Algemeen

Arduino imponeert het publiek op Maker Faire Rome 2018

Arduino imponeert het publiek op Maker Faire Rome 2018We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Interessante techniek op Maker Faire Rome 2018

Arduino, het open-source hardware- en softwarebedrijf, leek op de Makers Faire van dit jaar in Rome een indrukwekkend publiek te maken. Hoewel de updates van de single-board microcontrollers en microcontroller-kits indrukwekkend waren, was het interessante van het technische team het meest gefascineerd door te zien hoe deze boards werden gebruikt.

Hier zijn onze favoriete innovaties en nieuwe ideeën met behulp van de Arduino-systemen en -producten:

Deze LED-matrix heeft zeker indruk gemaakt op ons team:

De Wizard of Make, Bob Martin, heeft wat FGPA-plezier met de MKR Vidor. Kom langs bij Pavilion 8 om onze demo voor videoverwerking / LED-matrix zelf uit te proberen! Https://t.co/jJRjRZRwZw '' # mfr18pic.twitter.com / AiCEZDMkbu

- Arduino (@arduino) 13 oktober 2018

Arduino gebruiken voor iets anders dan robotica? Dit geautomatiseerde bewateringssysteem werd aangedreven door Arduino en hielp bij het cultiveren van een indrukwekkende plantengroei:

Arduino-onderwijs

Er was ook een slimme fiets die de Arduino Engineering Kit gebruikte:

Coole demo's van de #ArduinoEngineeringKit op @MakerFaireRome dit weekend! Bekijk de @arduino-stand op Pavilion 8 https://t.co/2aaxBTdSyJ#MFR18pic.twitter.com/GrkMOEEV5F

- MATLAB (@MATLAB) 12 oktober 2018

Maar dat is niet alles wat deze kit kan doen. Het omvat drie geavanceerde Arduino-gebaseerde projecten om fundamentele technische concepten te leren, zoals mechatronica, MATLAB en Simulink-programmering.

Naast de zelfbalancerende motorfiets kan de kit een mobiele rover produceren die kan navigeren tussen bepaalde referentiepunten, objecten kan verplaatsen met een vorkheftruck en meer, evenals een whiteboard-tekenrobot. Het is de ideale oplossing voor alle universiteitsstudenten die op zoek zijn naar praktische integratie van Arduino-technologie.

? De AEK-tekenrobot maakt techniekles zo leuk-fetti! Https://t.co/jJjRjRjZrw ''

- Arduino (@arduino) 12 oktober 2018

Arduino Makers

In dit gedeelte werden Arduino's nieuwste projecten getoond, met name het Uno Wifi-systeem. De Uno Wifi beschikt voor het eerst over een gloednieuwe 8-bt-microprocessor van Microchip op een Arduino-bord.

Vergelijkbaar met de Arduino Uno Rev3 met een geïntegreerde Wifi-module, is het Arduino Uno Wifi-bord gebaseerd op de ATmega328P (datasheet) met een ESP8266 Wifi-module geïntegreerd (datasheet). Het beschikt over een indrukwekkende verbluffende 14 digitale input / output-pinnen (waarvan er 6 kunnen worden gebruikt als PWM-uitgangen), 6 analoge ingangen, een 16 MHz keramische resonator, een USB-aansluiting, een stroomaansluiting, een ICSP-header en een reset knop.

Arduino Internet of Things

Deze nadruk liet zien hoe Arduino op onverwachte manieren kon worden gebruikt, zoals de kas die zo de aandacht trok van ons Interesting Engineering-team. Er waren ook een paar demo's van de MKR Vidor 4000. Het trok zeker de aandacht met de real-time matrix demo:

@mbanzi plezier maken met @arduino MKR Vidor 4000 (FPGA) enorme real-time led matrix demo op @MakerFaireRome! pic.twitter.com/VkqfytGPNh

- Fabio Violante (@fviolante) 14 oktober 2018

Meer dan alleen goede technologie, de IoT-nadruk toonde praktische manieren waarop startups en bedrijven over de hele wereld Arduino hebben gebruikt bij het creëren van nieuwe producten en diensten voor hun respectieve markten.

Een van die manieren is via de Arduino Cloud, een IoT-applicatie waarmee makers snel verbonden objecten kunnen bouwen. Hiermee kunt u meerdere apparaten met elkaar verbinden en zelfs real-time gegevens uitwisselen terwijl u ze overal via een interface bewaakt.

Het beste van alles is dat Arduino Cloud volledig is geïntegreerd in het Arduino Create-ecosysteem. Dit betekent dat je snel en eenvoudig een sjablooncode kunt genereren in Arduino Cloud en deze vervolgens met de Arduino Web Editor naar je bord kunt uploaden. Volia!


Bekijk de video: Maker Faire Rome tour: @Ivrea, Arduino Production (Augustus 2022).