Algemeen

15 ingenieurs en hun uitvindingen die robotica definieerden

15 ingenieurs en hun uitvindingen die robotica definieerdenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Robots bestaan ​​al, in een of andere vorm, sinds de oudheid. Vroege legendes van automaten bestonden in Griekse en Romeinse legendes en basale mechanische 'robots' werden ontworpen en gebouwd in China en Griekenland.

Ons moderne concept van robots zou pas verschijnen tijdens de industriële revolutie met het idee van de androïde (humanoïde robot) ontstaan ​​in film- en sci-fi literatuur uit de 20e eeuw.

Sindsdien hebben veel ingenieurs onvermoeibaar gewerkt om te verbeteren en, in sommige gevallen, opnieuw te definiëren robotica. Deze 15 zijn er maar een paar van.

Het volgende is verre van volledig en is in willekeurige volgorde.

1. Joseph Engelberger "The Father of Robotics"

Hun bijdrage aan robotica: Joseph Endgelberger wordt alom geprezen voor de geboorte van de robotica-industrie.

Andere informatie: Engelberger werd geboren in Juli 1925 en stierf in December 2015.Hij was een Amerikaanse natuurkundige, zakenman en ingenieur wiens levenswerk een revolutie teweeg zou brengen in de productie en de samenleving als geheel.

In 1956 Engelberger ontmoette de Amerikaanse ingenieur / uitvinder George D. Devol op een feestje. De twee mannen begonnen de filosofieën van Isaac Asimov over robotica te bespreken. Devol legde Engelberger ook uit over zijn Programmed Article Transfer-apparaat waarop patent is aangevraagd.

Joseph identificeerde het onmiddellijk als een robot en bedacht de mogelijke toepassing ervan op de productie - vooral voor gevaarlijke taken. Dit was het begin van de vruchtbare samenwerking tussen de twee mannen die de huidige geautomatiseerde productielijn zouden bouwen.

Door 1959 ze hadden hun eerste werkende prototype - Unimate # 001, dat voor het eerst werd geadopteerd door General Motors op hun productielijn in Trenton, New Jersey.

Door 1961 hij had Unimation Inc. opgericht om zijn nieuwe concept van industriële robots te ontwikkelen. Een van de eerste robots van het bedrijf, Unimate 1900, werd getoond op een handelsbeurs in Chicago en verscheen ook op Johnny Carson's Tonight Show in 1966.

Vanaf dat moment zouden robots in de productie de industrie en de wereld om ons heen onherkenbaar veranderen. Zijn werk op het gebied van robotica zou hem de bijnaam "Vader van de robotica" opleveren.

2. George D. Devol: de uitvinder van de eerste programmeerbare industriële robot

Hun bijdrage aan robotica:George D. Devol bedacht, ontwierp, bouwde en patenteerde 's werelds eerste programmeerbare industriële robot.

Octrooi-informatie (indien van toepassing):Amerikaans octrooi nr. 2.988.237

Andere informatie: Toen George 9 jaar oud was, kwam het woord "robot" in het gewone spraakgebruik in het spel van Karel Capek, R.U.R. (Rossum's Universal Robots). werd populair in 1921. Deze gebeurtenis zou een grote impact hebben op George, die enkele decennia later 's werelds eerste echte robots zou ontwerpen en bouwen.

Later ontmoette hij en werkte hij nauw samen met de "Father of Robots" Joseph Engelberger op een cocktailparty waar hun wederzijdse fascinatie voor robots de wereld om ons heen voor altijd zou veranderen.

Het resultaat van deze ontmoeting was de productie van de eerste industriële robot, The Unimate, in 1959. Dit werd later verkocht aan General Motors en gebruikt voor die-cast handling en puntlassen. Door 1966 De robots van Devol en Engelberger gingen in volle productie en voorbij 1975 hun bedrijf, Unimation, maakte daarna eindelijk zijn eerste winst $ 5 miljoen van investeringen.

Devol stierf in 2011 op de rijpe leeftijd van 99. Zijn uitvindingen, waaronder de eerste echte industriële robot, Unimate, zouden leiden tot de volledig geautomatiseerde productielijnen die in moderne fabrieken gebruikelijk zijn.

3. Marvin Minsky was een pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie

Hun bijdrage aan robotica:Marvin Minky is het meest beroemd om zijn baanbrekende werk in de praktijk van de wetenschap van kunstmatige intelligentie. Voor zijn werk won hij de 1969A. M. Turing-onderscheiding. Deze onderscheiding is de hoogste onderscheiding en onderscheiding in de informatica.

