Algemeen

De stem van wijlen Stephen Hawking straalde de ruimte in tijdens de herdenkingsceremonie

De stem van wijlen Stephen Hawking straalde de ruimte in tijdens de herdenkingsceremonieWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De legendarische kosmoloog Stephen Hawking zal op een van de meest passende manieren in het universum voortleven. Een bericht van wijlen astrofysicus werd tijdens een dienst in Westminster Abbey naar het dichtstbijzijnde zwarte gat gestraald.

De Griekse componist Vangelis - vooral bekend om zijn bekroonde score voor "Chariots of Fire" - transformeerde de iconische synthetische stem van Hawking in een uniek muziekstuk. Vervolgens, met behulp van het Cebreros-station van de European Space Agency, straalde een team de boodschap uit. Volgens de ESA "begon de uitzending om 13.42 uur CEST en werd het signaal naar het dichtstbijzijnde zwarte gat naar de aarde gestuurd, 1A 0620–00, dat leeft in een binair systeem met een oranje dwergster."

Hawking's dochter Lucy zei in een verklaring: “Rond de tijd dat onze vader te ruste werd gelegd, werd de Vangelis-compositie met de stem van onze vader de ruimte in uitgezonden. Dit is een mooi en symbolisch gebaar dat een verband legt tussen de aanwezigheid van onze vader op deze planeet, zijn wens om de ruimte in te gaan en zijn verkenningen van het universum in zijn geest. "

"Het is fascinerend en tegelijkertijd ontroerend om je voor te stellen dat Stephen Hawking's stem samen met de muziek van Vangelis over ongeveer 3500 jaar het zwarte gat zal bereiken, waar het zal worden bevroren aan de horizon van het evenement", zegt Günther Hasinger, directeur van ESA. van wetenschap.

Terwijl dat bericht de melkweg in werd gestuurd, verzamelden familie, vrienden en beroemdheden zich in Westminster Abbey om het leven en de nalatenschap van Hawking te herdenken en te vieren.

Tijdens de Thanksgiving-dienst van vandaag werd de as van #StephenHawking begraven in Scientists 'Corner. Professor Hawking's familie legde bloemen en een medaille in het graf. pic.twitter.com/CgwoVYlDKU

- Westminster Abbey (@wabbey) 15 juni 2018

“We komen om het leven en de prestaties van Stephen Hawking te vieren op deze heilige plaats waar God al meer dan duizend jaar wordt aanbeden en waar koningen en koninginnen en de grote mannen en vrouwen van onze nationale geschiedenis en internationale invloed worden herdacht. We zullen zijn stoffelijk overschot begraven bij dat van zijn collega-wetenschappers ”, zei dominee John Hall, decaan van Westminster, tijdens de ceremonie, volgens Westminster.

De gedenksteen is nu bovenop het graf van # StephenHawking in Westminster Abbey geplaatst. pic.twitter.com/bUTgm2UI7U

- Westminster Abbey (@wabbey) 15 juni 2018

Hawking's as werd toegevoegd aan de Scientist's Corner van Westminster Abbey. Er werd ook een grafsteen toegevoegd, geëtst met de vergelijking die Hawking gebruikte om te stellen dat zwarte gaten thermische straling uitzenden. Naast de vergelijking werd deze verklaring op de grafsteen geplaatst: "Hier ligt wat sterfelijk was van Stephen Hawking 1942-2018."

“We zullen bedanken voor de opmerkelijke gaven van Stephen Hawking en voor zijn leven: voor zijn jaren als Lucasiaanse hoogleraar wiskunde aan de Universiteit van Cambridge en voor zijn internationale bereik en invloed als wetenschapper; voor zijn persoonlijke moed, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen leven met motorische neuronziekte; en voor zijn familie en vrienden, "zei Hall." We zullen met liefde zijn onsterfelijke ziel aanbevelen bij de almachtige God. "


Bekijk de video: Biography of Stephen Hawking, English theoretical physicist, cosmologist and inspiring author (Augustus 2022).