Algemeen

Neuralink: hoe het menselijk brein rechtstreeks vanaf een computer kan downloaden

Neuralink: hoe het menselijk brein rechtstreeks vanaf een computer kan downloadenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Neuralink, het brein-computerinterface en neuroprothetische bedrijf dat in 2016 door Elon Musk en anderen is opgericht, ontwikkelt hersen-machine-interfaces met een ultrahoge bandbreedte om mensen en computers met elkaar te verbinden. Elon Musk is ook de CEO van het bedrijf.

Het neurotechnologiebedrijf met hoofdkantoor in San Francisco, Californië, zal naar verwachting implanteerbare hersencomputerinterfaces (BCI's) ontwikkelen.

Neuralink wil apparaten maken die in eerste instantie op korte termijn ernstige hersenziekten en hersenbeschadiging als gevolg van een beroerte kunnen behandelen. Op de lange termijn is het doel van het bedrijf om de technologie voor mensverbetering te ontwikkelen. Een deel van Elon Musk's inspiratie voor de creatie van Neuralink is een sciencefictionconcept genaamd Neural Lace dat maakt deel uit van het fictieve universum in de romanserie van de Schotse auteur Iain M. Banks De cultuur.

Iain M. Banks 'De cultuur: onze toekomst?

De cultuur is een futuristische interstellaire utopische ruimtemaatschappij na schaarste van mensachtigen, buitenaardse wezens en zeer geavanceerde kunstmatige intelligentie die leeft in socialistische habitats verspreid over het Melkwegstelsel.

Neural Lace: het menselijk brein verbinden met de machine

Neural Lace is een brein-computerinterfacetechnologie waarmee het menselijk brein kan concurreren met kunstmatige intelligentie (AI). Momenteel financiert Elon Musk onderzoek naar de ontwikkeling van Neural Lace-technologie, dit is de opkomende technologie die menselijke hersenen met computers kan verbinden zonder dat er een fysieke verbinding nodig is.

Dit zou mogelijk zijn door kleine elektroden in de hersenen te implanteren. Het resultaat zou de verbetering van geheugen en cognitieve vermogens zijn door mensen en kunstmatige intelligentie effectief samen te voegen.

Elon Musk, die verschillende succesvolle bedrijven leidt, waaronder Tesla en SpaceX, heeft zijn angsten uiteengezet in verschillende kansen door te zeggen dat de snelle vooruitgang in kunstmatige intelligentie betekent dat mensen op een bepaald moment in de toekomst zullen moeten fuseren met kunstmatige intelligentie of irrelevant worden. Wanneer hem wordt gevraagd waarom hij Neuralink heeft opgericht, antwoordt hij dat het "existentiële risico te hoog is om dat niet te doen".

Neuralink is een mix van futuristische wetenschap en hersenchirurgie. Door het menselijk brein rechtstreeks te koppelen aan computers en andere elektronische apparaten via cybernetische implantaten, kan de geest communiceren met gadgets en programma's, en dit is waar Neuralink over gaat.

Volgens Elon Musk zijn brein-naar-machine (B2M) interfaces een belangrijk onderdeel van de toekomst van de mensheid. Het is bekend dat Elon Musk en anderen bezorgd zijn over de impact van kunstmatige intelligentie op de wereld en de toekomst van de mensheid zoals wij die kennen. Door een manier te vinden om de intelligentie van mensen te vergroten zodat deze gelijk is aan die van de kunstmatige intelligentieprogramma's van de toekomst, of superintelligences.

Superintelligentie: wetenschap of sciencefiction?

Mogelijke antwoorden: Ja. Nee. Of het is ingewikkeld.

"We zijn allemaal al cyborgs", zei Elon Musk op de Beneficial Artificial Intelligence-conferentie. "Je hebt een machine-extensie van jezelf in de vorm van je telefoon en je computer en al je applicaties. Je hebt verreweg meer macht, meer mogelijkheden dan de president van de Verenigde Staten 30 jaar geleden had", zei Musk.

Neuralink: Neural Lace uitgelegd

Kort gezegd is Neural Lace een ultradun gaas dat in de schedel wordt geïmplanteerd en een lichaam van elektroden vormt die de functie van het menselijk brein kunnen volgen.

Volgens Elon Musk zullen mensen zonder de creatie van de Neural Lace-technologie geen gelijke tred kunnen houden met de snelle vooruitgang in kunstmatige intelligentie. Hij zegt dat de kans groot is dat mensen het intellectuele equivalent van de huiskat worden.

