Algemeen

Hoe transformeert technologie podiumoptredens?

Hoe transformeert technologie podiumoptredens?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Men kan stellen dat theaters en toneelvoorstellingen altijd tot op zekere hoogte de nieuwste technologieën van die tijd hebben gebruikt. Mechanische apparaten, verlichting en materialen zijn standaard geworden als onderdeel van elke uitvoering.

Maar naarmate technologieën zoals 3D-printen, CGI en andere ontwikkelingen snel verbeteren, kunnen de theaters van de toekomst onherkenbaar worden voor degenen die eraan voorafgingen.

In de jaren 80 begonnen modernere technologieën de industrie voor altijd te veranderen. Computer-gegenereerde effecten begonnen te verschijnen en het gedigitaliseerde geluid verbaasde menigten met hun helderheid en complexiteit.

Technologie heeft letterlijk het toneel veranderd, van kerkproducties tot Broadway. Tegenwoordig moeten toneelontwerpers en theaterstudenten niet alleen de basisprincipes van acteren en regisseren leren, maar ook hoe ze technologie kunnen gebruiken om de uiteindelijke productie te verbeteren.

In het internettijdperk is het zelfs van cruciaal belang dat deze kunstvorm in ieder geval gelijke tred houdt met zijn concurrenten. Hoewel het lijkt alsof toneelvoorstellingen aan het afnemen zijn, lijkt hun populariteit toe te nemen.

Broadway-producties als The Lion King en Hamilton laten zien dat het allesbehalve lame duck is en klaar lijkt voor een lange en gezonde toekomst. Dit is grotendeels te danken aan het feit dat productieteams de beste en nieuwste technologie omarmen.

In het volgende artikel zullen we enkele voorbeelden onderzoeken van hoe technologie toneelvoorstellingen transformeert.

Multimedia

Moderne theaterproducties profiteren ook van een mix van live en vooraf opgenomen beelden om meeslepende en vermakelijke shows te bieden. Bijvoorbeeld de recente productie van En toen kwamen ze voor mij: Remembering the World of Anne Frank uit het Jersey City Theatre Centre bevatte een mix van op video opgenomen interviews met vrienden van Anne Frank en live acteurs.

"Videotechnologie heeft het theater al decennia lang beïnvloed, maar het is nog nooit zo gemakkelijk of goedkoper geweest om het in producties op te nemen", schrijft Catherine Love opHet podium. "Zelfs studentenshows maken nu gebruik van geavanceerde projectiemapping."

Door video of CGI te combineren met live action-optredens krijgen regisseurs bijna eindeloze mogelijkheden om mee te werken. Natuurlijk moeten de meesten ervoor zorgen dat elke gebruikte video de acteurs op het podium niet overschaduwt (en vice versa).

Misschien zullen toekomstige producties gebruik gaan maken van Altered Reality? De toekomst van theater- en toneelvoorstellingen begint interessant te worden.

3D-printen zorgt voor een revolutie in de industrie

3D-printen is een voorbeeld van een technologie die decorontwerp en, bij proxy, toneelvoorstellingen 'opschudt'. Met deze technologie kunnen nu podiumontwerpen en rekwisieten worden gemaakt, waardoor zowel tijd als kosten worden bespaard.

Al in 1999 maakte Owen Collins Associate Professor aan de Theaterafdeling van Washington en Lee University voor het eerst kennis met de technologie. Maar het was pas onlangs dat de technologie genoeg in prijs daalde om het een haalbare optie te maken voor het ontwerpen van sets en props.

De beroemde decorontwerper John Lee Beatty werd onlangs door Playbill geïnterviewd over hoe deze technologie de industrie helpt op manieren die nooit eerder voor mogelijk waren gehouden.

Historisch gezien moesten schaalmodellen van sets worden gebouwd als onderdeel van het planningsproces. Vroeger waren hiervoor stapels schuimkern, X-Acto-messen en hete lijm nodig. Met 3D-printen is dit proces echter aanzienlijk vereenvoudigd.

Setontwerpers kunnen nu online prototypes maken en deze in plastic vorm verzenden om te worden afgedrukt. Dit proces bespaart hen veel tijd en moeite en helpt hen echt om strakke deadlines te halen die heel gebruikelijk zijn in de branche.

"Ik voel me niet schuldig als ik om 24 lantaarnpalen heb gevraagd en dan om nog twee," zei Beatty in het interview.

Maar deze technologie kan productieteams ook helpen bij het maken van filmrekwisieten massaal, en met gemak. Voor een Baylor University-productie van "Into the Woods" werden rekwisieten en zelfs kostuums 3D-geprint.

Het werd voornamelijk gebruikt voor het maken van synthetische "magische bonen", maar werd ook gebruikt om accessoires te maken voor het kostuum van de heks.

Het mooie hiervan is dat het traditionele ontwerp van rekwisieten en kostuums kan worden beperkt tot wat "rondslingerend kan worden gevonden". Nu met 3D-printen kunnen rekwisieten en items worden gemaakt van een letterlijke digitale "bal van klei" met als enige beperking de verbeeldingskracht van de ontwerper.

Het geluidsontwerp is sterk verbeterd door technologie

Hoewel het toneelontwerp, de acteurs, kostuums, rekwisieten en verlichting voor de hand liggende onderdelen zijn van elke productie, is geluidsontwerp altijd een van de subtielste (maar belangrijke) onderdelen van de hele ervaring geweest. In feite kan worden gesteld dat een goed geluidsontwerp bijna net zo belangrijk is als wat u met uw ogen kunt ervaren.

"Geluidsontwerp richt zich op de emotionele reis van het stuk", schreef Victoria Deiorio. "Het is mijn taak om te begrijpen hoe de regisseur wil dat het publiek zich op elk moment voelt."

Historisch gezien zouden dingen als geluidseffecten dagen nodig hebben om te produceren. Tegenwoordig kunnen regisseurs en productieteams eenvoudig geluidseffecten opzoeken en deze met een paar klikken binnen enkele seconden downloaden.

Met behulp van computergeluidsontwerppakketten kunnen deze zelfs gemakkelijk worden gestapeld om de door de regisseur gewenste scène dramatisch te bepalen.

“Het heeft ons VEEL efficiënter gemaakt, maar het voorbehoud is dat het ook de mogelijkheid introduceert van wat ik 'overbodige geluidseffecten' zou noemen - alleen omdat het voor ons gemakkelijk is om een ​​geluidseffect toe te voegen, wil nog niet zeggen dat het de juiste keuze is voor de show, ”zei Kai Harada.

Apparaten voor het vastleggen van geluid, zoals microfoons, zijn nu veel kleiner en gemakkelijker in te zetten dan ooit tevoren. Geluidsproductie kan tegenwoordig heel gemakkelijk worden verfijnd, zelfs met kleine verplaatsingen van microfoons die enorme verschillen maken met de uiteindelijke productie.

Het is immers het doel van theater om het publiek onder te dompelen in de boodschap, en verbeteringen aan geluidstechnologie en microfoons kunnen de transformatieve ervaring alleen maar verbeteren.

Via:tech.co


Bekijk de video: How to make stress your friend. Kelly McGonigal (Augustus 2022).