Octrooi-informatie (indien van toepassing): Conffocale scanmicroscoop

Andereinformatie:Marvin Minsky werd geboren in Augustus 1927 in New York City. Na een periode bij de Amerikaanse marine tijdens de Tweede Wereldoorlog, schreef Marvin zich in aan de Harvard University om natuurkunde, neurofysiologie en psychologie te studeren.

Hij studeerde uiteindelijk cum laude af in wiskunde in 1950. Het jaar daarop schreef hij zich in aan Princeton en bouwde de eerste neurale netwerksimulator.

Minsky verhuisde naar MIT nadat hij een paar jaar naar Harvard was teruggekeerd om zijn interesse in computers te onderzoeken als een middel om het menselijk denken te begrijpen. Hier werkte hij intensief samen met John McCarthy en het paar richtte later het Artificial Intelligence Project op.

Dit heet nu het MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, dat tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest vooraanstaande onderzoekscentra op het gebied van AI is.

Zijn werk zou helpen om het gebied van AI te definiëren en de basis te leggen voor de moderne explosie in de ontwikkeling van 'intelligente' robots.

Hij ging dood in Januari 2016 in Boston, Massachusetts.

4. Victor Scheinman vond de eerste elektrisch aangedreven computergestuurde robotarm uit

Hun bijdrage aan robotica: Victor Scheinman staat algemeen bekend als de uitvinder van 's werelds eerste computergestuurde, elektrisch aangedreven robotarm - de zogenaamde Stanford Arm.

Deze robot was een lichtgewicht, multiprogrammeerbaar en veelzijdig apparaat dat op grote schaal is aangepast voor gebruik in de industrie, van assemblagelijnen voor auto's tot andere taken.

Andere informatie:Victor is geboren in December 1942 en bedacht zijn baanbrekende robotarm in 1969 na een studie werktuigbouwkunde aan de Stanford University.

Later richtte hij Vicarm Inc. op in 1973 om zijn uitvinding verder te ontwikkelen, bouwen en commercialiseren. Zijn bedrijf werd later verkocht aan het baanbrekende roboticabedrijf van die tijd: Unimation.

Scheinman bleef nauw samenwerken met Unimation om de Programmable Universal Machine for Assembly of kortweg PUMA te ontwikkelen.

Later richtte hij het roboticabedrijf Automatrix op dat robots bouwde met ingebouwde camera's en andere sensoren. Hij ontwikkelde ook het Robotworld-systeem, waardoor robots met elkaar konden samenwerken.

Victor is overleden in September 2016 in Petrolia, Californië.

5. Ichiro Kato heeft 's werelds eerste echte Android gebouwd

Hun bijdrage aan robotica: Ichiro Kato van de Waseda University paste zijn onderzoek naar humanoïde robots toe om het zeer invloedrijke WABOT-project in 1967. Door 1972 dit project had de eerste humanoïde 'intelligente' robot ter wereld gecreëerd - WABOT-1.

WABOT-1 werd compleet geleverd met twee armen, kon op twee benen lopen en gebruikte een paar camera's om te 'zien'.

Andere informatie:Het WABOT-project van Ichiro was om zeer effectief te zijn in de vroege ontwikkeling van humanoïde robots. WABOT-1, toen het werd voltooid in 1972, werd 's werelds eerste Android (humanoïde robot).

Dankzij het ledematensysteem van de WABOT-1 kon hij met zijn onderste ledematen lopen en kon hij objecten vastgrijpen en verplaatsen met zijn 'handen' die werden geleverd met tactiele sensoren. Hiermee kon WABOT-1 afstanden meten en richtingen naar objecten berekenen met behulp van zijn andere visuele en akoestische sensoren.

En dankzij het conversatiesysteem kon het met een persoon in het Japans communiceren met een kunstmatige mond.

6. Takeo Kanade heeft de eerste robotarm met directe aandrijving gebouwd

Hun bijdrage aan robotica: Takeo Kanade bouwde in 1981 's werelds eerste direct aangedreven robotarm. Deze arm bevatte al zijn motoren in de robotassemblage zelf en elimineerde dus lange transmissies.

Andere informatie:Takeo, geboren in oktober 1945 in Hyogo, Japan, is een van 's werelds meest vooraanstaande experts en onderzoekers op het gebied van computervisie en robotica. Computervisie is een onderzoeksgebied dat zich bezighoudt met het onderzoek naar hoe computers digitale afbeeldingen en video's kunnen begrijpen in een poging om te repliceren hoe mensen zien.

