de video: Top 10 hoogste toekomstige gebouwen van Rotterdam (Augustus 2022).