Algemeen

Rolls Royce werkt samen met Intel om autonome schepen te bouwen

Rolls Royce werkt samen met Intel om autonome schepen te bouwenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rolls Royce werkt samen met Intel met de ambitie om het eerste volledig autonome schip te bouwen. Rolls Royce, een bedrijf dat bekend staat om zijn luxe auto's, gaat sinds 2016 de uitdaging aan om autonome schepen te bouwen.

Het bedrijf kondigde maandag aan dat het samenwerkt met Intel om een ​​volledige vloot van autonome vrachtschepen te ontwikkelen die tegen 2025 geen mensen aan boord nodig hebben. Om de eerste stap te zetten naar de lancering van dit onbemande schip, introduceerde het het Intelligent Awareness System in een van de bemande schepen dit jaar.

Details van het systeem

Het systeem zit vol met een groot netwerk vol camera's, radar en LIDAR, die worden aangestuurd door een gecentraliseerd programma. Met behulp van vision-algoritmen kan het obstakels detecteren in de nacht en in de drukke havens.

Met de nieuwe deal die Rolls Royce met Intel heeft gesloten, zijn de bedrijven van plan om 3D NAND solid-state schijven te gebruiken voor het opslaan van de gegevens die uit dit netwerk zouden komen en Intel Xeon-chips te gebruiken om deze informatie te verwerken. Het intelligente bewustwordingssysteem is een revolutionaire volgende stap in de technologie omdat het de capaciteit zal hebben om automatisch alle obstakels eromheen te classificeren, zoals tankers, schepen, cruises, pleziervaartuigen of sleepboten.

Bovendien helpt het ook bij het verbeteren van de zichtbaarheid in geval van ongunstige weersomstandigheden, omdat het gegevens uit verschillende bronnen combineert. Het is enorm nuttig in gevallen waarin het schip navigeert op plaatsen zoals dokken met korte afstanden.

Kevin Daffey, de directeur scheepsinformatie van Rolls Royce, zei: "We zijn verheugd deze overeenkomst met Intel te ondertekenen en kijken ernaar uit om samen te werken aan de ontwikkeling van opwindende nieuwe technologieën en producten, die een grote rol zullen spelen bij het mogelijk maken van de kluis. exploitatie van autonome schepen. "

Voordelen van de samenwerking

Rolls Royce en Intel zijn kampioenen in hun respectievelijke vakgebieden. Daarom zou het samenkomen van deze twee reuzen resulteren in een geweldig ontwerp en in geavanceerde, intelligente machines in de autonome schepen.

Deze nieuwe samenwerking zal leiden tot vooruitgang in de scheepstechnologie met een slim, datagericht en verbonden systeem voor eigenaars van lading, havens, operators en reders.

"Deze samenwerking kan ons helpen scheepseigenaren te ondersteunen bij de automatisering van hun navigatie en operaties, waardoor de kans op menselijke fouten wordt verkleind en bemanningen zich kunnen concentreren op waardevollere taken," voegde Daffey toe.

De focus van beide bedrijven ligt op veiligheid, en ze streven ernaar om deze schepen te bouwen met de vergelijkbare technologie die in slimme steden wordt aangetroffen, maar ook met autonome drones en auto's. Deze vooruitgang is beslist een prestatie in de geschiedenis van maritieme technologie.

Deze samenwerking zal alleen maar werken aan de verbetering van schepen en vaartuigen om ze te versterken en zelfvoorzienend te maken zonder menselijke tussenkomst.


Bekijk de video: RIJDEN met de NIEUWE ROLLS-ROYCE GHOST (Augustus 2022).