Takeo heeft vele overheids-, industriële en universitaire adviesraden gediend, waaronder de Aeronautics and Space Engineering Board (ASEB) van de National Research Council, NASA's Advanced Technology Advisory Committee, PITAC Panel for Transforming Healthcare Panel en de Advisory Board of Canadian Institute for Geavanceerd onderzoek.

Hij ontving ook verschillende prijzen en onderscheidingen gedurende zijn carrière, waaronder de Kyoto-prijs in 2016 voor informatiewetenschappen.

Hij is de Helen Whitaker Professor aan de Carnegie Mellon University met ongeveer 300 collegiaal getoetste academische publicaties en 20 patenten.

7. Nobuyuki Okude maakte robots populair naar een nieuwe generatie

Hun bijdrage aan robotica: Hoewel u zijn naam misschien niet kent, zult u zeker de producten van zijn arbeid kennen. Nobuyuki Okude is de man achter de zeer invloedrijke en succesvolle lijn speelgoed, daarna cartoons, algemeen bekend als De Transformers.

Hoewel het geen 'echte' robots zijn zoals andere vermeldingen op de lijst, De Transformers series speelgoed en tekenfilms maakten het concept van robots populair onder de bredere bevolking.

Nobuyuki was destijds de Executive Vice President van Takara (een Japanse speelgoedfabrikant) die het concept bedacht van robots die veranderden in realistische auto's die hij Diaclone noemde.

Takara werkte al snel samen met Hasbro om speelgoed en tekenfilms te maken, en uiteindelijk robotgeschiedenis. Deze innovatie zou een geheel nieuwe generatie kinderen inspireren om het concept en begrip van robotica verder te ontwikkelen.

Andere informatie:Okuda werd geboren in 1944 en hij kwam begin jaren '70 bij Takara. In de vroege jaren 80 benaderde Hasbro Takara om hun twee meest populaire speelgoed "Mircoman" en "Diaclone" te combineren.

Nobuyuki merkte het potentieel op voor een nieuwe speelgoedlijn op basis van hun bestaande Diaclone-autorobot om de Transformers-kinderen van de jaren 80 en 90 te ontwikkelen. De ontwerpen voor de originele 28 figuren zijn gemaakt door Kojin Ono, Takashi Matsuda, Hideaki Yoke, Hiroyuki Obara en Satoshi Koizumi en het hele speelgoedassortiment werd uiteindelijk verkocht aan Hasbro.

8. David Barrett heeft RoboTuna gebouwd in 1996

Hun bijdrage aan robotica:De RoboTuna van David Barret was de eerste volledig functionele robotvis ooit gebouwd. Het werd ontworpen om de vorm en beweging van een echte vis na te bootsen en werd bestuurd door zes servomotoren.

Het werd bedacht om nieuwe voortstuwingssystemen voor UAV's te verkennen.

Andere informatie:In 1996 MIT-promovendus David Barrett ontwierp en bouwde de biomimetische robot, RoboTuna voor zijn Ph.D. scriptie.

Deze robot was in staat om een ​​echte blauwvintonijn na te bootsen terwijl hij in water zwemt.

Het idee van het project was om de plausibiliteit te onderzoeken van het ontwerpen en bouwen van een robotonderzeeër die zou kunnen zwemmen als een vis en daarom een ​​superieure vorm van voortstuwing voor autonome onderwatervoertuigen (UAV's) te bedenken.

RoboTuna bleek zeer succesvol te zijn en toonde aan dat het beter manoeuvreerbaar was en minder energie verbruikte dan andere robotonderzeeërs.

9. Dr. Toshitada Doi zat achter SONY's baanbrekende AIBO Robodog

Hun bijdrage aan robotica:Toshitada Doi wordt algemeen beschouwd als de maker van AIBO. AIBO (een afkorting voor Artificial Intelligence Robot) is of was een serie robotachtige huisdieren ontworpen en vervaardigd door Sony aan het begin van het millennium.

Ze onthulden hun prototype in 1998 met het eerste consumentenmodel dat rond mei werd uitgebracht 1999. Sony heeft tot op de dag van vandaag nieuwe modellen uitgebracht 2006 waarvan de meeste een hondachtig ontwerp hebben.

AIBO was in staat tot beperkte interactie met mensen en, ongelooflijk, uitverkocht in minder dan 20 minuten toen het voor het eerst in Japan te koop werd aangeboden.

Deze baanbrekende robot werd officieel erkend voor zijn bijdragen aan robotica toen hij in 2006 werd toegevoegd aan de Carnegie Mellon University Robot Hall of Fame.

