Algemeen

'S Werelds eerste commerciële vliegende auto komt in 2019 op de markt

'S Werelds eerste commerciële vliegende auto komt in 2019 op de marktWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De productieversie van de vliegende auto PAL-V Liberty heeft zijn debuut gemaakt op de Autosalon van Genève in Zwitserland.

Het Nederlandse bedrijf zei dat het bezig is met het laatste certificeringsproces om de auto legaal te maken. PAL-V zei ook dat het certificeringsproces zou beginnen na de Autosalon van Genève.

Wel echt vet: de vliegende auto #palv Nederlands trots! https://t.co/0Ms52GZ3R9pic.twitter.com/4j2XwaeWsw

- Wouter Karssen (@wouterkarssen) 6 maart 2018

De PAL-V Liberty lijkt volgens auto-experts meer op een raceauto dan op een vliegtuig. De auto heeft een smalle carrosserie en heeft twee stoelen naast elkaar voorin. De auto heeft een driewieler design. De rotor die nodig is voor het vliegen zit bovenaan en klapt open.

Voldoet aan zowel Europa als de VS.

PAL-V krijgt zijn vliegkracht van twee Rotax vliegtuigmotoren. De auto is ontworpen om te voldoen aan de weg- en luchtvaartvoorschriften in zowel Europa als de VS.

De rotorbladen buigen naar beneden en vouwen terug wanneer ze op de grond liggen. De driewielige onderwagen gaat naar beneden en verkleint de bodemvrijheid. In de automodus past de Liberty gemakkelijk op normale wegen en parkeert hij in normale garages. De Pal-V Liberty heeft een cabinecapaciteit voor twee personen.

Het heeft een maximaal startgewicht van 910 kg. Zijn bagagecapaciteit is 20 kg en heeft een brandstofcapaciteit van 100 liter.

De Liberty heeft een maximaal vermogen van 99 pk tijdens het rijden en een topzaad van 160 kilometer per uur. De auto accelereert in minder dan 9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.

De Liberty zou een startafstand van 330 meter nodig hebben en een landingsrolafstand van 30 meter. In de lucht zou de auto de hoogste snelheid bieden 180 kilometer per uur.

Het kan ook lage snelheden aan, tot 50 kilometer per uur. De maximale bedrijfshoogte is 3,5 kilometer. Het voertuig heeft een vliegbereik van 500 kilometer en heeft een duurlimiet van 4,3 uur.

Met dubbele motor voor weg en lucht

De auto heeft een tweemotorig ontwerp. Een daarvan is voor de weg en een daarvan is voor lucht. Het is gebaseerd op een gyroplane, een klassieke stijl van vliegtuigontwerp. De PAL-V Liberty is ook gecertificeerd om te vliegen volgens de Europese EASA- en US FAA-regels.

Het voldoet ook aan de verkeersveiligheidsvoorschriften. Je zou nog steeds een vliegbrevet moeten hebben om met de PAL-V Liberty te vliegen. Het voertuig zou ook een klein vliegveld of landingsbaan nodig hebben om op te stijgen en te landen.

Het voertuig kan in vijf tot tien minuten worden omgebouwd van vliegmodus naar rijmodus en andersom. Maar men zou voldoende ruimte moeten hebben om de conversie te laten plaatsvinden.

De PAL-V kost $ 400.000. Het bedrijf is van plan om in 2019 sleutels te gaan geven aan de eerste pre-orderklanten, zodra het alle certificeringen heeft afgerond. De Pal-V Liberty Flying Car wordt aangeboden in twee modellen, Sport en Pioneer. Het bedrijf heeft bestellingen voor het voertuig aangenomen en is van plan om in 2019 door te gaan met leveringen.


Bekijk de video: PAL-V Liberty First Flying Car Production Model (Augustus 2022).