Als onmiddellijke toepassing kan Neural Lace mogelijk patiënten helpen die lijden aan hersenletsel en bepaalde ziekten. Het ultieme doel en de missie van Neuralink is echter om het menselijk brein met de machine te laten samensmelten en menselijke intelligentie te laten versmelten met kunstmatige intelligentie. Als gevolg hiervan wordt verwacht dat dit de mensheid op een hoger niveau van cognitief redeneren zal brengen.

Neuraal kant: hoe het werkt

Op een gegeven moment zal Neural Lace mensen in staat stellen om informatie rechtstreeks vanaf een computer te uploaden en downloaden. Net zoals Neo from the Matrix doet om nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe informatie te verwerven.

Om Neural Lace in te brengen, wordt een kleine naald met het opgerolde gaas in de schedel geplaatst. Het gaas wordt vervolgens geïnjecteerd en bij injectie onthuld, waarbij het de hersenen omvat.

De Neural Lace integreert zichzelf met het menselijk brein. Het creëert een perfecte symbiose tussen mens en machine. Deze technologie zou de katalysator kunnen zijn voor de technologische singulariteit.

De singulariteit: wat het is

Volgens futurist Ray Kurzweil zullen we tegen 2020 computers hebben die krachtig genoeg zijn om het menselijk brein te simuleren. We zijn echter nog niet klaar met reverse engineering van het menselijk brein en het begrijpen van de methoden ervan.

Over 25 jaar zullen deze technologieën een miljard keer krachtiger zijn dan ze nu zijn. Tegen 2029 zullen mensen de reverse engineering van het menselijk brein al hebben voltooid. Tot nu toe hebben wetenschappers een aantal omgekeerd gemanipuleerd in verschillende regio's, zoals het cerebellum, dat verantwoordelijk is voor onze vaardigheidsvorming en plakjes cerebrale cortex waar we ons cursief denken en de auditieve cortex, de visuele cortex enzovoort doen.

Dus tegen 2029 zullen wetenschappers alle hersengebieden reverse-engineeren, modelleren en simuleren. Dat zal mensen voorzien van de software en algoritmische methoden om alle mogelijkheden van het menselijk brein te simuleren, inclusief de emotionele intelligentie.

Volgens Ray Kurzweil zullen computers tegen die tijd veel krachtiger zijn dan het menselijk brein. Mensen zullen in staat zijn om machines te creëren die werkelijk subtiliteit en soepelheid van menselijke intelligentie hebben. En ze zullen die kracht combineren met manieren waarop machines al superieur zijn aan mensen.

Machines kunnen met een paar toetsaanslagen menselijke kennis overbrengen en miljarden dingen nauwkeurig onthouden. Ze zullen kennis kunnen delen met elektronische snelheden die miljoen keer sneller zijn dan de menselijke taal.

En tegen 2045 voorspelt Kurzweil dat de mens de intelligentie van de mens-machine-beschaving een miljard keer zal hebben uitgebreid. Dat zal resulteren in een technologische singulariteit. Elk punt daarbuiten zou echt moeilijk voor te stellen zijn.

Het is niet nieuw dat Elon Musk openlijk zijn zorgen heeft geuit over de toekomst van kunstmatige intelligentie en wat dit voor de mensheid gaat betekenen. Hij is ook open geweest over zijn denken en plannen om een ​​symbiose te vormen met kunstmatige intelligentie via zijn Neuralink-bedrijf.

Eerder dit jaar sprak Elon Musk op SXSW ook over de vooruitzichten voor volledige productie van hernieuwbare energie, inclusief zonne-energie, wind en batterijen, internet in de ruimte en de nieuwe soorten overheid die zouden kunnen verschijnen in een aardbewonerskolonie op Mars in een nabije toekomst. Hij is positief over het hebben van een multi-planetair leven. Alles, al deze projecten hangen samen met het succes van Neuralink.

Oproep aan alle ingenieurs: Neuralink zoekt mensen voor een baan van de toekomst

De Neuralink-startup is op zoek naar enkele van de beste ingenieurs om zich bij een van de meest opwindende startups aan te sluiten met een geweldig uitzicht op de toekomst. Alle velden zijn welkom, maar vooral software- en werktuigbouwkundigen. Maak je klaar en stuur je cv om je bij Elon Musk in Neuralink aan te sluiten.


Bekijk de video: Hoe Elon Musk onze hersenen wil upgraden feat. Kurzgesagt - In a Nutshell (Augustus 2022).