Andere informatie: Toshitada werd geboren in 1943 die zou worden opgeleid tot elektrotechnisch ingenieur en een belangrijke rol zou gaan spelen in de digitale audiorevolutie.

Hij behaalde een graad in elektrotechniek aan het Tokyo Institute of Technology in 1964, en een Ph.D. van Tohoku University in 1972.

Doi kwam in 1964 bij Sony en begon onmiddellijk met de productie van het eerste digitale audioproject voor het bedrijf. Hij zou de ontwikkeling van de PCM-adapter aansturen en was een prominent lid van de groep die uiteindelijk de cd ontwierp en creëerde.

In de jaren negentig leidde hij Sony's Digital Creatures Laboratory, waar hij verantwoordelijk was voor de AIBO, de robothond van Sony. In 2003, Doi creëerde de Qrio, een lopende mensachtige robot.

10. Satoshi Shigemi is de man achter Honda's iconische ASIMO-serie

Hun bijdrage aan robotica:ASIMO of Advanced Step in Innovative Mobility is de beroemde serie, nu met pensioen, van mensachtige robots die sindsdien door Honda zijn ontworpen en gebouwd. 2000.

ASIMO was een van de eerste robots die met succes menselijke rondzwervingen nabootste en is de afgelopen 18 jaar een Android-icoon geworden.

Andere informatie:Satoshi Shigemi is het best bekend als senior engineer en projectleider achter Honda's ASIMO-project van de afgelopen twee decennia.

Hij speelde in niet geringe mate een belangrijke rol bij het ontwerp en de creatie van Honda's humanoïde robotproject: ASIMO. Het project begon halverwege de jaren 80 met als doel de eerste tweevoetige robot ter wereld te produceren.

Aanvankelijk aangeduid als de E-serie, werden vroege looprobots door Honda ontwikkeld 1986 en 1993. Daar werden de tot dan toe ontwikkelde P-series vervangen door 1997.

Dit waren allemaal de voorloper van de nu iconische ASIMO-serie robots. De latere toevoegingen aan de ASIMO-serie kunnen rennen en lopen op oneffen hellingen en oppervlakken, kunnen soepel draaien, trappen beklimmen en zelfs voorwerpen bereiken en grijpen.

Ze waren zelfs in staat om op basis van spraakopdrachten te begrijpen en hadden gezichtsherkenning.

Helaas heeft Honda onlangs aangekondigd dat ze van plan zijn de ASIMO-reeks androïden met pensioen te gaan.

12. Jacob Matijevic, en Donna Shirley en NASA'sBijwoner Nam robots mee naar Mars

Hun bijdrage aan robotica: DeBijwoner robot van de Mars Pathfinder-missie was de allereerste robot die op de planeet Mars werd ingezet. Het werd ingezet op het oppervlak van de planeet op de 4th juli 1997 en moest alleen duren 7 dagen maar eindigde uiteindelijk 83 dagen in werking.

Deze bescheiden, kleine robot met zes wielen op zonne-energie verlegde de grenzen van het menselijk begrip van robotica en communicatie van die tijd. Ondanks zijn epische reis van de aarde naar de rode planeet, reisde het nu meer dan 100 meter tegen de tijd dat de communicatie was verbroken.

Andere informatie: De rover is ontworpen door Jacob Matijevic en Donna Shirley en een groot team van NASA-wetenschappers en -ingenieurs.

Bijwoner was een zeswielige robotsonde die semi-autonoom was en kon worden bestuurd door een menselijke operator op aarde. Commando's hadden een vertragingstijd van ongeveer 10 minuten, gezien de afstand tot de aarde, wat ook betekende dat feedback nog eens tien minuten duurde om weer te ontvangen Terra Firma.

Het hoofddoel van de robotrover was om het oppervlak van Mars te verkennen en informatie te verzamelen over de bodem en de geologie van de planeet. De robot had drie camera's: twee zwart-wit aan de voorkant en één kleur aan de achterkant.

Het was ook uitgerust met een Alpha Proton X-Ray Spectrometer (APXS) om de samenstelling van het oppervlak van Mars te bepalen. Al zijn apparatuur werd aangedreven door een set batterijen met beperkte capaciteit en een galliumarsenide / germanium-zonnepaneelreeks die dit kon 18% efficiëntie.

Hoewel de missie van korte duur was, is de verzamelde informatie gebruikt om de ontwerpen van toekomstige robotsondes te helpen verbeteren en verfijnen.

