Algemeen

Boston Dynamics is van plan om tegen 2019 1000 robothonden per jaar te bouwen

Boston Dynamics is van plan om tegen 2019 1000 robothonden per jaar te bouwenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

U zult zich de vierpotige robot waarschijnlijk herinneren als u over Boston Dynamics hoort. Deze enge robothonden kunnen de trap op, de obstakels ontwijken en kunnen zich gemakkelijk voortbewegen op ruw terrein met uitstekende stabiliteit. Als je ze neerhaalt, staan ​​ze alleen op en blijven ze marcheren.

Hoewel het jaren van intensief onderzoek kostte om een ​​reeks flexibele robots te ontwikkelen, heeft Boston Dynamics eindelijk zijn plannen aangekondigd om hun eerste commerciële product op de markt te brengen: SpotMini. De hondachtige robot is een wat kleinere variant die 2 voet, 9 inch staat en er iets minder eng uitziet dan de andere metalen loopmachines die door het bedrijf zijn ontwikkeld.

Boston Dynamics heeft aangekondigd dat ze medio 2019 bijna 1.000 robothonden gaan produceren met als doel het product een populair open-sourceplatform te maken, net zoals Android dat is voor smartphones.

Op de productpagina van de SpotMini staat: “SpotMini is een kleine vierpotige robot die comfortabel in een kantoor of huis past. Hij weegt 25 kg (30 kg als je de arm meetelt). SpotMini is volledig elektrisch en kan ongeveer 90 minuten worden opgeladen, afhankelijk van wat het doet. SpotMini is de stilste robot die we hebben gebouwd. "

Gezien de flexibiliteit en toepassing, behoudt SpotMini een perfecte balans tussen grootte en prestaties. Bovendien heeft de robothond ook een voorziening om een ​​hulpstuk aan zijn hoofd te huisvesten waardoor hij met verschillende objecten kan communiceren.

De wendbare robot is eleganter ontworpen dan zijn grotere broer Spot. In tegenstelling tot zijn voorgangers is SpotMini vrij van blootliggende bedrading en blank metaal en heeft het een strak ontwerp waardoor het eruitziet als een commercieel product.

De afweging komt echter in de vorm van een laadvermogen, aangezien de SpotMini slechts 14 kg kan dragen in vergelijking met 23 kg met Spot. Gezien het kleinere formaat kan de robot gemakkelijk opereren in kantoren en woningen.

Het bedrijf is van mening dat er veel toepassingen van dergelijke robots zijn en ze testen de SpotMini al voor klanten op het gebied van bouw, levering, beveiliging en thuiszorg. Het heeft een groot potentieel om te worden gebruikt voor geautomatiseerde bezorgdiensten.

Het is nog onduidelijk hoe de robothonden effectief kunnen worden gebruikt, aangezien navigeren door drukke steden een behoorlijk moeizaam proces is. De SpotMini wordt echter geleverd met een 3D-weergave die hem helpt dingen beter te zien en hoogteafwijkingen en grenzen te herkennen.

Nadat Google het bedrijf in 2017 aan SoftBank had verkocht, zou de beslissing om de robots commercieel beschikbaar te maken, het bedrijf meer winst kunnen opleveren.

We zullen nog moeten afwachten om te zien hoe de gebeurtenissen zich ontvouwen. Misschien krijgen we antwoord op al onze vragen als deze duizend robothonden van de productielijn van Boston Dynamics rollen.


Bekijk de video: Autonomous farm work - enter the robots (Augustus 2022).