Algemeen

Robot wordt ontslagen uit supermarktbaan om klanten weg te jagen

Robot wordt ontslagen uit supermarktbaan om klanten weg te jagenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er is iets buitengewoons aan het maken van een fout door robots. Misschien houdt het verband met onze diepe angst dat singulariteit onvermijdelijk is, maar wanneer er nieuws is over een robotstoring, lijkt het verband te houden met een diepe zucht van opluchting.

Het nieuwste hilarische robotfaalverhaal komt van de Schotse Universiteit Heriot-Watt, die Fabio ontwikkelde, een mensachtige robot die is ontworpen om gesprekken met mensen te voeren. Fabio werkt op een vergelijkbare manier als virtuele persoonlijke assistenten Siri en Alexa doordat zijn spraak ergens anders wordt verwerkt voordat hij ‘spreekt’. De ontwikkelaars van Fabio wilden hun creatie graag testen in levensechte situaties en zochten vrijwilligers. De Schotse supermarkt Margiotta stemde ermee in Fabio aan te nemen als meet & greet-stagiair. Maar het ging niet zoals gepland.

Fabio begroet klanten met een knuffel

Aanvankelijk leek het erop dat Fabio het goed deed. De geheel witte robot was in staat om klanten gedag te zeggen toen ze de winkel binnenkwamen, ze zelfs een high five te geven of een ‘hallo prachtige’ aan te bieden. Fabio had echter niet het arbeidsethos dat vereist is in een drukke supermarkt en het werd al snel duidelijk dat hoewel Fabio graag met klanten praatte over het weer en andere veelvoorkomende onderwerpen als hij iets rechtstreeks over de winkel zelf werd gevraagd, hij opeens veel was. minder vriendelijk. Naar verluidt wanneer een eenvoudige vraag wordt gesteld als 'Waar is de wijn?' antwoordde hij, "in de alcoholsectie". Evenzo, wanneer hem werd gevraagd waar de kaas was, antwoordde hij met een nauwelijks verhulde hoop, "gangpad drie".

Winkeleigenaar Luisa Margiotta beschreef Fabio's gedrag als volgt: "In plaats daarvan gaf het alleen een algemene locatie aan, bijvoorbeeld 'kaas is in de koelkasten', wat niet erg nuttig was." Fabio, die duidelijk de taak niet aankon die hem was opgedragen, kreeg een eenvoudiger baan, in de hoop dat hij misschien wat harder zou werken.

Wat gebeurde er toen een robot aan het werk ging in een Schotse supermarkt https://t.co/Mto4zPRhnm

- MuMMER (@MuMMER_EU) 22 januari 2018

Fabio's volgende taak was het uitdelen van worstmonsters in het gangpad voor koude etenswaren. Dit was echter ook een complete mislukking. Het leek erop dat een robot die koudgesneden monsters uitdeelt een angstaanjagend vooruitzicht is en klanten deden echt hun best om hem te ontwijken. Een menselijke medewerker die dezelfde taak kreeg, kon ongeveer 12 klanten aantrekken om het monster elke 15 minuten te proberen. In dezelfde tijd kon Fabio er slechts twee aantrekken. Helaas was dat de laatste druppel voor Fabio's managers die de robot het nieuws moesten vertellen dat zijn tijd in de supermarkt voorbij was. Hij pakte de laars.

Medewerkers huilden bij het nieuws over het afvuren van robots

Fabio, het lijkt erop dat het nieuws redelijk goed was, maar zijn collega's waren er kapot van.

Toen hij hoorde dat Fabio was ontslagen, brak een Margiotta-arbeider blijkbaar in tranen uit. "Een van de dingen die we niet hadden verwacht, was dat de mensen die in de winkel werkten er behoorlijk aan gehecht raakten", zei Dr. Oliver Lemon, directeur van het Interaction Lab aan de Heriot-Watt University. "Het was op een bepaalde manier goed, omdat we dachten dat het tegenovergestelde zou gebeuren en ze zich erdoor bedreigd zouden voelen omdat het concurreerde om hun baan. " Het bleek dat Fabio's collega's zich geen zorgen maakten dat de pratende robot hun baan zou overnemen, maar verheugd waren over zijn gezelschap omdat het de onderdelen van hun dagelijkse taken verwijderde die ze het meest haatten - praten met klanten. "In feite dachten ze dat het een verbetering was, omdat het in staat was om frequente en saaie verzoeken af ​​te handelen, zoals klanten die constant vroegen waar dingen zijn, wat ik denk dat ze erg nuttig vonden", voegt Lemon toe.


Bekijk de video: Fabulous - Angelas High School Reunion: The Movie Cutscenes; Subtitles (Augustus 2022).