Algemeen

Is de Bell Nexus de toekomst van vliegreizen?

Is de Bell Nexus de toekomst van vliegreizen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bell Helicopter onthulde hun ontwerp voor een grote luchttaxi, de Bell Nexus, op CES 2019, en bracht ons een stap dichter bij de toekomst van vliegende auto's waar mensen al bijna 100 jaar naar uitkijken.

Verkeersopstoppingen in zijn geheel omzeilen

Het probleem van de congestie in het stadsverkeer is oud en CES 2019 zit vol met bedrijven die het proberen op te lossen. Van shuttles tot slimme steden, de toekomst van mobiliteit is een van de grootste thema's van CES 2019, maar Bell Helicopter neemt hun oplossing voor verkeerscongestie verticaal.

Net zoals architecten in het begin van de 20e eeuw het probleem van landschaarste aanpakken door de eerste wolkenkrabbers te bouwen, gelooft Bell Helicopter dat de oplossing voor verkeersopstoppingen erin bestaat de weg achter zich te laten en de lucht in te gaan.

"Aangezien de ruimte op de begane grond beperkt wordt, moeten we transportuitdagingen in de verticale dimensie oplossen", zegt Mitch Snyder, president en CEO van Bell Helicopter, "en dat is waar Bell's visie op mobiliteit op aanvraag wordt toegepast."

Bouwen aan de Bell Nexus

De oplossing van Bell is de Bell Nexus, een full-scale verticaal opstijgen en landen (VTOL) voertuig waarvan Bell hoopt dat het in steden over de hele wereld zal worden ingezet.

De Nexus maakt gebruik van een hybride-elektrisch aandrijfsysteem, waarbij zes kantelbare, geleide ventilatoren worden gebruikt om de vereiste lift te bieden, hetzelfde soort ontwerp dat het bedrijf heeft ondertekend in zijn andere voertuigen.

De Nexus maakt deel uit van een grotere samenwerking met andere bekende namen in de branche, die ze Team Nexus noemen. Bell zal het algemene ontwerp en de ontwikkeling leiden, evenals de productie, van de Nexus VTOL-systemen.

Safran zal zijn hybride voortstuwings- en aandrijfsysteem bijdragen aan het project en EPS voorziet de Nexus van een energieopslagsysteem.

De vluchtbesturingscomputer van Thales zal dienen als de hardware en software van de vluchtbesturing van de Nexus, waarbij Moog besturingssystemen voor vluchtbesturing levert en Garmin een voertuigbeheercomputer levert en de luchtvaartelektronica van de Nexus integreert.

De toekomst van vliegreizen?

Volgens Bell werd de naam ‘Nexus’ gekozen om de samenhang van transporttechnologie weer te geven waar ze al 80 jaar een pionier in zijn geweest, en om het gemak en het comfort dat verwacht wordt in stadsvervoer te vertegenwoordigen.

Het vinden van een manier om de unieke logistiek van luchttaxidiensten te combineren, vooral in stedelijke omgevingen, en de veiligheid van de passagiers en de mensen rond het voertuig is een grote uitdaging, maar Bell gelooft dat het aan zijn taak kan; ze maakten deel uit van de inspanning die mensen op de maan zette en ze tenslotte veilig naar de aarde bracht.

Anderen geloven ook in de visie van Bell. Uber heeft ernstige belangstelling getoond om Bell te helpen de Nexus op de markt te brengen voor gebruik in hun transportecosysteem, waardoor Bell een unieke kans krijgt om de markt voor korte vliegreizen op te bouwen.

"De industrie anticipeert al enige tijd op de onthulling van onze luchttaxi, dus Bell is erg trots op dit moment", zei Snyder. "Wij geloven dat het ontwerp, gecombineerd met onze strategische benadering om deze infrastructuur te bouwen, zal leiden tot de succesvolle uitrol van de Bell Nexus over de hele wereld."

Of de Bell Nexus het voertuig zal zijn dat de ruimte vult die helikopters en vliegtuigen niet hebben - en op een betaalbare en toegankelijke manier voor de massa - valt nog te bezien. Maar als hun onthulling van de Bell Nexus op CES 2019 een indicatie is, doet Bell er alles aan om dit mogelijk te maken.


Bekijk de video: The Flying Taxi - Bell Nexus Autonomous Vehicle (Augustus 2022).