Algemeen

Onderzoek toont aan dat allergenen in rood vlees verband houden met hartaandoeningen

Onderzoek toont aan dat allergenen in rood vlees verband houden met hartaandoeningen



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een team van onderzoekers heeft de ophoping van plaque in de slagaders van het menselijk hart in verband gebracht met een allergeen dat in rood vlees wordt aangetroffen. Hoewel het al lang bekend is dat hoge niveaus van verzadigd vet in rood vlees verantwoordelijk zijn voor hartaandoeningen bij mensen over de hele wereld, toont het onderzoek met deze nieuwe bevinding aan dat sommige mensen een hoger risico lopen vanwege de aanwezigheid van deze allergenen. in rood vlees.

Deze studie is gepubliceerd in het tijdschrift ‘Arteriosclerose, trombose en vasculaire biologie. 'Coleen McNamara, hoogleraar geneeskunde aan het University of Virginia Health System in Charlottesville, belicht deze bevinding: “Deze nieuwe bevinding van een kleine groep proefpersonen uit Virginia werpt de intrigerende mogelijkheid op dat allergie voor rood vlees een onderkende factor bij hartaandoeningen. Deze voorlopige bevindingen onderstrepen de noodzaak van verdere klinische studies bij grotere populaties uit verschillende geografische regio's en aanvullend laboratoriumwerk. "

Volgens de schatting van de onderzoekers zou ongeveer 1% van de bevolking allergisch kunnen zijn voor rood vlees, en maar liefst 20% zou allergisch kunnen zijn voor rood vlees zonder duidelijke symptomen te vertonen.

Er is in het verleden veel onderzoek gedaan naar voedselallergieën. Ze relateren allemaal de oorzaak van voedselallergieën aan een dodelijke allergische reactie, anafylaxie genaamd, die verantwoordelijk is voor de vernauwing van de luchtwegen en een gevaarlijk lage bloeddrukdaling veroorzaakt.

In dit verband is een andere studie gepubliceerd in 2017 onthuld dat de allergie optreedt vanwege de aanwezigheid van een suikermolecuul bekend als alfa-gal, 3-galactose of galactose-α-1 dat het meest voorkomt in varkensvlees, rundvlees, lam en andere soorten rood vlees.

De engste bevinding van het hele onderzoek was dat, in tegenstelling tot de andere voedselallergieën die bijna onmiddellijk optreden, de allergieën die worden veroorzaakt door het eten van rood vlees tussen de 3-6 uur kunnen duren. Dit betekent dat u de effecten van de allergie niet onmiddellijk beseft en daarom kan het even duren voordat u deze bestrijdt.

De onderzoekers in verband met het onderzoek merken op dat gedetailleerde studies bij mensen en dieren in het verschiet liggen om hun eerste bevindingen te verifiëren en meer inhoud te geven.

In dit verband zei een programmadirecteur en medisch medewerker van de afdeling atherotrombose en coronaire hartziekte van het National Heart, Lung and Blood Institute: "Hoewel er meer studies nodig zijn, biedt het huidige werk een potentiële nieuwe benadering of doelwit voor het voorkomen of behandelen van hartziekten. ziekte in een subgroep van mensen die gevoelig zijn voor rood vlees. "

Uit het onderzoek blijkt dat de consumptie van rood vlees in potentie kan worden beschouwd als een fundamentele factor voor het voedingsrisico op cardiometabole ziekten. De voorwaarden kunnen variëren naargelang de mate van vleesverwerking, de bewaartermijn en de gebruikte soorten conserveermiddelen.

Om precies te zijn, de studie heeft veel perspectief gegeven aan liefhebbers van rood vlees.


Bekijk de video: Het gevaar van zwijgen over extreme menstruatiepijn (Augustus 2022).