Categorie Algemeen

'S Werelds grootste rederij kondigt een CO2-emissiedoelstelling aan tegen 2050
Algemeen

'S Werelds grootste rederij kondigt een CO2-emissiedoelstelling aan tegen 2050

De scheepvaartgigant Maersk zei dat ze tegen 2030 koolstofneutrale voertuigen zullen maken om hun doel te bereiken.Door Shelby Rogers 5 december 2018 AP Moller Maersk, 's werelds grootste containerrederij, beloofde onlangs om zijn CO2-uitstoot tegen 2050 tot nul te verminderen. Shipping Group controleert een op de vijf containers op de oceaan, maar is bereid om die schepen tegen 2030 volledig te herbouwen om zijn nieuwe doelen te bereiken.

Lees Verder

Algemeen

Fruit en groenten bedekt met deze eetbare schil gaan vijf keer langer mee

Door Kathleen Villaluz 21 april 2017 Het vers houden van fruit en groente is altijd een binnenlandse aangelegenheid geweest voor iedereen, waar ter wereld je ook vandaan komt. Op industriële schaal is het zelfs nog meer hoofdpijn als vers geoogste producten niet eens duren voordat ze op de markt komen. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FOA) meldde dat 45 van de wereldwijd geproduceerde groenten en fruit wordt verspild en het hoogste voedselverliespercentage heeft in vergelijking met andere producten.
Lees Verder
Algemeen

Robotcopiloot ALIAS vliegt met succes en landt met een gesimuleerde Boeing 737

Verwacht wordt dat kunstmatige intelligentie in de toekomst de commerciële en overheidsluchtvaartgemeenschap zal overnemen, aangezien de ontwikkeling van een geautomatiseerde robot genaamd ALIAS ongekende mijlpalen op het gebied van avionica bereikt. DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) leidt het ALIAS-programma dat tot doel heeft de militaire vliegveiligheid te verbeteren en de benodigde bemanning aan boord te verminderen.
Lees Verder
Algemeen

5 meest uitdagende tunnelconstructies over de hele wereld

Tunnels worden beschouwd als een van de meest uitdagende bouwprojecten ter wereld. Tunnelprojecten vereisen op maat gemaakte machines om moeilijke rotslagen uit te graven, en zijn vaak duur en gevaarlijk. Ingenieurs worden meestal geconfronteerd met tal van geotechnische uitdagingen die vragen om intelligente oplossingen en praktische uitvoeringen.
Lees Verder
Algemeen

Waarom zijn printplaten erg belangrijk voor de lucht- en ruimtevaartindustrie?

Printplaten zijn een integraal onderdeel van veel elektronica. Ze sturen de elektrische ladingen die nodig zijn om een ​​breed scala aan apparaten te bedienen, van mobiele telefoons tot digitale horloges. Zonder hen zou de overgrote meerderheid van onze elektronische gadgets niet werken zoals ze werken. Afbeeldingsbron: Pixabay Gewoonlijk is een conventionele printplaat voldoende.
Lees Verder
Algemeen

Ingenieurs vinden een verrassend eenvoudige manier om stenen te maken van Marsgrond

Door Kathleen Villaluz 28 april 2017 De missie om Mars te koloniseren is een lopend project voor veel lucht- en ruimtevaartbedrijven zoals Mars One en Elon Musk & 39; s zaak om van mensen een multi-planetaire soort te maken. Met deze organisaties & 39; onderzoek om high-tech menselijke nederzettingen op Mars te bouwen, lijkt het erop dat er veel nieuwe materialen moeten worden ontwikkeld om Mars tevreden te stellen & 39; planetaire omstandigheden.
Lees Verder
Algemeen

De 10 slechtste games op het Nintendo Entertainment System

Oké, dit is technisch misschien geen technisch onderwerp, maar laten we wat plezier hebben. Als je een kind van de jaren 80 bent of van retro-gaming houdt, is de NES een van de beste consoles ooit gemaakt. Veel games zijn nu iconisch, maar er waren er enkele echt vreselijke. Dus, gezien het enorme aanbod aan games, wat waren de tien slechtste games op de NES?
Lees Verder
Algemeen

Hoe en waarom de levensvatbaarheid van baby's steeds jonger wordt

20 mei 2017 Voor iedereen die ooit een baby heeft gehad, begrijpt u waarschijnlijk hoe belangrijk het is om na 24 weken zwangerschap te komen. Baby's die na 24 weken worden geboren, hebben een overlevingskans van meer dan 50, die gestaag toeneemt naarmate de zwangerschap vordert. Vóór 24 weken is de overlevingskans voor een baby echter aanzienlijk lager.
Lees Verder
Algemeen

Het oude Griekse geometrie-gebaseerde Eupalinos-aquaduct

11 mei 2017 Het Eupalinos-aquaduct werd gebouwd in de 6e eeuw in Griekenland en was de eerste tunnel die werd gebouwd door aan beide uiteinden te graven door middel van geometrische berekeningen. De voltooide tunnel strekt zich uit over een lengte van iets meer dan 1000 meter op 1036 meter en diende als aquaduct voor de stad Samos, Griekenland.
Lees Verder
Algemeen

Air Force One-monteurs veroorzaken schade aan zuurstofsystemen van $ 4 miljoen

Een recent onderzoek van Air Force One bevestigt dat drie Boeing-medewerkers meer dan vier miljoen dollar schade hebben aangericht aan een van de presidentiële vliegtuigvloot, Air Force One. De schade was het gevolg van het feit dat monteurs vervuild gereedschap gebruikten tijdens een reinigingsprocedure tijdens het uitvoeren van een routinecontrole van het zuurstofsysteem van het vliegtuig.
Lees Verder
Algemeen

