Algemeen

Wetenschappers gebruiken voor het eerst gesynthetiseerd antibioticum om bacteriële infectie bij muizen te behandelen

Wetenschappers gebruiken voor het eerst gesynthetiseerd antibioticum om bacteriële infectie bij muizen te behandelenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Onderzoekers hebben voor het eerst een recent ontdekt antibioticum gebruikt om bacteriële infectie bij muizen te behandelen.

In 2015 ontdekten wetenschappers een nieuw antibioticum genaamd teixobactin. Het natuurlijke antibioticum was een belangrijke ontdekking in de voortdurende strijd tegen resistente pathogenen zoals methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) en vancomycine-resistente Enterococcus (VRE).

Nu, voor het eerst sinds de ontdekking van antibiotica, hebben wetenschappers het medicijn gesynthetiseerd en gebruikt om een ​​bacteriële infectie te behandelen.

Onderzoekers van de Universiteit van Lincoln, VK, gebruikten een vereenvoudigde synthesevorm van teixobactine om een ​​bacteriële infectie bij muizen te behandelen.

Antibioticum verminderde ook de ernst van de infectie

Naast het opruimen van de infectie, slaagde het gesynthetiseerde teixobactine er ook in om de ernst van de infectie te minimaliseren die niet werd bereikt door het klinisch gebruikte antibioticum moxifloxacine, dat als controle in het onderzoek werd gebruikt.

De volledige bevindingen zijn gepubliceerd in het Journal of Medicinal Chemistry.

Er zijn steeds meer gevallen van resistente infecties met dodelijke afloop over de hele wereld. De ontwikkeling van nieuwe antibiotica is een cruciaal aandachtsgebied voor de medische onderzoeksgemeenschap.

Dr. Ishwar Singh, een specialist in het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen aan de School of Pharmacy van de University of Lincoln, zei: "Het vertalen van ons succes met deze vereenvoudigde synthetische versies van reageerbuizen naar echte gevallen is een enorme sprong voorwaarts in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica, en brengt ons dichter bij het besef van het therapeutische potentieel van vereenvoudigd teixobactine. "

Onderzoek zou kunnen leiden tot commerciële medicijnen

Het werk vertegenwoordigt slechts de eerste stappen naar een commercieel levensvatbaar medicijn. "Er is nog veel werk te doen bij de ontwikkeling van teixobactine als een therapeutisch antibioticum voor menselijk gebruik - we zijn waarschijnlijk ongeveer zes tot tien jaar verwijderd van een medicijn dat artsen aan patiënten kunnen voorschrijven - maar dit is een echte stap in de goede richting. en opent nu de deur voor het verbeteren van onze in vivo analogen, "zei Singh.

De start van modern antibioticumonderzoek wordt meestal in verband gebracht met Paul Ehrlich en Alexander Fleming. Deze twee visionaire wetenschappers baanden de weg voor de ontwikkeling van penicilline, over het algemeen toegeschreven aan Howard Florey en Ernst Chain.

Het was zelfs in deze vroege dagen van antibacterieel geneesmiddelenonderzoek dat Fleming waarschuwde voor de mogelijkheid van resistentie tegen penicilline bij onjuist gebruik. Hoewel er altijd enige waargenomen resistentie tegen antibiotische medicijnen was, werd de volledige kracht van antibioticaresistente bacteriën pas in de jaren zeventig waargenomen.

Resistente bacteriën in opkomst

Nu kan algemeen worden beweerd dat de meeste infectie-veroorzakende bacteriën resistent kunnen worden tegen tenminste sommige antibiotica. Bacteriën die resistent zijn tegen veel antibiotica staan ​​bekend als multiresistente organismen (MRO).

Bekende voorbeelden van MRO's zijn methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA), vancomycine-resistente Enterococcus (VRE), multiresistente Mycobacterium tuberculosis (MDR-TB) en carbapenem-resistente Enterobacteriaceae (CRE) darmbacteriën.

Om de ontwikkeling van antibioticaresistentie te minimaliseren, is het belangrijk dat artsen antibiotica niet te veel voorschrijven. Als u antibiotica krijgt voorgeschreven, is het essentieel dat u de hele antibioticakuur voltooit om de effectiviteit ervan te waarborgen.


Bekijk de video: Wat gebeurde er toen de Zonnekoning Lodewijk XIV syfilis kreeg? - Online college (Augustus 2022).