13. Joe Jones: de uitvinder van de Roomba

Hun bijdrage aan robotica: Roomba, de beroemde robot voor het schoonmaken van huizen, werd voor het eerst uitgebracht in 2002 door iRobot. Het was een van, zo niet de, eerste commercieel succesvolle thuisreinigingstoepassingen van robots in de geschiedenis.

Het bevatte een reeks sensoren waarmee de robot door een ruimte kon navigeren om zijn geprogrammeerde reinigingsactiviteiten uit te voeren. Met deze sensoren kon de robot obstakels, vuile plekken op de vloer of steile hellingen en trappen detecteren.

Roomba gebruikt twee onafhankelijk werkende zijwielen, die 360 ​​° draaien op hun plaats mogelijk maken. Een roterende, 3-puntige spinnerborstel kan vuil van vierkante hoeken naar de reinigingskop vegen.

Andere informatie:Joe Jones begon met het onderzoeken van robots in het MIT AI Lab toen hij een interessant idee had. "Ik raakte enthousiast over de hele kleine, reactieve robots, en dacht: hier kun je veel mee. Je zou een robot kunnen bouwen die je vloeren kan schoonmaken."

Hij experimenteerde aanvankelijk door met Lego prototype droids voor het reinigen van vloeren te bouwen. Een paar jaar later, terwijl hij bij Denning Mobile Robotics werkte, ontwierpen hij en werktuigbouwkundig ingenieur Jack Shimeck een proof of concept voor wat Roomba zou worden.

De twee werden al snel ontslagen (nadat ze het idee hadden gegooid) en een paar maanden later werden ze door iRobot aangenomen. De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis. Roomba zou in de loop van de tijd een reeks verbeteringen ondergaan, waarbij veel onderdelen uitwisselbare onderdelen hadden om retrofit van oudere modellen mogelijk te maken. Vanaf 2016, zijn er zeven generaties van de Roomba-robot.

14. Marc Raibert en zijn 'spookachtige' Boston Dynamics-robots

Hun bijdrage aan robotica: Marc Raibert en zijn MIT-spin-offbedrijf Boston Dynamics staan ​​bekend om hun ontwikkeling van de quadrupedale robot BigDog en de acrobatische mensachtige robot.

BigDog is oorspronkelijk ontwikkeld voor het Amerikaanse leger met financiering van DARPA, maar werd later stopgezet omdat het te luid was voor gevechtssituaties. Boston Dynamics heeft het werk dat aan BigDog is besteed ingebouwd om een ​​nieuwe vorm van 'hondenrobot' genaamd SpotMini te ontwikkelen die werd onthuld in 2016.

Het bedrijf ontwikkelde ook zware lifter-robots, zoals Atlas en drones zoals Wildcat.

Andere informatie: Marc was een MIT-professor die Boston Dynamics oprichtte in 1992. Een van de belangrijkste bijdragen van dit bedrijf aan robotica is de enorme doorbraak van het creëren van zelfbalancerende / oprichtende en hoppende robots.

Boston Dynamics werd overgenomen door Google / Alphabet in 2013 maar het werd later verkocht aan SoftBank in Juni 2017.

15. David Hanson - De man die verantwoordelijk is voor de schepping van Sophia

Hun bijdrage aan robotica:Sophia is een van de meest geavanceerde AI-androïden die tot nu toe door de mensheid zijn gemaakt. 'She' is ontwikkeld en gebouwd door het in Hong Kong gevestigde bedrijf Hanson Robotics die haar activeerde April 2015.

Sophia maakte haar allereerste publieke optreden tijdens haar eerste publieke optreden op South by Southwest Festival (SXSW) in Maart 2016 in Austin, Texas, Verenigde Staten.

Sophia heeft de definitie van robots letterlijk veranderd door officieel het staatsburgerschap in Saoedi-Arabië te krijgen in 2017.

Andere informatie: Dr. David Franklin Hanson Jr. richtte Handon Robotics op in 2013 in Hong-King.

David werd geboren in 1969 in Dallas, Texas. Zijn jeugdhobby's waren onder meer het consumeren van sciencefiction-fictie van zeer invloedrijke schrijvers als Isaac Asimov en Phillip K. Dick.

Hij zou later Fine Arts studeren aan de Rhode Island School of Design en later een Ph.D. in Interactive Arts and Engineering. Zijn postdoctorale carrière is sindsdien gewijd aan het creëren van mensachtige robots, waarvan Sophia een van zijn bekroning is.


Bekijk de video: 5 Snelste Robots Ter Wereld (Augustus 2022).