Algemeen

Deze drijvende zonne-installatie produceert waterstof als brandstof met zeewater

Deze drijvende zonne-installatie produceert waterstof als brandstof met zeewaterWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De energiesector maakt een revolutie door. Veel gevestigde bedrijven en start-ups doen grote inspanningen om duurzame alternatieven te creëren om ons huis en onze voertuigen van stroom te voorzien. Hernieuwbare energie zal de hoeksteen van onze toekomst zijn en zal helpen onze schade aan onze planeet ongedaan te maken. Een van de meest interessante uitvindingen in projecten voor hernieuwbare energie komt van Columbia University.

Een groep getalenteerde ingenieurs van Columbia University heeft een drijvend zonnestation gemaakt dat waterstof als brandstof uit zeewater haalt. De zonnebrandstoffen kunnen zonne-energie opvangen, en via de technologie op het boorplatform gebruiken ze die energie om waterstof uit het zeewater te halen.

Meestal vereist dit soort technologie een membraan, maar de rig gebruikt een asymmetrisch gaas. Elektroden die aan één kant van het apparaat zijn gecoat met een katalysator, verzamelen bellen van zowel waterstof als zuurstof.

Waterstof als alternatieve brandstof

Als energiebron waar veel onderzoek naar is gedaan, is waterstof een schone energiebron die het potentieel heeft om veel van de technologie die we dagelijks gebruiken van stroom te voorzien. Op dit moment kunnen veel binnenlandse bronnen waterstof produceren uit andere vormen van hernieuwbare energie en kernenergie. Hoewel u waarschijnlijk bekend bent met vele andere vormen van hernieuwbare energie, is waterstof een haalbare optie om de afhankelijkheid van buitenlandse olie en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Omdat het een van de meest voorkomende elementen in de aardkorst is, is waterstof relatief eenvoudig te maken, maar pas relatief recent hebben wetenschappers ontdekt hoe ze het eenvoudige element kunnen benutten. Azo Cleantech, breekt het waterstofelement perfect af. "Waterstof wordt beschouwd als een secundaire energiebron, gewoonlijk een energiedrager genoemd. Energiedragers worden gebruikt om energie te verplaatsen, op te slaan en af ​​te leveren in een vorm die gemakkelijk kan worden gebruikt. Elektriciteit is het meest bekend voorbeeld van een energiedrager ".

Waterstof is een energiebron die gemakkelijk kan worden beheerd en die geweldig is voor dagelijks gebruik. Azo Cleantech stelt: "Waterstof heeft als belangrijke energiedrager in de toekomst een aantal voordelen. Zo kan een groot volume waterstof eenvoudig op verschillende manieren worden opgeslagen. Waterstof wordt ook gezien als een hoog rendement, weinig vervuilend brandstof die kan worden gebruikt voor transport, verwarming en energieopwekking op plaatsen waar het moeilijk is om elektriciteit te gebruiken ".

Een van de grootste uitdagingen bij het gebruik van waterstof is het feit dat het extreem duur kan zijn. Naarmate de technologie vordert, zal het hopelijk beter schaalbaar en economischer zijn.


Bekijk de video: De Waarheid over Waterstof (Augustus 2022).