Algemeen

Een 'goede persoonlijkheid' is wat je zal helpen liefde te vinden, zegt Study

Een 'goede persoonlijkheid' is wat je zal helpen liefde te vinden, zegt StudyWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voor degenen onder u die op zoek zijn naar een "boe-geroep" tijdens de feestdagen, deze is voor u. Beschouw het als goed nieuws of als slecht, maar volgens een recente studie uitgevoerd door QUT, als het gaat om het vinden van die speciale "iemand", liefde en zelfs seks, speelt persoonlijkheid misschien een grotere rol dan je denkt.

Liefde en persoonlijkheid

Als een van de grootste gedragsstudies die ooit in Australië zijn uitgevoerd, keken het team Dr.Stephen Whyte, Dr. Ho Fai Chan en Professor Benno Torgler naar persoonlijkheid, geslacht en nakomelingen, waarbij ze de vraag stelden: bieden bepaalde persoonlijkheidskenmerken een concurrentievoordeel op de paringsmarkt ?

In het gepubliceerde artikel van het QUT-team, in het internationale tijdschrift ‘Personality and Individual Differences’, beschrijven ze het proces dat werd gebruikt om hun omvangrijke onderzoek uit te voeren. Dr. Whyte gebruikte een seksenquête van 2016 om gegevens te verzamelen uit haar Australische demografie.

Deelnemers aan het seksonderzoek kregen sociaal-demografische vragen en kregen ook een BIG 5-persoonlijkheidstest. De hele studie omvatte meer dan 3,000 mannen en ouder 1,500 vrouwtjes.

De extraverte minnaar

Interessant, maar het is niet verrassend dat mannen met een groter aantal persoonlijkheidskenmerken, zoals extraversie, die prettig, gewetensvol en emotioneel stabiel zijn, vaker seks hebben en zelfs meer kinderen krijgen.

Zoals beschreven in de studie: “We vonden belangrijke persoonlijkheidsverschillen tussen de seksen in zowel seksuele frequentie als nakomelingensucces. In vergelijking met vrouwen rapporteren mannen een groter aantal persoonlijkheidsfactoren die dergelijke uitkomsten beïnvloeden, wat een groter deel van de variatie in seksuele activiteit verklaart. Voor zowel mannen als vrouwen staat extraversie gelijk aan een grotere seksuele frequentie. "

Mannen en vrouwen die de neiging hebben om extravert te zijn, gecombineerd met andere "wenselijke eigenschappen", zoals het vermogen om vriendelijk en behulpzaam te zijn, en hardwerkend hebben een aanzienlijke toename van seksuele activiteit. De QUT-studie benadrukte ook dat deze toename van seksuele activiteit er ook toe leidde dat deelnemers meer kinderen kregen.

Interessant is dat vrouwen die aangenamer waren de neiging hadden om meer kinderen te krijgen, terwijl mannen die zeer extravert waren maar weinig open waren, een vergelijkbare trend vertoonden.

"Onze bevindingen suggereren dat de grotere variantie in mannelijke eigenschappen en hun specifieke combinaties hen een voordeel kan bieden als het gaat om seks en voortplanting, maar dat lijkt niet het geval te zijn voor de vrouwen die we hebben geanalyseerd", zegt Dr. Whyte.

Dus het lijkt erop dat als je deze feestdagen een beetje geluk wilt hebben, je misschien eerst aan je persoonlijkheid wilt gaan werken.


Bekijk de video: Mitchell Busby - Studeert Lerarenopleiding Geschiedenis (Augustus 2022).