Algemeen

Afgedankte robothonden in Japan worden geëerd met begrafenissen

Afgedankte robothonden in Japan worden geëerd met begrafenissenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Meer dan 100 hondenrobots ontvingen vorige maand in Japan een begrafenis die hun menselijke eigenaren waardig was. Het verhaal van Japan Times zei dat de ceremonies alle tradities bevatten die men zou verwachten bij een echte begrafenis.

De begrafenissen vonden plaats in de 450 jaar oude Kofukuji boeddhistische tempel in Isumi en de robothonden werden daarheen gestuurd door elektronica- en vintage reparatiebedrijf A-Fun Co. 800 Aibos-honden om deze speciale behandeling door de jaren heen te krijgen.

De originele Aibo werd voor het eerst gelanceerd in 1999 en werd zeven jaar later uit de winkelrekken gehaald. Aanvankelijk konden de robots worden onderhouden in de Aibo Clinic, maar die faciliteit werd in maart 2014 ook gesloten.

Afgedankte huisdieren die als orgaandonor worden gebruikt

Dit is waar A-Fun tussenbeide kwam. Het bedrijf begon met het verzamelen van ongewenste en afgedankte Aibo's om effectief als orgaandonor te worden gebruikt.

Aangezien Sony niet langer de eerste versie van Aibo produceert, is de enige hoop voor eigenaren van beschadigde huisdieren om ze naar A-Fun te sturen en te hopen dat er een geschikt onderdeel kan worden gevonden in de verzameling robots die buiten bedrijf zijn. Maar voordat de onderdelen van deze Aibos worden gebruikt, zorgt het bedrijf ervoor dat ze een goede begrafenis krijgen.

Nobuyuki Norimatsu, hoofd van A-Fun, vertelde de Japan Times dat dit komt omdat hij oprecht gelooft dat de robots een ziel hebben. "We willen de zielen teruggeven aan de eigenaren en van de robot een machine maken om hun onderdelen te gebruiken. We nemen geen onderdelen voordat we een begrafenis voor hen hebben, 'legde hij uit.

Het gevoel werd herhaald door de priester die de herdenkingen leidde. "Alle dingen hebben een beetje ziel", voegde hij eraan toe.

Robotachtige zielen?

De voormalige eigenaren van de huisdieren lijken ook die overtuigingen te koesteren. Veel van deze buiten gebruik gestelde robots worden gestuurd met brieven van hun eigenaren waarin wordt beschreven wat deze huisdieren voor hen betekenden.

'Help alstublieft andere Aibo's. De tranen kwamen in mijn ogen toen ik besloot afscheid te nemen ”, schreef een voormalig huisdiereneigenaar. Dit is geen verrassing, aangezien Sony deze machines heeft gebouwd om een ​​band met mensen te creëren.

“Aibo kan een emotionele band aangaan met leden van het huishouden en hen tegelijkertijd liefde, genegenheid en het plezier geven van het koesteren en opvoeden van een metgezel. Het bezit een natuurlijke nieuwsgierigheid en we hopen dat het vreugde zal brengen in het dagelijks leven van onze klanten terwijl het samen met hen groeit als partner ”, aldus een persbericht van Sony in 2017.

De meest recente versie van Aibo werd in januari 2018 in Japan gelanceerd en verkocht in de eerste drie maanden 11.111 eenheden, ondanks een prijs van 198.000 yen en een maandelijks bedrag van 2.500 yen voor cloudgebaseerde services die nieuw gedrag kunnen programmeren.

De robot is opnieuw ontworpen om er schattiger uit te zien en is nu uitgerust met OLED-ogen die verschillende gezichtsuitdrukkingen kunnen produceren. Aibo is momenteel nog alleen verkrijgbaar in Japan, hoewel er gesprekken zijn geweest dat de levendige metgezel binnenkort zijn weg naar China en Amerika zal vinden.


Bekijk de video: Resomeren: Lichaam oplossen in plaats van begraven of cremeren. (Augustus 2022).