Algemeen

Een nieuwe studie toont aan dat chimpanseebedden hygiënischer zijn dan mensen

Een nieuwe studie toont aan dat chimpanseebedden hygiënischer zijn dan mensenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als we aan de primaten denken, zien we ze vaak als eenvoudige wezens die geen geavanceerde cognitieve vaardigheden met ons delen. We zijn trots en beschouwen onszelf als op alle mogelijke manieren gevorderd. Maar zijn we dat eigenlijk?

Het laatste onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Royal Society Open Science onthult dat chimpansees hun bedden netter en schoner houden dan mensen!

De wetenschapper veegde monsters uit het nest van de chimpansee en vergeleek het met dat van een mens. De resultaten waren behoorlijk schokkend, aangezien ze dat alleen ontdekten 3,5 procent van de totale bacteriën in zijn nest kwamen uit zijn lichaam, maar hetzelfde gold voor mensen 35%.

De onzuiverheden die zowel in het chimpansee-nest als in het menselijk bed werden aangetroffen, waren onder meer zweet, speeksel, huid en uitwerpselen. De onderzoekers ontdekten ook dat het aantal parasieten zoals vlooien en teken ook lager was in het nest van onze primaten-neven.

“We weten dat menselijke huizen in feite hun eigen ecosystemen zijn, en menselijke bedden bevatten vaak een subset van de taxa - of soorten - organismen die in huis worden aangetroffen. Bijvoorbeeld, ongeveer 35 procent van de bacteriën in menselijke bedden zijn afkomstig van ons eigen lichaam, inclusief fecale, orale en huidbacteriën ”, zegt Megan Thoemmes, hoofdauteur en een Ph.D. student aan de North Carolina State University.

De resultaten waren verrassend omdat de onderzoekers hoopten veel onzuiverheden in de chimpanseennesten te ontdekken. "We verwachtten veel ectoparasieten en veel fecale bacteriën te zien, omdat er veel bewijs is dat aantoont dat fecale bacteriën zich ophopen in de vacht van chimpansees," zei Thoemmes.

Maar je moet begrijpen dat er grote verschillen zijn tussen het bed van een mens en een chimpansee, en we hebben het niet over het zijdeweefsel!

Chimpansees maken elke nacht een nieuw bed, in tegenstelling tot mensen die het bed vrij lang onderhouden. U kunt dus gemakkelijk zien dat er niet genoeg tijd is om de onzuiverheden op te hopen in het bed van onze primaten.

Maar voor ons geven we de bedden voldoende tijd om elke nacht op te halen wat we kwijtraken. Dit leidt tot een aanzienlijke hoeveelheid dode huidresten en een andere vorm van parasieten zoals huisstofmijt.

Ook is het menselijk bed geïsoleerd van bacteriën van buitenaf, en dit leidt ertoe dat we meestal op ons eigen vuil slapen. "We hebben slaapplaatsen gecreëerd waarin onze blootstelling aan bodem en andere omgevingsmicroben bijna is verdwenen, en in plaats daarvan worden we omringd door minder diverse microben die voornamelijk afkomstig zijn uit ons eigen lichaam", schreven de auteurs in het onderzoek.

Als je denkt dat het goed is om onze bedden geïsoleerd te houden van de buitenwereld, is dat op de lange termijn eigenlijk schadelijk omdat het leidt tot een hygiënehypothese. Een aandoening waarbij ons lichaam te schoon wordt en niet bekwaam genoeg zal zijn om gewone bacteriën en ziektekiemen af ​​te weren.

"In sommige opzichten kunnen onze pogingen om een ​​schone omgeving voor onszelf te creëren onze omgeving zelfs minder ideaal maken", zei Thoemmes in het persbericht.


Bekijk de video: The Only Man In The World Who Can Swim With A Polar Bear: Grizzly Man (Augustus 2022).