Algemeen

Natuurkundige Michio Kaku zegt dat mensen in deze eeuw in contact zullen komen met buitenaardse wezens

Natuurkundige Michio Kaku zegt dat mensen in deze eeuw in contact zullen komen met buitenaardse wezensWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mensen zullen tegen het einde van de eeuw contact maken met buitenaardse wezens, maar volgens de theoretisch fysicus en futurist Michio Kaku kan communicatie variëren van vijandig tot pacifistisch.

Het is ook niet bekend of we rechtstreeks met deze buitenaardse samenleving kunnen communiceren, zei hij onlangs in een Reddit AMA.

Vragen over hyperspace, de fysica van het onmogelijke of DE TOEKOMST VAN DE MENSHEID? Vraag me iets op @reddit_AMA op https://t.co/u0wkNy7l9b, vandaag om 16.30 uur ET. # reddit # AskMichioKakuAnythingpic.twitter.com / ACMAjv4ncL

- Dr.Michio Kaku (@michiokaku) 21 februari 2018

Kaku zei dat we contact zouden maken met een buitenaardse beschaving door naar hun radiocommunicatie te luisteren.

Maar echt met ze praten zal moeilijk zijn, voegde hij eraan toe, aangezien ze tientallen lichtjaren verwijderd kunnen zijn. “Dus in de tussentijd moeten we hun taal ontcijferen om hun technologieniveau te begrijpen. Zijn ze Type I, II of III ??? [Deze vertegenwoordigen drie categorieën op de schaal van Kardashev, waarbij technologische prestaties in beschavingen worden gemeten op basis van hun energieverbruik voor communicatie.] En wat zijn hun bedoelingen. Zijn ze uitgestrekt en agressief, of vredig? ', Zei hij.

"Een andere mogelijkheid is dat ze op het gazon van het Witte Huis landen en hun bestaan ​​aankondigen. Maar ik denk dat dat onwaarschijnlijk is, aangezien we voor hen als bosdieren zouden zijn, dus niet de moeite waard om mee te communiceren."

'Een andere mogelijkheid is dat ze op het gazon van het Witte Huis landen en hun bestaan ​​aankondigen. Het is niet de moeite waard om mee te communiceren.'

Futuristen en theoretisch natuurkundigen hebben tot dusver verschillende ideeën bedacht voor wanneer en hoe mensen contact kunnen maken met buitenaardse wezens. Een astronoom heeft berekend dat het binnen 1500 jaar zou gebeuren, terwijl een andere voorspelt dat we tegen 2040 intelligent buitenaards leven zullen vinden.

Veel wetenschappers en denkers hebben tot dusver gewaarschuwd voor de risico's van interactie met buitenaardse wezens. De beroemde natuurkundige Stephen Hawking heeft gezegd dat intelligente buitenaardse wezens er niet voor terugschrikken om van het menselijk ras af te komen. Een recent onderzoek suggereert echter dat mensen geen schade zouden ondervinden van buitenaardse indringers.

Aliens hebben waarschijnlijk 3 hoofdkenmerken

Met radiocommunicatie heeft Kaku het waarschijnlijk over wat ruimtejagers smalbandsignalen noemen, of signalen die verspreid zijn over slechts een zeer klein deel van de radiobereik van het elektromagnetische spectrum.

Een Reddit-gebruiker vroeg Kaku hoeveel geavanceerder een buitenaardse samenleving moreel en filosofisch zou kunnen zijn.

In zijn antwoord benadrukte hij het feit dat we misschien onbeduidend voor hen kunnen zijn: “Ik word gevraagd of de aliens slecht zijn en ons willen vernietigen. Misschien, maar ik denk dat ze over het algemeen vreedzaam zullen zijn omdat ze duizenden jaren de tijd hebben gehad om sektarische, fundamentalistische en nationalistische kwesties op te lossen. Ze kunnen echter nog steeds gevaarlijk zijn als ze gewoon niet om ons geven en wij in de weg zitten. In War of the Worlds haatten de aliens ons niet. We zaten gewoon in de weg. Op dezelfde manier dat een ontwikkelaar een bedreiging vormt voor bosdieren omdat hij de eerste kan plaveien, zo is er het gevaar van iemand die ziet dat we gewoon in de weg zitten. Maar voor het grootste deel denk ik dat ze vredig zullen zijn, maar bekijk ons ​​zoals we naar bosdieren kijken. "

In zijn nieuwe boek "The Future of Humanity" beschrijft Kaku hoe deze aliens zouden kunnen zijn, op basis van interviews met experts in exobiologie. Volgens deze beschrijving hebben ze waarschijnlijk drie eigenschappen: stereovisie, die nodig is om te jagen, aanhangsels als opponeerbare duimen vastgrijpen en hun eigen taal.


Bekijk de video: André Kuipers: Binnen 10 jaar vinden we buitenaards leven (Augustus 2022).