Bill Nye The Science Guy werd beleefd online getrolld door wetenschappers

Terwijl de wereld afgelopen weekend nonchalant verder ging met hun gebruikelijke activiteiten, nam de STEM-gemeenschap een andere weg en overspoelde het online verkeer van Twitter door over zichzelf te tweeten met de hashtag BillMeetScienceTwitter. Deze trend op sociale media was bedoeld om de aandacht van Bill Nye & 39; te trekken, de Science Guy met een Netflix-show getiteld & 34; Bill Nye Saves The World & 34 ;.
Lees Verder
Algemeen

Muizen met 3D-geprinte eierstokken bevallen met succes van gezonde nakomelingen

Door Shelby Rogers 22 mei 2017 Updates in 3D-printen blijven een ware revolutie teweegbrengen in een aantal velden, inclusief de medische velden. Onderzoekers hebben met succes organen, botten en protheses geprint. Nu heeft een team van de Northwestern University in Chicago 3D-geprinte eierstokken. Afbeeldingsbron: Northwestern U via YouTube Een gezamenlijke studie van de Feinberg School of Medicine van de universiteit en de McCormick School of Engineering beschrijft het succes van het team.
Lees Verder
Algemeen

Deze draadloze desktop zou onze toekomst zonder snoeren kunnen voorspellen

Draadloos opladen belooft een draadloze toekomst, een toekomst die de vrijheid biedt om niet aan het uiteinde van een oplaadkabel te worden vastgemaakt. Het ene bedrijf heeft misschien de vinger aan de pols voor deze draadloos aangedreven toekomst. Alexander Lidow is de CEO en oprichter van Efficient Power Conversion, een bedrijf dat zijn naamgenoot wil uitbreiden.
Lees Verder
Algemeen

Leren coderen: het heetste carrièrepad van de 21e eeuw

Leren coderen is over de hele wereld uitgeroepen tot een van de beste nieuwe dingen die je kunt leren om je carrière te helpen. Het lijdt geen twijfel dat weten hoe je moet coderen een waardevolle vaardigheid is - een die kan leiden tot veel goedbetaalde banen. Afbeeldingsbron: Pixabay In de toekomst zal groei onvermijdelijk worden aangedreven door technologieën die zijn afgeleid van codering.
Lees Verder
Algemeen

Facebook onthult dat het een technologie ontwikkelt om je gedachten te lezen

Door Shelby Rogers 20 april 2017 De jaarlijkse Facebook F8-ontwikkelaarsconferentie is aan de gang. CEO Mark Zuckerberg heeft al een aantal behoorlijk grote plannen opgesteld voor waar het bedrijf naartoe gaat. Facebook heeft zijn virtual reality-systeem, augmented reality-updates en nieuwe updates voor Messenger al onthuld. Afbeeldingsbron: Dan Farber via Flickr Een van de coolste aankondigingen is echter dat Facebook een manier heeft ontwikkeld om met je gedachten te typen.
Lees Verder
Algemeen

Dit kleine apparaatje kan vervuilde lucht omzetten in waterstof als brandstof

Door Kathleen Villaluz 15 mei 2017 Waterstof is een van de schoonste energiebronnen die we in de nabije toekomst verwachten te gebruiken. Het komt echter van nature niet voor op aarde, waardoor het moeilijk is om manieren te bedenken om aan de gasbrandstof te komen. Maar onlangs heeft een groep onderzoekers van de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven een klein apparaatje ontwikkeld dat waterstof als brandstof kan produceren uit het proces van luchtzuivering.
Lees Verder
Algemeen

Deze multifunctionele ritssluiting is wat u niet wist dat u het nodig had

Door Shelby Rogers 22 mei 2017 Zip-stropdassen zijn de benodigde stukjes plastic waarvan je een hekel hebt aan opraken. Het is frustrerend als je aan een project werkt, een ritssluiting moet losmaken en dan iets moet vastmaken met een nieuwe ritssluiting om te ontdekken dat je er weer fris uit bent. Deze nieuwe kabelbinder is niet alleen even duurzaam als de gewone plastic; het is ook herbruikbaar.
Lees Verder
Algemeen

Onderzoekers hebben een manier gevonden om de levensduur van Tesla-batterijen te verlengen tot 20 jaar

Door Kathleen Villaluz 12 mei 2017 Tesla ging een vijfjarig partnerschap aan met een academische instelling - het enige universitaire partnerschap van het bedrijf - om manieren te vinden om de levensduur van lithium-ionbatterijen te verlengen tot tientallen jaren. De Canadese onderzoeker Jeff Dahn besprak onlangs de recente vooruitgang van zijn team in hun Tesla-batterijproject bij MIT.
Lees Verder
Algemeen

Deze ongelooflijk efficiënte batterijen zijn gemaakt van glazen afvalflessen

Door Shelby Rogers 21 april 2017 Lithium-ionbatterijen zijn een van de meest gewilde onderdelen van de technologie geworden. Ze zijn te vinden op de meeste grote apparaten die mensen dagelijks gebruiken, inclusief de meeste mobiele telefoons. Ze kunnen ook bijdragen aan betere batterijen voor elektrische en hybride voertuigen. Zowel chemische, mechanische als elektrotechnische ingenieurs hebben manieren ontwikkeld om deze technologie niet alleen veiliger maar ook goedkoper te maken.
Lees Verder