Algemeen

Tesla kan binnen 6 maanden automatisch piloot worden - Nieuwe neurale netwerkchip aangekondigd

Tesla kan binnen 6 maanden automatisch piloot worden - Nieuwe neurale netwerkchip aangekondigdWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tesla's eerste pogingen tot een chip - (Nvdia-partnerschap wordt beëindigd) Nvidia

Elon Musk en Tesla hebben onlangs aangekondigd dat ze van plan zijn hun nieuwe neurale netwerkcomputerchip binnen uit te brengen 6 maanden.

~ 6 maanden voordat het in alle nieuwe productieauto's zit. Geen verandering aan sensoren. Dit is een eenvoudige vervanging van de Autopilot-computer. Wordt gratis gedaan voor degenen die volledig zelfrijden hebben besteld.

- Elon Musk (@elonmusk) 16 oktober 2018

Het nieuws volgt op de jarenlange speculatie dat Tesla van plan was om een ​​eigen chip te bouwen voor de volgende generatie autonome voertuigen: stuurautomaten.

Volgens andere informatie op Twitter kan deze nieuwe chip maar liefst een enorme opbrengst opleveren 500-2000% toename van Autopilot-bewerkingen per seconde.

Ergens tussen 500% en 2000%

- Elon Musk (@elonmusk) 16 oktober 2018

Het idee is om een ​​computergestuurd neuraal neuraal netwerk te bieden waarmee Tesla auto-stuurautomaten in alle omstandigheden kunnen werken.

AMD-ingenieurs helpen Tesla om het te bouwen

Enkele jaren geleden werden deze vermoedens versterkt met het nieuws dat chiparchitecten en leidinggevenden van AMD hun krachten hadden gebundeld met Tesla, waaronder de legendarische architect Jim Keller en Pete Bannon, maar Keller heeft sindsdien het project verlaten.

Eerder deze zomer bevestigde Bannon dat deze nieuwe chip zal worden uitgebracht in een nieuwe zogenaamde 'hardware 3'-suite voor bestaande Tesla Autopilot-pakketten. Het idee is om ze achteraf in te bouwen in bestaande voertuigen 2.0 en 2.5 versies voor degenen die het Full Self-Driving Capability-pakket bestellen.

Volgens Elon Musk zal de nieuwe 'hardware 3' wel aankunnen 2000 fps met redundantie. Dit werd bereikt, zo legde hij uit, door de nieuwe chip vanaf de grond af te bouwen.

Dit betekent dat het zal fungeren als een 'neurale netwerkversneller' op basis van Tesla's bestaande neurale netwerk dat ze hebben gebouwd voor hun intern ontwikkelde AI - dit werd geïmplementeerd met de recente v9 van hun software.

Musk bevestigde ook dat het een ongeveer "400% toename in nuttige bewerkingen / sec biedt door geïntegreerde GPU en beter gebruik van discrete GPU." Deze GPU's zijn geleverd door Nvidia op Autopilot 2.0+ hardware suites.

Tesla zal gratis upgraden (als u het pakket heeft gekocht)

Tesla heeft aangekondigd dat alle klanten die het Full Self-Driving-pakket bestellen, de upgrade gratis zullen ontvangen. Bij alle nieuwe productieauto's worden ze natuurlijk standaard geïnstalleerd zodra ze klaar zijn.

Deze pakketten, die sindsdien beschikbaar zijn 2016, kosten tussen $ 3000 en $ 5000 door de jaren heen, afhankelijk van hoe je het hebt besteld. Klanten hadden ook het 'Enhanced Autopilot'-pakket nodig.

Je zou het ook kunnen kopen voor $6000 voor een draadloze update.

De nieuwe chip is goed op weg met de ambitie om hem ergens vroeg klaar te hebben 2019. Desondanks heeft Elon zelf toegegeven dat ze nog "een lange weg te gaan hebben".


Bekijk de video: ANWB Test Tesla Model X 2017 (Augustus 2022).