Algemeen

Hier is het eerste SpaceX-bemanningsdraakruimteschip ooit

Hier is het eerste SpaceX-bemanningsdraakruimteschip ooitWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In de afgelopen weken heeft SpaceX een aantal grote sprongen gemaakt om astronauten terug de ruimte in te sturen via een commercieel ruimteschip. Onlangs gaf SpaceX het publiek zijn beste blik op het ruimteschip Crew Dragon voor astronauten.

SpaceX ging ook naar zijn Instagram om een ​​video van de tests van de Crew Dragon te plaatsen. Die tests werden eerder uitgevoerd bij de Naval Air Facility El Centro in Zuid-Californië.

De ruimtecapsule zelf wordt vastgehouden en gecontroleerd door het Glenn Research Center van NASA in Cleveland, Ohio. Dat onderzoekscentrum is volgens de NASA "de enige faciliteit ter wereld die in staat is om volledige lanceervoertuigen en raketmotoren te testen onder gesimuleerde omstandigheden op grote hoogte".

"Eenmaal voltooid, zal Crew Dragon voorafgaand aan zijn eerste vlucht naar Kennedy Space Center in Florida reizen", schreven SpaceX-vertegenwoordigers vorige week in een beeldpost.

The Crew Dragon is niet de enige in zijn commerciële taxi-inspanningen. De CST-100 Starliner van Boeing bevindt zich momenteel ook in testfasen. Beide ambachten zullen zeven astronauten vervoeren. The Crew Dragon wordt gelanceerd met de indrukwekkende Falcon 9-raketten van SpaceX. De Starliner zal Atlas V-raketten van United Launch Alliance gebruiken.

Deze lanceringen van commerciële ruimteschepen zijn de eerste lancering van Amerikaanse astronauten vanuit de Verenigde Staten sinds NASA's spaceshuttle-programma in juli 2011 ten einde liep. Om astronauten naar het internationale ruimtestation te vervoeren, heeft NASA de Russische Sojoez-raketten en -schepen gebruikt.

Lancering via de administratieve rompslomp

Terwijl de Crew Dragon nog steeds grondig wordt getest, vechten andere bedrijfsleiders om SpaceX zo vaak als het bedrijf van plan is betrouwbaar te lanceren.

Caryn Schenewerk, directeur Government Affairs van SpaceX, bevestigde opnieuw dat het bedrijf in 2018 nog steeds meer dan 25 lanceringen wilde houden. Dit betekende dat congresleiders tijdens de hoorzitting moesten nadenken over hoe ze bedrijven als SpaceX en Blue Origin snel en veilig konden lanceren.

Ambtenaren van de Air Line Pilots Association (ALPA), ULA, Blue Origin en SpaceX hebben allemaal getuigd van enkele van de grootste uitdagingen bij het behalen van de lanceringsdoelen: administratieve rompslomp. De ambtenaren merkten op hoe traag het verkrijgen van de juiste vergunningen is en ook op de lastige combinatie van de werking van draagraketten en normen naast federale luchtverkeersleidingssystemen.


Bekijk de video: Watch SpaceX Starlink launch! 60 satellites into orbit (Augustus 2022).