Algemeen

Onderzoek toont aan dat vervuiling door wereldwijd toerisme meer is dan we dachten

Onderzoek toont aan dat vervuiling door wereldwijd toerisme meer is dan we dachtenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Toerisme is een vak dat steeds populairder wordt. We kunnen gemakkelijk zien waarom de opwaartse trend krachtig is, omdat mensen graag reizen, veel! De gegevens die zijn verzameld door de Wereldorganisatie voor toerisme van de Verenigde Naties (UNWTO) zijn geschat 1,2 miljard internationale aankomsten in het jaar 2016.

Reizen brengt tegenwoordig meestal een soort van kosten met zich mee in de vorm van vervuiling. Of het nu gaat om motorvoertuigen, vliegtuigen of zelfs schepen, de factor vervuiling kan niet worden uitgesloten.

Velen dachten lange tijd niet dat het zo'n grote deal was, tot onlangs een groep onderzoekers een eerste kwantitatieve studie ter wereld deed om het effect van toerisme op de toename van broeikasgassen te begrijpen. Onnodig te zeggen dat de resultaten behoorlijk schokkend waren.

Het bleek dat de ecologische voetafdruk van toerisme vier keer zo hoog is als aanvankelijk werd aangenomen. Dit onderzoek is uitgevoerd door de onderzoeksgroep Integrated Sustainability Analysis van de University of Sydney.

De onderzoekers ontdekten dat de uitstoot van toerisme veel hoger is dan zelfs de internationale handel. Ook wijzen de nieuwe waarden op de broeikasgassen van het toerisme, goed voor een tiende van de totale uitstoot van broeikasgassen ter wereld.

Hoewel kleine eilanden vanwege hun kleine bevolking, door internationale aankomsten, een klein deel van de koolstofemissies aantrekken, toont de studie aan dat de Verenigde Staten verantwoordelijk zijn voor de meeste vervuiling die door toerisme wordt veroorzaakt.

Het team heeft het onderwerp grondig bestudeerd. Het hele proces nam anderhalf jaar in beslag, rekening houdend met elk element dat betrokken is bij de toeleveringsketen voor toerisme.

"Onze analyse is een eerste blik ter wereld op de werkelijke kosten van toerisme - inclusief verbruiksartikelen zoals eten uit eten en souvenirs - het is een volledige levenscyclusanalyse van het wereldwijde toerisme, zodat we geen enkele impact missen", aldus Dr. Arunima Malik, de co-auteur van de studie.

De meest beruchte boosdoener is ongetwijfeld de uitstoot van vliegreizen. De grootste zorg is echter dat naarmate de wereld vordert, het aantal mensen dat tussen landen reist, nog hoger zal stijgen. Het komt onvermijdelijk als onderdeel van economische groei.

Hoofdonderzoeker Manfred Lenzen merkte ook op: "We ontdekten dat de koolstofvoetafdruk per hoofd van de bevolking sterk toeneemt naarmate de welvaart toeneemt en niet verzadigd lijkt te worden naarmate het inkomen stijgt."

Terwijl landen zich voorbereiden om het toerisme te vergroten om inkomsten uit andere landen te genereren, is het niet duidelijk op welke schaal het toerisme zal stijgen. En vanuit zakelijk oogpunt moet en moet het toerisme stijgen, zodat landen van elkaar kunnen profiteren.

"Gezien het feit dat toerisme sneller zal groeien dan veel andere economische sectoren, kan de internationale gemeenschap overwegen om het in de toekomst op te nemen in klimaatverplichtingen, zoals het Akkoord van Parijs, door internationale vluchten naar specifieke landen te koppelen", voegt Ya-Yen Sun toe, de co-auteur van de studie.

Ze is van mening dat het belangrijk is om koolstofbelastingen of regelingen voor de handel in CO2-uitstoot te hebben, met name voor de luchtvaart, om de groei van aan toerisme gerelateerde emissies verder terug te dringen. Professor Lenzen zei echter dat het betalen voor CO2-reductie de prijs van de reis voor vakantiegangers aanzienlijk zou kunnen verhogen.


Bekijk de video: Deze Varkens Werden Gedumpt op Onbewoond Eiland. Kijk Wat er Eeuwen Later is Gebeurd.. (Augustus 2022).